mariantoader82 Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Acest esr-metru a fost cumparat mai demult de la utilizatorul Iora ,am uitat sa descarc un condensator de 150yf /450v ...am gasit la intrarea bornelor de masurare un IRF630 ars ,l-am inlocuit si acum afisajul arata asa : CX - - - - - ESR 00000 Nu mai masoara nimic si as vrea sa-l repar ,rog frumos niste sfaturi! Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 (editat) Diodele de protectie sunt bune??....sigur sunt în scurt! dacă s-a ars si mosfetul e posibil ca si integratele de pe intrare să fie arse... dar ce fel de esr aveţi ? cu ce integrate e construit?? Editat Septembrie 2, 2015 de elmar Link spre comentariu
mariantoader82 Postat Septembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2015 (editat) Diodele de protectie sunt bune si am urmatoarele ci pic 16f876a-1 hcf 4066be 2 buc tl 082cn lm 393n Editat Septembrie 2, 2015 de mariantoader82 Link spre comentariu
BUGHIU Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Ia legatura cu ,colegul taxdoru si sigur rezolvi problema...!!! Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 (editat) Din păcate, toate circuitele integrate mentionate pot fi defecte(incluzând aici si microcontrolerul) Începeţi prin a schimba HCF4066...dacă nu sunt rezultate...schimbaţi si cele două TL...dacă nici aşa nu aveţi rezultate ...trebuie schimbate si celelalte ...iar la microcontroler trebuie să-i scrieţi si softul...altfel nu va funcţiona nimic! Editat Septembrie 2, 2015 de elmar Link spre comentariu
BUGHIU Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Din păcate, toate circuitele integrate mentionate pot fi defecte(incluzând aici si microcontrolerul) Începeţi prin a schimba HCF4066...dacă nu sunt rezultate...schimbaţi si cele două TL...dacă nici aşa nu aveţi rezultate ...trebuie schimbate si celelalte ...iar la microcontroler trebuie să-i scrieţi si softul...altfel nu va funcţiona nimic! Corect! Din aceasta cauza am spus sa ia legatura cu userul taxdoru!! Si mai ieftin....si sigur ca va merge noul ESR-metru!! In situatia de fata,totul este o loterie si la urma trebuie rescris si softul,daca il are..... Link spre comentariu
mariantoader82 Postat Septembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Sigur asa o sa fac ,multumesc mult pentru sfaturi! Link spre comentariu
ionel sm Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 (editat) S-ar putea sa bagi mai multi bani in reparatie .Mai bine ei altul.Si eu am avut unul cu problema asta.Pe linga alte integrate am schimbat si picul,asta ti-l pot scrie eu daca mai e bun.Apropo esr facute de Iora erau cu pic877. Editat Septembrie 2, 2015 de ionel1959 Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Se poate ca sa fie calibrarea aiurea.Trebuie incercat.Se apasa set si minus parca cu testerele in scurt.Sper sa nu gresesc Link spre comentariu
mariantoader82 Postat Septembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Am legat testerele impreuna si am tinut apasat SET si PLUS apare mesajul VO------- EPROM 1ohm-0000 10hm-0000 apoi scrie It is ready! si revine la starea initiala. Link spre comentariu
naetv Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 vezi daca te ajuta schema ESR_CAP_877A Reglaj ESR schema ESR_CAP_877A.pdf Reglaj ESR.doc Link spre comentariu
dan-a2 Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Corect! Din aceasta cauza am spus sa ia legatura cu userul taxdoru!! Si mai ieftin....si sigur ca va merge noul ESR-metru!! In situatia de fata,totul este o loterie si la urma trebuie rescris si softul,daca il are..... La fel am patit , l-am trimis lui IORA si la rezolvat repede si la un pret decent !! Link spre comentariu
ionel sm Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Pe Iora nu l-am mai vazut de mult pe forum.Daca doreste ii dau datele de contact pe PM. Link spre comentariu
mariantoader82 Postat Septembrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Deocamdata nu dispun de HCF4066 ,pot sa pun HCF 4053? Link spre comentariu
elmar Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Deocamdata nu dispun de HCF4066 ,pot sa pun HCF 4053? NU! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum