Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitive si circuite electronice

Vizitator ripheroglad

Postări Recomandate

Vizitator ripheroglad

Bun, incep cu inceputul, am doua examene din anul 1 de faculta la Dispozitive si circuite electronice. Vreau sa le rezolv, poate nu 100% dar vreau sa rezolv ceva, am cautat pe google am citit zeci de pdf-uri dar unele chiar nu ma ajuta si am venit aici in speranta ca cineva ma va ajuta. 

Daca ma intrebati ca e pentru examen, da e pentru examen, dar nu e pentru motivul de a copia, e pentru motivul de a si invata ceva.

Sunt niste incercuiri prin pozele urmatoare dar nu sunt bune, sau.. nu sunt toate bune. In proportie mai mare nu sunt bune. 

As fi foarte recunoscator daca cineva ar putea sa ma ajute. Multumesc !

post-249253-0-56550100-1441203856_thumb.jpgpost-249253-0-15145500-1441203857_thumb.jpgpost-249253-0-12217900-1441203867_thumb.jpgpost-249253-0-54026100-1441203867_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

6

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aș încerca să te ajut dar pentru vederea mea sunt foarte ilizibile scanările alea . O să pun eventual o serie de întrebări ca să nu le mai scanezi odată - deși ar fi preferabil .

Apropo, la ce facultate se face DCE în anul I ?

PS ” am citit zeci de pdf-uri”  Cursurile ai încercat să le citești ? 

Deci , ca să nu o lungim : 13 c, 14 a, 15 b, 16 b, 17 c, 18 a/d, 19 c, 20 c, 21 b, 22 a, 23 a, 24 b, 25 b.

Cele cu roșu pot fi discutate/interpretate . Notele de curs ar fi fost o bogăție inestimabilă pentru că domnii profesori ( și pe vremea mea , și pe vremea ta ) sunt destul de vanitoși ca să țină la metoda lor , la explicația lor ....

Deocamdată atât , mai vedem cum continuăm . Asta am prelucrat-o ca să o pot citi . 

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Vizitator ripheroglad

Buna, se face DCE in anul I la Petru Maior in Targu mures. Nu eu am scanat lucrarile, le-am primit. 

Si eu am incercat sa descifrez unele intrebari. intrebarile care se inteleg daca se poate si as fi foarte recunoscator.

Am sa incerc sa fac rost de niste poze mai clare dar nu promit. Multumesc oricum.

Link spre comentariu

Am întrebat ce facultate , nu ce universitate . Universitatea am depistat-o . Dar asta nu e important . Te aștept cu întrebări, dacă ai , pentru prima foaie . 

Mă refer la neclarități de interpretare la astea care le-am făcut , nu de citire . Cu cititul am reușit până la urmă.

Link spre comentariu

Alta 

1 d dar și c e adevărată ...

2 b dar nu sunt sigur dacă am citit bine 

3 d

4 a

5 c dar nu sunt sigur dacă am citit bine 

6 b

6 bis ( Câtă atenție la redactarea subiectelor ! ) b

7 c

8,9 nu pot citi pe desen , dacă le vezi (Ie și valorile rezistențelor ) , postează-le

10 b

11 d

12 c

Link spre comentariu
Vizitator ripheroglad

La 2 si 5 asa am gasit si eu inainte sa postez deci, ai citit bine.

Nu sunt foarte sigur ce valori sunt scrise pe desen si nu vreau sa zic gresit, deci raman de o parte.

O intrebare am: la numarul 4, cum imi pot da seama care este functia de transfer?

Link spre comentariu

Gândești așa : tensiunea de intrare crește de la - spre + . Când e valoare negativă dioda e blocată , curentul prin rezistență e zero ( că ieșirea e în gol ) deci Uout = Uin . După ce trece de zero , atinge Ud ( circa 0.6-0.7V) și se limitează . Cauți desenul care reprezintă această evoluție .

Link spre comentariu

Alta, văd că au început să se repete .

14 a

15 c

16 c

17 a

18 a

19 c cu aceleași comentarii 

20 b

21 b

22 c dar poate fi și a

23 b

24 c

25 b

PS E posibil din viteză sau citire greșită să fi comis vreo eroare . Cine observă e rugat să spună !

Link spre comentariu

Nu , zice că e real deci amplificarea nu e infinită . 

Și ultima 

1 c Sper că nu se referă la numărul de borne !

2 b Se poate discuta dar cred că asta e varianta dorită .

3 ,4 Nu pot citi

5 b

6 a dar ...

7 c

8 b

9 c

10 b

11 a

12 a

13 b

Orice nelămuriri , pune-le aici !

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări