gigi56 Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Buna ziua , Am in lucru acest TV LG Model No:RZ - 21FB 35RX, si sasiul ;MC - 049B, e cu tub plat ,si e defect tubul face o flama violet la filamente ,si vreau sa schimb tubul tot cu un tub plat ,tubul nou are codul A51QOX993X230, si bobina este de 13,1 ohmi si 3.8 ohmi, iar tubul defect are codul A51QDJ420 02,si bobina de deflexie este de 11 ohmi si 3,2 ohmi.Este necesar sa schimb bobinele sau ramane cu bobina de 13,1 si 3,8 ohmi a tubului nou ?? .Va rog cateva sfaturi la aceasta schimbare a bobine daca e necesara ,sau ramana asa ,si astept raspuns de la dvs . Va multumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Eu as zice sa nu dai jos bobinele, cel putin pt inceput. Dar mai vezi ce zic colegii .... Link spre comentariu
xtgs Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 lasa-ti bobina originala a tubului, pute-ti corecta imaginea din service mod s-au din condi de cuplaj Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Eu asi dori sa nu schimb biobinele intre ele,si stiu ca nu e bine sa fie schimbate ,dar astept idei de la cei care au mai schimbat tuburi la acest model de TV, si fara a se schimb bobina , si ce se poate face de a se incadra corect imaginea cu tubul nou si bobina lui originala ?. Va multumesc. Link spre comentariu
iod2 Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 ti sa raspuns mai sus, succes Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Oricum si cu bobina originala pusa pe alt tub e posibil sa mai trebuiasca reglata din meniul service geometria ... tot acolo esti , in plus posibil sa te chinuie reglajul convergentei . Numai In ultima instanta , cand chiar nu merge , se schimba deflexia Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Sanatate permanenta!Nu-mi mai aduc aminte exact,parca apasand simultan MENU de pe TC si din panoul frontal se intra in meniul service. Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Acest TV cu modelul mentionat de mai sus nu are telecomanda ,si imi este necesara telecomanda pentru a putea face reglajul necesar de incadrare corecta a imagini ,si doresc sa imi spuneti ce cod e telecomanda se foloseste la acest model,si unde se poate gasi telcomanda acestui model de TV. Va multumesc. Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Eu am una defecta la fel cu cea din manualul de service al TV-ului.Codul ei este:6710V00090A.Nu sunt 100% sigur ca e cea potrivita,colegii cu mai multa experienta va pot confirma. Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Buna ziua, Domnilor doresc de la dvs informati de o telecomanda cu un cod oroginal pentru TV-ul de sus mentionat, si imi este necesara dupa cum am mentionat ,ca sa rezolv cu acest TV. Va multumesc. Link spre comentariu
naetv Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 uite ce gasesti cu google http://forum.microprocesoare.ro/index.php?topic=5022.0 http://download.qrz.ru/pub/hamradio/schemes/tv/lg/LG-RZ-21FB35/lg-rz-21fb35-chassis-mc-049b.pdf pag 4-5 http://www.manualslib.com/manual/851559/Lg-Rz-21fb35mx.html?page=4#manual Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Va multumesc frumos pentru codul de telecomanda, dar pe moment nu pot face comanda . Am montat tubul ,si fara sa schimb bobina originala de pe tubul nou ,si am pus TV-ul in functiune , dar am imaginea marita pe verticala,si nu se vede sliga programelor,iar pe orizontala imagine e incadrata bine,si va rog sa ma ajutati .Ce componete trebue modificate in baleaj orizontal ca imaginea sa se incadreze corect pe verticala si sa se vada sliga programelor,si doresc sa fac acest lucru daca se poate ? pentru ca pe moment nu am telecomanda. Va multumesc . Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 (editat) Modificarea unei componente in BO schimba incadrarea imaginii pe ORIZONTAL(stanga/dreapta) mai lata sau mai ingusta sa zicem.Jongleaza cu valoarea C-ului de cuplaj al bobinelor H.Abia acum am citit atent e amestecat rau: "marit pe vertical,bine pe orizontal,ce modific in H ca sa obtin V corect"..... Editat Septembrie 4, 2015 de surubarila Link spre comentariu
gigi56 Postat Septembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Scuze domnule surubarila poate am gresit undeva ce am scris si am confundat ,dar am spus ca nu se vede sliga din partea de sus ,si in stanga - dreapta e corect . Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 4, 2015 Partajează Postat Septembrie 4, 2015 Eu zic sa faceti rost de TC,e cel mai simplu.Daca doriti sa va "jucati" : bobinele V se duc la masa prin doua rez. in paralel R313/314-4,7 ohmi fiecare.Tatonati valoarea echivalenta asa fel sa obtineti cu +/- 0,2-0,7 ohm si vedeti ce iese. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum