Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator ADAM HALL PA1200 defect

elektronu85

Postări Recomandate

Asta cu pastila e irelevanta, sau prins chinezii si reproduc inclusiv si interiorul. Bine ca zona de lucru a pastilei e tot aia mica dar optic au desenat-o ...mai mare. Am avut eu niste mosfeti  2SK851 si pana nu am gasit originali aici http://www.ebay.de/itm/50x-2SK851-Silicium-N-Kanal-Power-200V-30A-TOSHIBA-Lager-B076-/171235814345?hash=item27de732bc9 mi-a mancat Denon_ul ala  o caciula. Se ardeau cand vroiau ei , nu puteai sa dai nici o garantie amplificatorului. Saracul nu avea nimic doar ca tranzistorii erau prosti. Cu facaturile alea chinezesti se incingeau tranzistorii si la 10W pe iesire, cu aia buni forjat la blana si nici o problema.

Link spre comentariu

Si sunt facaturi 100%. Nu neaparat cele din poza ci cele care sunt expediate de catre Polida2008. Asta daca domnul (sau doamna, ca raspund mai multe persoane la emailuri) se oboseste sa expedieze ceva.

MOSFET-uri EXICON originale se gasesc la distribuitorii autorizati.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Daca ai o menghina ,strange fet-ul in dunga pana crapa si vezi ce frumos se desface!

OFF-TOPIC: Asta imi aduce aminte de o cimilitura: punga-n pila, pila-n punga, s-a pilit pila pe dunga :rade: sa va vad care puteti zice mai repede asta.. :wretre

Revenind on-topic: o sa sparg tranzistorii cand ajung acasa, sunt si eu curios ce o sa gasesc.

Si in alta ordine de idei, la acest amplificator trebuiesc  musai sortati tranzistorii finali IRF640/9640???

Cum ii pot sorta corect?? Multumesc!!!

Link spre comentariu

...ii pui intr-o cutie mai adanca si bagi mana fara sa te uiti inauntru...cand ii scoti sunt deja perechi.... :rade:

Cum vrei tu sa selectezi chinezariile ??? la 10 bucati masurate ai 11 valori diferite ...

Daca vrei sa faci munca de laborator gasesti un curve_tracer de la Tek, cumperi vreo 200 buc de la Mouser si in final, dupa o saptamana de masuratori, ai 10 perechi...

Apoi bagi amplificatorul in priza fara sa-i pui boxe sau rezistente de sarcina si dai volumul la maxim...si face iar...plici..

Link spre comentariu

Concluzia: lipeşte-i rez de balast la ieşiri.

Si cum fac asta?? O rezistenta in serie cu un cond puse in paralel pe iesire?? Cam ce valaore sa aiba?? Multumesc!

Si pozele cu tranzistorii cu pila lunga sparti in dunga:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Pai dupa umila mea parere n-as crede ca astia sunt(au fost) tranzistori originali.

Imi pare rau ca sunt asa de scumpi unii noi, ca as sparge si doi tranzistori noi(garantati originali) sa vad diferenta. Insa la 37.50lei+TVA/bucata  ma cam doare inima sa dau cu ciocanu in ei... :nebunrau:

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Concluzia: lipeşte-i rez de balast la ieşiri.

Pana la urma cum e cu rezistenta asta??? Am rascolit tot netul dupa ea...

Inteleg ca acea rezistenta se monteaza in paralel pe iesire, ca sa simuleze o sarcina permanenta la iesire sa nu-mi mai pocneasca finalii si prefinalii din acea configuratie, dar daca montez pur si simplu o rezistenta in paralel pe borne, nu imi schimba total comportamentul amplificatorului??? Practic ar insemna ca  amplificatorul "vede" ca sarcina impedanta difuzorului in paralel cu acea rezistenta ... nu e riscant asa??? Adica daca pun o rezistenta de sa zicem 10 ohmi si o boxa de 4 ohmi asta ar insemna ca amplificatorul "vede" o sarcina de aprox 2,8 ohmi... care eu zic ca e cam periculoasa...

Multumesc!

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Multumesc de indicatii, nu va suparati de insistenta, as vrea sa si inteleg cum functioneaza acea rezistenta pusa in paralel pe iesire si de ce nu influenteaza buna functionare a amplificatorului??? Adica de ce nu trosneste amplificatorul cu acea rezistenta acolo??? Pur si simplu nu pot sa inteleg acum.... mi s-a blocat creierul... 820ohmi/3W ar fi buna sau trebuie de putere mai mare?? Multumesc!!!!

Link spre comentariu

În mod normal un amplif modern cu alimentare simetrică nu are nevoie de sarcină permanentă la ieşire cum aveau cele cu lămpi sau cele cu trz la începuturi, dar neavînd schema şi judecînd după defect, căci trz au pocnit fără consum, doar lucrînd în tensiune, nu strică aşa ceva. Practic simulezi o cască conectată la ieşire cum e la amplifurile de casă.

............

Mai verifică şi filtrul de la ieşire, să nu fie rez şi cond defecte, sau alte piese din amplif, ca cond antioscilaţii întrerupţi, rez devalorizate...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări