Vizitator Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 (editat) tot un drak în putere sau tensiune pe sarcina dată(-1db) în conformitate cu datele noi prezentate("1,7kHz aveam 800mV pe iesire atunci la 17-18Hz aveam 720mV"), facem raportul puterilor pe sarcina dată(constantă) şi rezultă aproximativ -0,91db = 10 log10 (0,81) în putere. mică in/out însemnând π/4(la 18hz raportat 1khz) sau cât ? (aproximativ), poate fi exprimată/aproximată fuga fazei şi în grade (XX°) nu mă deranjeazăîntreb de curiozitate. Editat Martie 1, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 (editat) da ai o fugă a fazei de aproximativ 25° pentru 20hz în raport cu 2khz, dacă postai imagini mai mici de atât nu se mai putea aproxima(da atenuarea precizată 18hz bate cu fuga fazei). fuga fazei la 20Khz ceva mai mare atinge aproximativ 30° în raport cu 2khz. practic vei avea două forrme eliptice clare(lissajous-curve) la 20hz respectiv 20khz. Editat Martie 2, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Am in constructie un masurator de faza cu indicatie analogica , pina acum am folosit osciloscopul si nu este intodeauna comod Link spre comentariu
fcon Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Am realizat lampizarea si pot spune ca sunetul este ok, imi place. Modificarile aduse cd-playerului sunt multiple: mod NOS, schimbat cond. de decuplare DAC, lampizare.....numai la alimentare nu am umblat deocadata. Fara de varianta de fabrica este o diferenta majora.....se aude complet diferit si mult mai bine. Urmeaza la rand un Marantz CD65 cu CDM2/10.....pana acum am avut numai CDM4/10. Sunt curios de diferenta ....daca exista. Cel mai cinstit, pentru cei care nu cred, ar fi ca , in final, sa existe si iesirea standard, din fabrica, plus iesirea lampizata (lampizare a la <viobio>). Asa nu va mai exista indoiala ... Ce am constatat eu: - integratele de dupa DAC (2-4 integrate, in functie de model si brand) "omoara" sunetul; bay-pass-area acestora este benefica. - la playerele cu DAC cu iesire in tensiune, semnalul scos direct pe RCA-uri, prin condensatoare de calitate (by-pass al CI), imbunatateste sunetul considerabil; in aceste cazuri, se poate face usor comparatia sunet standard vs sunet direct; - la CD65, lampizarea clasica (a la Fikus) nu a produs rezultate notabile, asa incat, la momentul respectiv, am lasat playerul asa cum era. Sunetul era, oricum, excelent... - in functie de prezenta/absenta artefactelor rezultate dupa filtrul digital, introducerea a doua filtre RC de ordinul 1, in cascada (rezultand un filtru de ordinul 2) limpezeste sunetul considerabil; - ar fi necesar si modificarea alimentarii; daca exista loc in carcasa, eu prefer sa fac o alimentare separata a partii analogice (DAC), stabilizata, fara indoiala; - va recomand si modarea/tuningul unor playere cu DAC 1 bit (Harman Kardon, Technics); in multe cazuri, rezultatele mi s-au parut superioare playerelor cu TDA1541... Cel mai grozav sunet a fost al unui HK, urmat de un Technics, apoi pleiada de playere cu TDA-uri... - un ultim sfat: retineti ca filtrarea standard la DAC-urile 1 bit se face in circuitul primului integrat de dupa DAC. In lipsa unui filtru (RC, de ordinul 2-3), se aude ca la un radio, pe unde medii... Daca luati semnal de la iesirea DAC-ului, sa nu va speriati, ca-i normal... Link spre comentariu
vlad1980 Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 @fcon, multumesc de sfaturi. O sa incep sa umblu si la alimentari pentru ca acum sunt alimentarile originale la toate care le detin. In majoritatea am schimbat operationalele cu LME49720, am realizat decuplarea cu condensatori de calitate si le-am pus in mod NOS (inclusiv un SONY CDP 750). Dupa aceste modificari sunetul a devenit foarte clar fata de varianta din fabrica. Ma gandesc serios si la testarea unor playere cu alt DAC, am cam fost "blocat" pe TDA1541. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 (editat) Azi am luat contact live cu lampizatorul lui Dorin,este ce trebuie,am vazut si matele,munca de sisif sa bobinezi acele trafuri cu sirma extrem de subtire sub 0,08mm.Domnule felicitarile mele !!!!!Ai un domeniu foooarte aparte si greu de pus la punct,dupa mine esti pioneer in asa ceva ,este un domeniu in care putin se baga,cel putin eu nici nu ma gindesc la asa ceva.Daca vezi o asemenea schema totul pare simpu ,la prima vedere,din pacate executia este foarte complicata,doar pentru unii guru in asa ceva ,din fericire Guru Dorin stie foarte bine ce face. Editat Martie 6, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Multumesc Viorel! Am prezentat la intilnirea lamparilor varianta cu iesirile cablate la 32 Ohm, unde am incercat si 6N1P si 6N6P. Aici as vrea sa remarc rumoarea din sala cind am schimbat "din mers" cele doua lampi intre ele, ma rog, poate ca-mi "permit"..., si poate ca stiu ca pe aceasta configuratie minimalistica montajul este inspre indestructibil...Si eu fac schimbari in timpul functionarii ,cunosc reactia profanilor. Link spre comentariu
Patefon Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Cred ca este de ascultat prestația pe siliciu a bufetului respectiv. [Edit] - Prea multi de "este"... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum