Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O parere despre TDA2009

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua.Am gasit intamplator pe acasa un TDA2009 montat pe o placa cu tot cu radiator si as vrea a fac un amplificator cu el.Problema este ca nu stiu daca este bun.Pot masura cu aparatul sa aflu daca este bun sau ars?Pt alimentare am un transformator de 44v c.a pe care o sa il desfac si o sa il fac sa scoata 22-23v c.a(o sa intind toata sarma din secundar si am sa o dau pe jumatate apoi o bobinez iar).Sarma din secundar este de 1mm poate 1mm si ceva.Sau in loc de transformator sa folosesc o sursa de pc dar aia scoate 12v c.c si integratul nu o sa scoata puterea maxima.

Editat de ratza
Topicuri unite
Link spre comentariu

Tie iti trebuie 24Vcc ...24/1,41 = 17V c.a. ...hai sa zicem maxim 18V c.a. pt. ca in sarcina mai scade un pic tensiunea...un filtraj de cel putin 4700micro/35V , daca poti sa pui mai mult e si mai bine...

Testul se face alimentat si cu boxa conectata, altfel nu se poate...sa montezi o siguranta de 2A pe plusul alimentarii...

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Modulul a fost recuperat dintr-un TV....care TV a functionat undeva  la 20 ani pana sa ajunga la mine si sa fie dezmembrat....intre timp modulul a functionat fara probleme...fara nici o reparatie, este original de la mama lui...probabil ca, functionarea la volum maxim pe muzica si pe timp indelungat ar produce ceva probleme...dar in exploatarea curenta , pe televizor, nu a avut probleme....

....o mentiune...nu cred ca in televizor a fost solicitat la puterea maxima....utilizarea la puterea maxima disponibila necesita schimbarea radiatorului cu unul calitativ superior....la teste , nu am verificat temperatura radiatorului...

Editat de flomar60
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

salut, am gasit prin cutie un kit cu TDA2005 cumparat din comert cred ca acum vreo 4 ani ... are nevoie de preamplificare, va fi folosit la laptop si telefon? ... am 2 boxe de 10W de la o veche combina si ma gandeam sa le fac active, cu ocazia asta mai "lucrez" si eu ceva in concediu :rade:

Link spre comentariu

Vezi ce valori au R2 si R4 (din datasheetul lui TDA2005) in cazul tau, pe kit.

Mai degraba va trebui sa reduci valorile R2 si R4, pt ca amplificarea in tensiune sa fie Av=1+R2/R3=10... 20x

Acum s-ar putea sa fie prea mare...

Editat de lukeme
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări