zal Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 (editat) Se loveşte din lateral ca să crape frumos. Dacă dai cu ciocanul ca-ntr-o monedă le turteşti toate maţele. Editat Septembrie 6, 2015 de zal Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Asta cu pastila e irelevanta, sau prins chinezii si reproduc inclusiv si interiorul. Bine ca zona de lucru a pastilei e tot aia mica dar optic au desenat-o ...mai mare. Am avut eu niste mosfeti 2SK851 si pana nu am gasit originali aici http://www.ebay.de/itm/50x-2SK851-Silicium-N-Kanal-Power-200V-30A-TOSHIBA-Lager-B076-/171235814345?hash=item27de732bc9 mi-a mancat Denon_ul ala o caciula. Se ardeau cand vroiau ei , nu puteai sa dai nici o garantie amplificatorului. Saracul nu avea nimic doar ca tranzistorii erau prosti. Cu facaturile alea chinezesti se incingeau tranzistorii si la 10W pe iesire, cu aia buni forjat la blana si nici o problema. Link spre comentariu
zsjkuki Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 Daca ai o menghina ,strange fet-ul in dunga pana crapa si vezi ce frumos se desface! Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 (editat) Arată mai bine ca cei din amplif: http://www.ebay.com/itm/1pair-Transistor-EXICON-TO-247-ECX10P20-ECX10N20-10P20-10N20-10P20R-10N20R-/400613095739 Si sunt facaturi 100%. Nu neaparat cele din poza ci cele care sunt expediate de catre Polida2008. Asta daca domnul (sau doamna, ca raspund mai multe persoane la emailuri) se oboseste sa expedieze ceva. MOSFET-uri EXICON originale se gasesc la distribuitorii autorizati. Editat Septembrie 7, 2015 de franzm Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2015 Daca ai o menghina ,strange fet-ul in dunga pana crapa si vezi ce frumos se desface! OFF-TOPIC: Asta imi aduce aminte de o cimilitura: punga-n pila, pila-n punga, s-a pilit pila pe dunga sa va vad care puteti zice mai repede asta.. Revenind on-topic: o sa sparg tranzistorii cand ajung acasa, sunt si eu curios ce o sa gasesc. Si in alta ordine de idei, la acest amplificator trebuiesc musai sortati tranzistorii finali IRF640/9640??? Cum ii pot sorta corect?? Multumesc!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 ...ii pui intr-o cutie mai adanca si bagi mana fara sa te uiti inauntru...cand ii scoti sunt deja perechi.... Cum vrei tu sa selectezi chinezariile ??? la 10 bucati masurate ai 11 valori diferite ... Daca vrei sa faci munca de laborator gasesti un curve_tracer de la Tek, cumperi vreo 200 buc de la Mouser si in final, dupa o saptamana de masuratori, ai 10 perechi... Apoi bagi amplificatorul in priza fara sa-i pui boxe sau rezistente de sarcina si dai volumul la maxim...si face iar...plici.. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 Concluzia: lipeşte-i rez de balast la ieşiri. Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 OFF-TOPIC: Asta imi aduce aminte de o cimilitura: punga-n pila, pila-n punga, s-a pilit pila pe dunga Era vorba de Pilimon cu pila lunga... Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2015 (editat) Concluzia: lipeşte-i rez de balast la ieşiri. Si cum fac asta?? O rezistenta in serie cu un cond puse in paralel pe iesire?? Cam ce valaore sa aiba?? Multumesc! Si pozele cu tranzistorii cu pila lunga sparti in dunga: Pai dupa umila mea parere n-as crede ca astia sunt(au fost) tranzistori originali. Imi pare rau ca sunt asa de scumpi unii noi, ca as sparge si doi tranzistori noi(garantati originali) sa vad diferenta. Insa la 37.50lei+TVA/bucata ma cam doare inima sa dau cu ciocanu in ei... Editat Septembrie 7, 2015 de elektronu85 Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2015 Partajează Postat Septembrie 7, 2015 ....o fi fost masina descentrata cand a pus pastila aia in capsula...in rest sunt originaRi de la mama lor (mainland). Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2015 eu stiu... Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) Concluzia: lipeşte-i rez de balast la ieşiri. Pana la urma cum e cu rezistenta asta??? Am rascolit tot netul dupa ea... Inteleg ca acea rezistenta se monteaza in paralel pe iesire, ca sa simuleze o sarcina permanenta la iesire sa nu-mi mai pocneasca finalii si prefinalii din acea configuratie, dar daca montez pur si simplu o rezistenta in paralel pe borne, nu imi schimba total comportamentul amplificatorului??? Practic ar insemna ca amplificatorul "vede" ca sarcina impedanta difuzorului in paralel cu acea rezistenta ... nu e riscant asa??? Adica daca pun o rezistenta de sa zicem 10 ohmi si o boxa de 4 ohmi asta ar insemna ca amplificatorul "vede" o sarcina de aprox 2,8 ohmi... care eu zic ca e cam periculoasa... Multumesc! Editat Septembrie 9, 2015 de elektronu85 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Poţi pune o rez de la 100 Ohmi la cîţiva kOhmi. 1 Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Multumesc de indicatii, nu va suparati de insistenta, as vrea sa si inteleg cum functioneaza acea rezistenta pusa in paralel pe iesire si de ce nu influenteaza buna functionare a amplificatorului??? Adica de ce nu trosneste amplificatorul cu acea rezistenta acolo??? Pur si simplu nu pot sa inteleg acum.... mi s-a blocat creierul... 820ohmi/3W ar fi buna sau trebuie de putere mai mare?? Multumesc!!!! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 În mod normal un amplif modern cu alimentare simetrică nu are nevoie de sarcină permanentă la ieşire cum aveau cele cu lămpi sau cele cu trz la începuturi, dar neavînd schema şi judecînd după defect, căci trz au pocnit fără consum, doar lucrînd în tensiune, nu strică aşa ceva. Practic simulezi o cască conectată la ieşire cum e la amplifurile de casă. ............ Mai verifică şi filtrul de la ieşire, să nu fie rez şi cond defecte, sau alte piese din amplif, ca cond antioscilaţii întrerupţi, rez devalorizate... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum