Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampizare CD player

Vizitator

Postări Recomandate

Poate cineva sa vina cu niste argumente reale si masurabile in favoarea acestui concept ? Personal tind sa cred ca merita verificata ideea lui Ficusz chiar daca exista adversitati sau mai bine spus tabere, hai sa vedem daca merita dezvoltat acest subiect fiindca evident distributia armonica  a unui tub difera de cea a convertoarelor cu semiconductori  I/V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlad1980

7

• fcon

2

• Patefon

1

• Dumitrache_S

1

Top autori în acest subiect

Sa nu fie cu suparare , eu am facut un bufer cu 6N1P si l-am pus la un amplificator pe tranzistoare de 100W fara bufer nu se auzea asa cum sunt eu obsnuit dar cu bufer se schimba "macazul".Poate am eu "urechile mai blege " dar fiica mea a simtit imediat diferenta. In rest ............................

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

avand prin casa niste cd-playere cu TDA1541 as vrea sa pun in practica schema recomandata de Lampizator. 

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/SATCH/IMG_5501.jpg

cine imi poate spune ca daca este functionala....a mai incercat cineva schema asta? 

daca se poate imbunatatii ceva la schema de mai sus (in cazul in care este functionala) ...recomandarile sunt bine venite. 

multumesc

Link spre comentariu
Vizitator viobio

avand prin casa niste cd-playere cu TDA1541 as vrea sa pun in practica schema recomandata de Lampizator. http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/SATCH/IMG_5501.jpg cine imi poate spune ca daca este functionala....a mai incercat cineva schema asta? daca se poate imbunatatii ceva la schema de mai sus (in cazul in care este functionala) ...recomandarile sunt bine venite. multumesc

http://forum.audioweb.ro/viewtopic.php?f=6&t=726
Link spre comentariu
Vizitator viobio

multumesc @viobio....dar eu nu am tuburile respectiveam 6n2p (EV) asa ca ma interesa daca schema data de lampizator functioneaza si se aude asa bine cum spune el pe site.

Schema functioneaza,este un banal SRPP,care nu are cum sa nu functioneze,legat de sunet,pina nu realizezi montajul nu ai de unde sa stii cum va fi sunetul final,nimeni nu iti poate spune ceva legat de sunet,fiecare din noi folosim amplificatoare si incinte diferite,care au sound diferit,deci totul este subiectiv.Daca o sa-ti spuna cineva cum se aude o sa spuna,de ex: sunet cu inalte asa si pe dincolo,bas mai ...,etc,etc,adica cum a perceput sunetul pe propriul echipament,tu poate percepi altfel pe echipamentul propriu. Editat de viobio
Link spre comentariu

... eu [...] am 6n2p (EV) asa ca ma interesa daca schema data de lampizator functioneaza si se aude asa bine cum spune el pe site. 

Consulta postul http://www.elforum.info/topic/54841-simulari-scheme-cu-tuburi-electronice/page-125?do=findComment&comment=1265720

Este exact subiectul pe care l-ai abordat...

Te asigur ca montajul functioneaza bine si se aude exact cum spune Lukasz pe site...

Link spre comentariu

Am realizat lampizarea si pot spune ca sunetul este ok, imi place. Modificarile aduse cd-playerului sunt multiple: mod NOS, schimbat cond. de decuplare DAC, lampizare.....numai la alimentare nu am umblat deocadata. Fara de varianta de fabrica este o diferenta majora.....se aude complet diferit si mult mai bine. 

Urmeaza la rand un Marantz CD65 cu CDM2/10.....pana acum am avut numai CDM4/10. Sunt curios de diferenta ....daca exista.

Posted Image 

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Este CD471 sau CD473?Ai scos operationalele din socluri?,poza nu este lizibila.Mod NOS ,pai in acest caz se renunta la SA,eu vad ca este pe placa.Nu prea vad cum ai loc sa schimbi conzii de 100nF din jurul lui 1541,sunt 3 mm intre placa si partea inferioara a aparatului.Stiu ce vorbesc,am si eu unul in lucru,in acel link.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Sa le luam pe rand: 

- este CD 584

- am scos operationalele ca sa pot sa ma conectez la iesirea DAC-ului. Nu mai scot placa ....este multa munca pentru ca trebuie sa scoti mecanica

- am scos initial SA-ul si nu mai mergea deloc ....nu citea discurile si se comporta ciudat mecanica. Am pus SA-ul inapoi in soclu  si am suntat doar intrarile cu iesirile cum este in tutorialul lui Lampizator. 

- am reusit sa pun C-urile pe spatele placii si sa incapa....munca de chinez batran (vezi mai jos)

Posted Image

Editat de vlad1980
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Sa-mi bag ceva,juri ca este 471 sau 473 ,daca privesti placa de sus,este alt cd-player dar folseste aceasi carcasa externa,placa de baza este leit cu cea de la 471,473,au pus integratul de comenzi in format smd,si sursa arata la fel,ce sa zic......sah mat!Uite cum ne fac creierii franjuri ,olandezii.Felicitari !

Link spre comentariu

@viobio: configuratia cu smd este mai noua decat 471/473. Am vazut-o in Marantz CD 40 pana cum. 

@dvb: pun eu la bataie un CD-player cu TDA1541 sa testam configuratia propusa de dvs...daca nu cunva ati incercat-o deja. Ce ziceti?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

@viobio: configuratia cu smd este mai noua decat 471/473. Am vazut-o in Marantz CD 40 pana cum. @dvb: pun eu la bataie un CD-player cu TDA1541 sa testam configuratia propusa de dvs...daca nu cunva ati incercat-o deja. Ce ziceti?

Normal,seria 5 este după 4
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

ăia 18 ce sunt ? hz, impresionante date(aproape incredibile) trase din 300g fier-cupru mai ales pentru Za=22kΩ

când ai timp pune şi tu un sqw(18hz) în sarcina dată 8Ω pentru 0,35W ,la aşa precizări/rezultate extra-notabile având în vedere cfg.SE nu strică să prezinţi o oscilogramă eventual chiar ceva Lissajous-curve in/out pentru 18hz.

-1db înseamnă o scădere a sarcini la anod foarte mică pentru 18hz ca atare trebuie să vedem o fugă a fazei relativ mică(in/ouţ) în raport cu 1khz(frecvenţă de referinţă în audio).

-1db ăsta trebuie văzut/citit ca fiind în putere sau în tensiune pe sarcina dată ?  Posted Image  sau Posted Image

mai explicit poftim:

cât reprezintă atenuarea în tensiune pe sarcina dată la 18hz în raport cu 1khz ?

cu două transformatoare(in-out) în cfg.SE o bandă cu precizarea -1db uimitoare(oricum).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări