Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce masina de spalat sa aleg? (Direct-Drive?)

belasajgo

Postări Recomandate

Zilele astea mi s-a stricat Whirlpool-ul ce am folosit aproape 11 ani fara probleme. Azi o sa vina tehnicianul sa vada daca se mai poate repara ceva la placa electronica si daca se merita reparatia sau nu. Chiar daca se va repara cu succes, probabil o sa urmeze si alte probleme cu timpul, avand in vedere vechimea masinii de spalat. Stiu ca in ziua de azi Whirlpool-urile nu mai sunt asa calitative / fiabile ca si cel cumparat de mine acum 10 ani, din acest motiv doresc sa va cer sfatul la alegerea masinii de spalat.

Aici pe forum recomand si eu tuturor masinile de spalat de la Miele, deoarece cunosc calitatea / fiabilitatea foarte ridicata a produselor lor. Insa cunosc si pretul mare a masinilor de spalat Miele (de la 4.000 lei incepand), de aceea probabil imi voi cumpara o alta marca. Aici as avea nevoie de sfatul vostru...

In prima faza m-am uitat la masinile de spalat de la LG si Samsung, as prefera o masina de spalat cu motor Direct-Drive, cam in valoare de 2.000 lei. Doresc sa intreb persoanele cu experienta in domeniu, daca se merita sa iau masina cu motor Direct-Drive sau mai bine sa aleg o masina de spalat cu motor standard? Din punct de vedere tehnic, care sunt mai fiabile? Mecanic as zice ca cele cu motor Direct-Drive, insa la aceste masini de spalat ma gandesc nu cumva sa fie partea electronica mai sensibila / slaba.

Cum spuneam, pana acum m-am gandit doar la LG si Samsung, as dori niste opinii de la persoane care au astfel de masini de spalat sau persoane care repara astfel de masini de spalat. Cineva mi-a recomandat si Gorenje, dar din cate vad, ei nu au masini de spalat cu motor Direct-Drive.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• belasajgo

4

• ianhus

2

• q_acdc

1

• Spitfire

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alea cu motor dd sunt mai silentioase si reprezinta ultima gaselnita in materie de masini de spalat. Desi m am intrebat oare de ce, intrebare fireasca de altfel pentru ca nu era motorul clasic o problema la masinile de spalat ci partea electronica sau rulmentii cuvei etc foarte rar motorul. Poate doar pt ca alea dd sunt mai echilibrate?! pentru ca parti defectabile tot asa multe au. Poate unu mai pertinent ca mine stie vreo explicatie mai buna. Ce vroiam sa zic de fapt on legatura cu postul tau e ca mai bine iti iei o masina Miele second decat oricare masina noua sub 2000 lei. Eu am una si trag pe ea industrial. Am platit pe ea 650ron. Inclusiv omu care mi a adus o mi a spus: "iti pot da garantie pe viata la ea desi nu cred ca o sa ne mai vedem" si omu vinde vreo 2 masini pe zi. E o exagerare evident dar inseamna ceva. Parintii mei au una din 1985 ...si tot aia e si acum. (Au avut 4 copii asta ca volum de haine de spalat:)) o masina noua e scumpa tare dar una second e la indemana zic eu , deci recomand.

Link spre comentariu

Stiu ca Miele ar fi cea mai buna alegere, dar nu vreau sa iau o masina de spalat la mana a doua - din motive de igiena. Sigur ca s-ar putea demonta toate piesele si s-ar putea curata, insa momentan nu am timp pentru asa ceva.

Intr-adevar majoritatea defectelor la masinile de spalat nu au legatura cu motorul. Totusi, in cazul in care m-as decide pentru o masina cu motor Direct-Drive, vreau sa fiu sigur ca motorul respectiv nu aduce dezavantaje (de ex. la fiabilitate), in comparatie cu un motor standard. Si ma intereseaza si cat este durata medie de functionare la masinile de spalat obisnuite din ziua de azi (la cele pe la 2.000 lei) pana cand apare primul defect (orice defect ar fi, electronic sau mecanic). Sunt aici pe forum unii care au scris ca au masina de spalat LG cu motor Direct-Drive de 5 ani si inca nu au avut probleme cu ea.

Link spre comentariu

Am un prieten care are samsung dd, masina de spalat, are 10 ani garantie si o are de 5 ani. Nu a avut nici o problema. Posibil masinile dd sa fie mai durabile in timp, ma gandesc eu, pentru ca nu am vazut 10 ani garantie la multe marci de masini normale de spalat. Deci cred ca ar fi de optat pentru una dd decat normala daca vorbim de produs nou.

Link spre comentariu

Am vazut in magazine masinile de spalat cu motor Direct-Drive, garantia de 10 ani este doar pentru motor (scrie la * cu litere mici), totusi am incredere ca aceste masini de spalat vor tine destul de mult. La mine si un Whirlpool obisnuit a tinut peste 10 ani. Am auzit si eu de la mai multe persoane ca le functioneaza masina de spalat cu motor Direct-Drive fara probleme, tot de aproximativ 5 ani. De la LG gasesc o gramada de masini de spalat cu motor Direct-Drive in magazine (Flanco, Altex, etc.), insa de la Samsung parca nu gasesc. Adica poate ei nu mai specifica la masinile de spalat ca sunt cu motor Direct-Drive, sau pana la urma au revenit la motoarele obisnuite? Sau modelele respective sunt mult mai scumpe de la Samsung decat LG-urile cu Direct-Drive si magazinele nu le aduc? Unele masini de spalat de la Samsung sunt cu motor cu digital inverter, dar acele motoare nu sunt Direct-Drive. Oricum, am observat ca atat la LG Direct-Drive cat si la Samsung-urile fara Direct-Drive zgomotul in timpul functionarii este cam acelasi (conform datelor din specificatii).

Link spre comentariu

Eu zic sa excludeti din start masinile de spalat second-hand, mai ales daca le folositi la spalat hainele pe care le purtati, nu la spalat perdele si fete de masa...iar de LG Direct-Drive nu vad de ce v-ati feri, a mea merge perfect dupa 3 ani jumatate. Unele marci gen Whirpool au motoare cu inverter(brushless-fara perii) dar transmisia mecanica se face tot prin curea. E un pas inainte, totusi...

Link spre comentariu

Da, nici eu nu as lua masina de spalat la mana a doua, dar cand este vorba de Miele, multi fac asta. Dar dupa o curatare amanuntita (masina de spalat desfacuta complet) nu prea mai reprezinta un pericol, din punct de vedere igienic.

Cam asta am vrut sa stiu, daca mai sunt si altii cu LG cu motor Direct-Drive si daca merge bine. Nici la masini de spalat obisnuite nu ma deranjeaza ca transmisia este mecanica prin curea sau ca motoarele sunt cu perii care se consuma cu timpul, astea sunt defecte ce se repara usor. Pe mine mai mult ma deranjeaza ca partea electronica de control devine tot mai sofisticata. De exemplu acum dupa 11 ani la Whirlpool-ul meu defectul este unul electronic, defecte mecanice nu am avut pana acum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări