Dxxx Postat Septembrie 13, 2015 Partajează Postat Septembrie 13, 2015 (editat) Ca de obicei, ce zice UDAR este impecabil. Ma bucur ca ai revenit prin zona! Deci masuratorile par oarecum "neasteptate" si sigur sunt incomplete. Desigur ca se poate ca sa fie si dispersia unui singur exemplar versus media lotului. Inclin insa sa cred ca explicatia este si mai simpla, adica necesitatea unei alte metode de masurat: - se pare ca pe alimentare exista un PWM. - asta explica deviatii masive ale masuratorii intre citiri pe modul "curent continuu" fata de valoarea RMS. Aparate vechi analogice, cu ac - facand o mediere mecanica pot fi mai aproape de adevar decat cele digitale. - in plus nici nu stiu daca este pur si simplu un PWM - care va da prin LED varfuri limitate doar de rezistenta interna a bateriei si rezistenta parazitara a conexiunilor. - sau este un driver adevarat, modulat PWM Editat Septembrie 13, 2015 de Dxxx Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 +1 La care as mai adauga: testerele aparatelor au in general fire subtiri rau. La sute de mA, apar caderi importante! Caz in care insasi testerele ar putea limita curentul prin led, daca sursa nu poate asigura tensiunea care cade pe led la curentul nominal + ce mai cade suplimentar pe testere si suntul aparatului de masura Eu folosesc asa ceva (inclusiv pt a alimenta montaje din surse cu borne pe iesire): Link spre comentariu
Alexutz Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 (editat) http://postimg.org/gallery/39vk8eymq/8c4de5b3/ la testere proaste se obtine si 0.5 ohm. Editat Septembrie 18, 2015 de Alexutz Link spre comentariu
Dxxx Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 La chinezisme (cabluri cu crocodili) am vazut si peste 1 Ohm, binisor. Initial nu estimasem chiar asa, am fost oarecum mirat, insa evident ca imediat am decelat cauza. Si eu fac oarecum ca DrL, cablurile mele sunt self-made. Si secretul este ca utilizez cablu pentru difuzoare. Link spre comentariu
razvan-l Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 (editat) avand in vedere ca masuram pulsuri ( impulsuri ) de curent continuu pe scala de curent continuu nu cred ca trebuie luate in considerare (calcul ) valorile efective pentru curentul masurat , ca in cazul curentului alternativ . Editat Septembrie 19, 2015 de razvan-l Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Nu mie foarte clar ce spui . Dacă măsurăm pulsuri de curent unipolare ( nu prea e corect să-i zicem la ăsta curent continuu ) cu un multimetru setat pe scara de curent continuu, vom obține o valoare cuprinsă între valoarea medie și valoarea de vârf a impulsurilor respective , în funcție de frecvența pulsurilor, perioada de integrare a ADC-ului din multimetru , constantele de timp ale filtrelor existente pe traseul semnalului . Deci măsurătoarea n-are mare relevanță. La frecvențe PWM mici ne apropioem , probabil, de valoarea medie .Aceasta e relevantă pentru curent - luminozitatea LED-ului este în acest caz proporțională cu curentul mediu . Pentru tensiune , nu prea . Link spre comentariu
Vizitator Adrian Stanescu Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Nu stiu daca ai rezolvat problema, dar o solutie simpla e inlocuirea placii circuitului cu o placa de circuit simpla, doar cu plus si minus. Modul de transmitere a curentului la leduri este acelasi. Placa de circuit are aceleasi dimensiuni ca vechea placa. Succes. Link spre comentariu
Alexutz Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 O fi simpla dar nu e "solutie" sa arda ledul. Pe youtube destui dintre cei care fac lanterne (DIY flashlight) alimenteaza ledul fara scc, eventual direct din acumulatori. Nici racirea nu e corespunzatoare, in fond miile de lm sunt scoase cateva zeci de secunde, n-are importanta ce se intampla cu ledul dupa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum