Vizitator Nicusor Proca Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Bună ziua, Urmează să achiziționez câteva echipamente pentru un mic atelier și am nevoie să știu cum se înregistrează consumul în rețeaua trifazată. Mai precis, daca am un consumator trifazat de putere 3000W, într-o oră de funcționare contorul trifazat va înregistra un consum de 3KWh? Dar dacă am un consumator monofazat de putere 3000W, conectat la o singură fază a rețelei trifazate, într-o oră de funcționare contorul trifazat va înregistra tot un consum de 3KWh? Și dacă avem același consum înregistrat pentru ambii consumatori, care sunt avantajele și dezavantajele celor doi consumatori conectați la rețeaua trifazată? Mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
valangjed Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Consumul este acelasi , 3kWh, in ambele cazuri.Avantajul retelei trifazate este ca exista consumatori care functioneaza doar legati la cele trei faze, de ex. motoarele asincrone trifazate.In general e bine ca cele trei faze sa fie echilibrate adica sa avem acelasi consum pe fiecare faza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum