Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Riedl PA600

Postări Recomandate

Mai bine o verifici practic. Intr-o ora ai facut un amarat de multiplicator de capacitate. Deja cu un filtru RC sau DC pe alimentare slabiciunea schemei diminueaza substantial si sincer eu personal nu cred ca vei mai auzi riplu pe iesire decat daca bagi urechea in difuzor. Ai cam rezolvat problema cu riplul, insusi simulatorul ti-a aratat treaba asta.

Link spre comentariu

Da cine a zis ceva de riplu ? Eu am intrebat altceva: cum e aia cu convergenta trapezoidala ?

Normal ca pt riplu voi folosi filtru cu dioda si rezistenta, am mai zis-o de o mie de ori pana acum.

UNIX, crezi ca eu nu vreau s-o fac practic ? Imi vine sa-mi smulg parul din cap ca nu am acces acum la laborator.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Am tot reglat la bias pana l-am prins intr-un punct in care merge, nu mai da eroare.

I-am masurat toti parametri si sint cam la fel ca si la varianta fara cascoda, doar ca are THD un pic mai mare iar riplul pe iesire e mai mic.

Riplul pe iesire e cam asa:

- PA300 fara filtru : 12 uV- PA300 cu filtru cu diode : 2 uV- RAM BUX : 0,5 uV

Valorile nu prea conteaza (adica nu cred ca o sa iasa si in realitate la fel), dar raportul dintre ele s-ar putea sa fie apropiat de realitate.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Tu realizezi ca nu prea sint aparate  de masura uzuale capabile sa masoare aceste tensiuni de ordinul microvoltilor?

1W/8 ohm, inseamna 2,83V adica 2830mV adica 2830000 microvolti (daca am pus corect numarul de zerouri).

La ce iti bati tu capul cu 12microvolti versus restul, doar tu stii...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări