Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

High voltage transformator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Daca scot un crent continu sau alternativ decid eu dupa, oricum eu utilizez un transformmator FlyBack care scoate curent continu. Ma interesa driver-ul .

Spitfire driverul care l-ai pus tu e un driver putin stabil si se arde repede tranzistorul (chiar daca e de mare putere) si pe langa faptul acesta nu distribue o putere destul de mare.

Link spre comentariu

Nu va jucati cu curentul continuu la asemenea tensiuni, pericol de moarte! In cazul in care obtineti curent alternativ de frecventa inalta si tensiune inalta, nu exista pericol de electrocutare datorita skin-effect-ului, va alegeti cel mult cu un "punctulet" negricios minuscul(arsura de inalta frecventa pe degetul cu care ati atins conductorul).

Flybackdriver-ul acela de i-am pus schema mai sus e foarte stabil, daca se foloseste radiator+ventilator, nu este necesara dioda de protectie pentru tranzistor, mie mi-a mers o vara intreaga non-stop acum multi ani la un aparat de prajit tantarii, dar consuma cam mult.

Condensatorul de 1000uF la intrarea acelui montaj e o idee foarte buna, mai ales daca conductorii de alimentare de la sursa sunt lungi.

Link spre comentariu

Spitfire ai dreptate in dc e mult mai periculos si cum bine spui tu consuma mult si pelanga da si putin. Eu l-am construit mai de mult dar e ne satisfacator. Acum am construit driverul Mazilli si e mult mai puternic dar si mai periculos. Eu aca ar trebui sa dau un consiliu cuiva i-as zice sa inciapa cu schema care ai puso tu. 

Mai am o intrebare. Daca pe chema care am puso eu Mazzilli pun un condensator de 1000 uF unde alimentez circuitul functioneaza mai bibe?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări