bogdicy Postat Februarie 18, 2007 Partajează Postat Februarie 18, 2007 Am un laptop Toshiba Satellite A40-201 care in momentul cand dau drumul la calc apare direct password=si asteapta paroladaca bag de 3 ori gresit se opresteCe trebuie sa fac.???????????????????? Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 18, 2007 Partajează Postat Februarie 18, 2007 Sa rescrii BIOS-ul sau sa ii dai parola corecta :yawinkle: Link spre comentariu
bogdicy Postat Februarie 18, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2007 Si unde pot face astaca presupun ca nu pot eu? Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 18, 2007 Partajează Postat Februarie 18, 2007 La o reprezentanta/service mai de soi. Poti si tu dar ti-ar trebui un programator care sa suporte cipul tau de BIOS, si bine inteles inca un computer functional si softul BIOS-ului bun(neparolat) :smt003 Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 18, 2007 Partajează Postat Februarie 18, 2007 sau cu o disketa/cdrom de bootare scris special pentru laptopul tau.teoretic, ar trebui sa gasesti pe situl toshiba asemenea imagini, specifice pentru fiecare model in parte... Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 19, 2007 Partajează Postat Februarie 19, 2007 Daca parola e pe BIOS , n-are nici o treaba cu "bootarea de pe CD" si nu rezolvi cu discheta sau CD-ROM , fiindca S.O. nu trece de initializarea obligatorie ce trebuie sa o faca BIOS-ul , acesta fiind parolat . Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 19, 2007 Partajează Postat Februarie 19, 2007 Ia incearca sa iti lasi laptopul fara alimentator si fara baterie cateva zile, ar trebui sa se reseteze biosul si sa scapi de parola (in functie de model, unele laptopuri au baterie pe placa de baza, altele nu au) Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 19, 2007 Partajează Postat Februarie 19, 2007 Cipul de BIOS contine o zona EEPROM in care este stocata si parola si te chinui degeaba cu bateria scoasa, bateria tine doar partea de "ceas si data " , restul informatiilor fiind scrise in memoria "reinscriptibila"(EEPROM), deci nu se pierde la scoaterea bateriei. Sigur exista compuri foarte vechi , cand nu existau EEPROMURI ( sau "flash" cum este exprimarea acum) si alimentarea cipului ce tinea BIOS-ul era tinuta de baterie dar nu cred ca e cazul la Toshiba ta. Link spre comentariu
bogdicy Postat Februarie 19, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2007 Asa am auzit si eu ca are un eeprom in care este scrisa parola astaStie cineva de unde sa iau un manual service sau cum sa desfac laptopul sa ajung la acel eeprom???Merci. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 19, 2007 Partajează Postat Februarie 19, 2007 Daca parola e pe BIOS , n-are nici o treaba cu "bootarea de pe CD" si nu rezolvi cu discheta sau CD-ROM , fiindca S.O. nu trece de initializarea obligatorie ce trebuie sa o faca BIOS-ul , acesta fiind parolat .alea nu sunt nişte dischete/CD-uri bootabile obişnuite, ci mai speciale...secvenţa lor de bootare e mai specială, de-aia am zis să le ia de pe situl producătorului, pentru că sunt pentru repararea/refacerea bios-ului.iar biosul unui laptop e destul de diferit faţă de un desktop!!!(cu titul de informare, primul meu PC a fost un IBM p60/D original, desktop, ale cărui setări bios se puteau modifica numai cu ajutorul unei diskete speciale, luată de pe situl ibm. când m-am uitat în continuare, după laptopurile IBM, am descoperit mai multe imagini de disketă special pentru treburi d'astea. apoi, am văzut că practic toţi producatorii de laptopuri folosesc asemenea imagini, pentru cazuri speciale...) Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 19, 2007 Partajează Postat Februarie 19, 2007 Da , se pare ca @Mifty are dreptate, cel putin la desktop , am gasit in manual la mine, ca la restart ii dai repede ALT + F2 si iti cauta o discheta pe care sa se afle un programel xxxx.rom ( unde xxxx=codul placii de baza) care contine si BIOS-ul , si apoi asta face restaurarea BIOS-ului in cipul de pe placa de baza. Asa ca incearca pe site la Toshiba si cauta "BIOS recovery program". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum