UNIX Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Mai bine o verifici practic. Intr-o ora ai facut un amarat de multiplicator de capacitate. Deja cu un filtru RC sau DC pe alimentare slabiciunea schemei diminueaza substantial si sincer eu personal nu cred ca vei mai auzi riplu pe iesire decat daca bagi urechea in difuzor. Ai cam rezolvat problema cu riplul, insusi simulatorul ti-a aratat treaba asta. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Dudi mergi pe varianta lui Victor , dioda-condensator , rezistenta-condensator. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) Da cine a zis ceva de riplu ? Eu am intrebat altceva: cum e aia cu convergenta trapezoidala ? Normal ca pt riplu voi folosi filtru cu dioda si rezistenta, am mai zis-o de o mie de ori pana acum. UNIX, crezi ca eu nu vreau s-o fac practic ? Imi vine sa-mi smulg parul din cap ca nu am acces acum la laborator. Editat Septembrie 9, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
elektronu85 Postat Septembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Dudi mergi pe varianta lui Victor , dioda-condensator , rezistenta-condensator. Pai si varianta multiplicatorului de capacitate este tot varianta lui Victor ... vedeti topicul Elektor PA300... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) Am tot reglat la bias pana l-am prins intr-un punct in care merge, nu mai da eroare. I-am masurat toti parametri si sint cam la fel ca si la varianta fara cascoda, doar ca are THD un pic mai mare iar riplul pe iesire e mai mic. Riplul pe iesire e cam asa: - PA300 fara filtru : 12 uV- PA300 cu filtru cu diode : 2 uV- RAM BUX : 0,5 uV Valorile nu prea conteaza (adica nu cred ca o sa iasa si in realitate la fel), dar raportul dintre ele s-ar putea sa fie apropiat de realitate. Editat Septembrie 9, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Tu realizezi ca nu prea sint aparate de masura uzuale capabile sa masoare aceste tensiuni de ordinul microvoltilor? 1W/8 ohm, inseamna 2,83V adica 2830mV adica 2830000 microvolti (daca am pus corect numarul de zerouri). La ce iti bati tu capul cu 12microvolti versus restul, doar tu stii... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 (editat) Da, si eu am impresia ca e o prostie aceasta masuratoare in simulator.... Pana nu o voi verifica in realitate nu se stie. Editat Septembrie 9, 2015 de Dudikoff Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 :-) prea mult simulator te pune pe pastile. In mare schema pare functionala, mare lucru nu mai ai ce sa-i faci. Singurul pas mare ramas este realizarea practica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Foarte corect, Raimond! "Singurul pas mare ramas este realizarea practica" Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 In scurt, cand sint 75V pe finalii NPN, protectia se pare ca limiteaza la 8A, iar maximul SOA este de 2A. Ce sa mai inteleg ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Sint cite 6 finali in paralel pe rail. Teoretic SOA se multiplica cu numarul lor, zic si eu... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Nu, pai aia 8A i-am masurat pe un singur tranzistor... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Adica 96A la iesire? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Nu. 48A, ca PNP-urile sint inchise. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Da, corect, ma gindeam la ciclu sinusoidal complet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum