Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre panel-uri LCD/LED

robert1000

Postări Recomandate

Care ar fi, dupa dvs, cele mai bune si cele mai proaste panel-uri LCD/LED?

Am desfacut  destule monitoare LCD pana acum si-am observat ca majoritatea lor, desi fiind produse de firme de prestigiu, folosesc panel-uri taiwaneze.

Marea majoritatea a monitoarelor si tv-urilor LCD/LED LG, de pe piata din Romania cel putin, folosesc panel-uri taiwaneze, desi ei insisi produs display-uri in propria lor curte. De ce?

De Samsung nici nu mai are rost sa zic. 

Am avut placerea de-a vedea la cineva apropiat un monitor LCD din 2004, Philips, ce avea un panel produs de LG-Philips. Se vedea ca nou, fara niciun fel de pixel defect, umbra, pata, absolut nimic...si un contrast asa de puternic, dat la minimum. 

Am vazut si-n Samsung-uri panel-uri HANNSTAR, si am fost multumit de calitatea imaginii. Pare o firma buna.

Ei mai folosesc si Chimei, dar de producatorul asta nu stiu ce sa zic, nu-mi inspira incredere.

Mai nou, Samsung mai foloseste si panel-uri CHIN LIN :)))))

In schimb zilele trecute am vazut intr-un Nec un panel Chunghwa de-o calitate foarte slaba...culori spalacite, contrast slab, unghiuri de vizibilitate ciudate. E Chunghwa cel mai slab producator de panel-uri?

Si Nec stiu ca produce panel-uri.....insa vad ca si ei folosesc chinezarii...de ce? doar ei stiu.

In Romania si-n tarile de rangul asta se aduc toate chinezariile?

Pareri?

Editat de robert1000
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

2

• naetv

1

• ovy83

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

pai un raspuns simplu este acela ca,producatorii consacrati fac si chestii low cost.adica sa zicem  sony produce un tv la 1200lei cu acelasi dotari ca si la tv de 2000 lei ,diferentele sunt cele expuse mai sus. un tv mai scump are componente mai bune produse chiar insasi firma -Sony,unul mai ieftin gasim piese de la terti chiar daca este ...Sony.

de aici si unele probleme din partea celor ce nu inteleg..."pai mi-am cumparat un Sony si imaginea nu-i prea buna...sunet ca din conserva..."

daca Sony ar produce numai hi-end-uri nu stiu cati isi vor permite sa cumpere,de aceea produce aparate pentru toate buzunarele.

Link spre comentariu

daca Sony ar produce numai hi-end-uri nu stiu cati isi vor permite sa cumpere,de aceea produce aparate pentru toate buzunarele.

Si totusi produc la calitate mai slaba , dar cu preturi de firma - intotdeauna firmele au folosit diverse componente de la altii , probabil mai ieftine decit daca le produc ei

treaba cu piata est europeana nu cred ca este in totalitate adevarata , vin si din vest aparate de tot felul , vindute pe piata lor , cu componente slabe daca nu chiar proaste

firmele mari nu mai fac fata concurentei chineze si turcesti , cu preturi mici , in consecinta au scazut preturile scazind calitatea si folosind componente , daca nu si in totalitate sasie china - au scazut calitatea la nivelul chinezestilor dar preturile mult peste , ca sint de firma

produsele de azi au durata de viata , de obicei , data chiar de producatori de 3-5 ani  -  :95 societate de consum

Link spre comentariu

In Romania, e posibil sa gasesti acelasi model sa zicem de tv samsung, cu panel-uri diferite, in aceeasi gama de preturi. Unele au Chimei, Chunghwa, altele AUO, care-am inteles ca e superior...unele au chiar si panel-uri Samsung. Iti poti da seama de panel dupa seria de pe spatele tv-ului. Se pun panel-uri cum se nimereste si devine o loterie?

Un cumparator a vazut in magazin un Samsung, se vedea foarte bine. S-a uitat la seria de pe tv si din acea serie a dedus ca avea panel Samsung. Bun. A platit tv-ul, a primit unul sigilat. Se duce acasa, il butoneaza, dar i s-a parut ca nu se vede atat de bine ca cel din magazin. Consulta seria de pe eticheta si constata c-a primit un tv, acelasi model, la acelasi pret, dar cu panel Chin Lin.

De ce se folosesc si panel-uri de calitate slaba, daca pretul final al tv-ului e acelasi cu cele ce contin panel-uri bune? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări