Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Esr-metru digital

mariantoader82

Postări Recomandate

Acest esr-metru a fost cumparat mai demult de la utilizatorul Iora ,am uitat sa descarc un condensator de 150yf /450v ...am gasit la intrarea bornelor de masurare un IRF630 ars ,l-am inlocuit si acum afisajul arata asa :

CX - - - - -

ESR   00000

Nu mai masoara nimic si as vrea sa-l repar ,rog frumos niste sfaturi! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariantoader82

6

• elmar

3

• BUGHIU

2

• ionel sm

2

Top autori în acest subiect

Diodele de protectie sunt bune??....sigur sunt în scurt!

dacă s-a ars si mosfetul e posibil ca si integratele de pe intrare să fie arse...

dar ce fel de esr  aveţi ? cu ce integrate e construit??

Editat de elmar
Link spre comentariu

Din păcate, toate circuitele integrate mentionate pot fi defecte(incluzând aici si microcontrolerul)

Începeţi prin a schimba HCF4066...dacă nu sunt rezultate...schimbaţi si cele două TL...dacă nici aşa nu aveţi rezultate ...trebuie schimbate si celelalte ...iar la microcontroler trebuie să-i scrieţi si softul...altfel nu va funcţiona nimic!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Din păcate, toate circuitele integrate mentionate pot fi defecte(incluzând aici si microcontrolerul)

Începeţi prin a schimba HCF4066...dacă nu sunt rezultate...schimbaţi si cele două TL...dacă nici aşa nu aveţi rezultate ...trebuie schimbate si celelalte ...iar la microcontroler trebuie să-i scrieţi si softul...altfel nu va funcţiona nimic!

Corect! Din aceasta cauza am spus sa ia legatura cu userul taxdoru!! Si mai ieftin....si sigur ca va merge noul ESR-metru!! In situatia de fata,totul este o loterie si la urma trebuie rescris si softul,daca il are.....

Link spre comentariu

S-ar putea sa bagi mai multi bani in reparatie .Mai bine ei altul.Si eu am avut unul cu problema asta.Pe linga  alte integrate am schimbat si picul,asta ti-l pot scrie eu  daca mai e bun.Apropo esr facute de Iora erau cu pic877.

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Am legat testerele impreuna si am tinut apasat SET si  PLUS apare mesajul 

VO-------  EPROM

1ohm-0000  10hm-0000 

apoi  scrie 

It is ready! 

si revine la starea initiala.

Link spre comentariu

Corect! Din aceasta cauza am spus sa ia legatura cu userul taxdoru!! Si mai ieftin....si sigur ca va merge noul ESR-metru!! In situatia de fata,totul este o loterie si la urma trebuie rescris si softul,daca il are.....

La fel am patit , l-am trimis lui IORA   si la rezolvat  repede si la un pret decent  !!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări