Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema daca se poate

Vizitator yGs

Postări Recomandate

salut vas ruga daca se poate sami dati o schema de variator de tensiune de la 0 la 12V sa fie cu tranzistoare :smt006 am dat search dar nam gasit ce imi trebuie amc autat si pe gugal de mi sa prajit creeri :smt005 :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

2

• ghimpe--

1

Top autori în acest subiect

CC sau CA si pentru ce curent? Cel mai simplu "variator" de tensiune , la curenti moderati , este un divizor de tensiune realizat cu un simplu potentiometru, de pe cursor culegi tensiunea 0-12V si intre capete aplici 12V.

Link spre comentariu

CC.am incercat varianta cu un singur pot dar parca nam asa mare plaja de reglaj de la min pana la mijloc merge ok dar dupa ce trece de mijloc ramane turatia constanta.Vreau sal folosesc la reglarea unor motorase si trebuie sa aibe plaja cat de cat mare pt ca din motorasele alea vor iesi niste forme proiectate pe un perete(un mic efect laser DiY) :rolleyes: :rolleyes:

Link spre comentariu

Nu conteaza cu ce il faci daca dupa un prag "motorasele" raman la aceaasi turatie aia e Unominal si basta. Singura diferenta intre potentiometru si circuitul cu LM e curentul suportat si faptul ca daca nu e deja stabilizata din aval , LM-ul si stabilizeaza tensiune de iesire, plaja de variatie tot aia adica tot 0-12V la pot si 1,2-12V la LM.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări