Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv ORION T20MS defect cromatic.

Vizitator Senin Frumosu N.

Postări Recomandate

Acest televizor are imaginea si sunetul clare, dar amesteca aiurea culorile, de fapt le inlocuieste: albastru in loc de rosu, violet in loc de galben, iar rosul nu exista. Imi trebuie schema amplificatorului final video, pe placa video nu sint mentionati pinii RGB si nu stiu care sint cei trei katozi ai tunurilor, nici G1; as incerca o regenerare a tubului cinescop. Nu am facut masuratori ale tensiunilor fara schema. Sint la pensie de mai multi ani, dar depanari aiurea nu am de gind sa fac. E televizorul din bucataria sotiei, daca nu il repar ala sint! Astept o schema, eventual si sugestii. Am citit citeva zeci de pagini inainte sa postez acest topic. Observ ca sinteti mai secretosi de la o vreme incoace.  O fi bine, nu va judec, dar ma mir!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

2

• bobo

1

• Nostalgic

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Incercati pentru inceput sa demagnetizati tubul si apoi sa schimbati PTC-ul.

P.S.: Cred ca multi dintre cei care raspund sunt in concediu (asta in cazul in care nu s-au saturat sa-si raceasca gura de pomana cu unii).

Link spre comentariu
Vizitator Petter Taragone

Multumesc, am tot ce imi trebuie acasa, in pod; chiar uitasem! Eu ma refeream la faptul ca noi eram mai apropiati de nestiutori pe timpuri, acum sesizez o distanta; dar e clar ca dumneata ai dreptate! Dovada: ai fost prompt!  Inca o data multumesc!

Link spre comentariu

Gata, s-a rezolvat! Multumesc Toni! Tu, totusi, nu esti chiar dintre cei noi. Mi se blocase meseria: ma, ce dracu, eu asa ceva am mai vazut...!!!?!!! Functioneaza perfect! Cea mai rapida depanare a mea!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Cu mare placere oricand! Felicitari ca i-ati dat de cap.

Apropo, am si eu peste cateva zile 40 de ani de cand am reparat primul tv; un Lux S cu tuner tranzistorizat pe Af-uri.

Link spre comentariu

Cu mare placere oricand! Felicitari ca i-ati dat de cap.

Apropo, am si eu peste cateva zile 40 de ani de cand am reparat primul tv; un Lux S cu tuner tranzistorizat pe Af-uri.

La cit mai multi ani de acum incolo!

Mesteresc si eu in electronica de prin '65.

Scuze , de off topic.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări