pasbogdan Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Buna ziua, Am nevoie de aujutorul dvs pentru a duce la bun sfarsit un mic proiect(mic poate pt unii dintre dvs,mare pt mine) Sunt un mare admirator de masini vechi,detin cateva modele,in consecinta sunt inebunit dupa orice aparat radio,casetofon patratos cu butoane de control al volumului,eq,fader,bal care se rotesc,nu se apasa. Modelul la care as dori sa fac un montaj de cablu cu mufa jack este un Blaupunkt Gamma CC,ca si prim proiect.Mai am achizitionate o serie de radiocasetofoane Blaupunkt,gen vancouver,freiburg etc. Nivelul meu de cunostinte electronice se rezuma la lipituri,urmarit circuite,citit memorii,scris memorii si cam atat.Incerc de ceva vreme sa gasesc o documentatie in acest sens.Am observat ca unii au adoptat intercalarea la iesirea din preamplificare inspre zona de amplificare,unii la iesirea din capul de citire al casetofonului,altii chiar in sectorul radio banda AM,care sa poata fi folosita pt redare mp3. As dori sa pastrez reglajele audio ale aparatului. Cateva aspecte pe care cred ca le inteleg: 1.sursa semnalului audio este un telefon,in concluzie semnalul este(consider eu)preamplificat,am gasit cateva masuratori facute pe iphone 5s cu rezultat 1-1.5v la iesirea pt casti(dvs probabil va spune in ce zona se preteaza acest semnal a fi intercalat) 2.daca intercalarea semnalului se va face dinspre zona casetofonului voi fi nevoit sa folosesc o caseta care sa activeze casetofonul,sau sa identific si sa cuplez toate intrerupatoarele care activeaza sursa audio pt caseta. Daca intercalarea semnalului se face din zona benzii AM radio pot dezactiva circuitul radio si sa folosesc butonul AM doar pentru redare mp3,ceea ce ar fi de preferat,insa nu obligatoriu. Inca nu am reusit sa gasesc o shema electrica pt acest model.Am desfacut unitatea si am identificat cateva repere: TDA 7300D -DIGITAL CONTROLLED STEREO AUDIO PROCESSOR TDA 7350 -stereo Amplifier For Car Radio TDA 1072a -integrated AM receiver circuit Pot furniza si poze,pot suporta si costul modificarii. Va multumesc, Link spre comentariu
naetv Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 (editat) nu ajuta mai mult asa ceva - fara interventii in aparat https://www.google.ro/search?q=caseta+adaptoare+auto&biw=1280&bih=865&tbm=isch&imgil=s2Q2OXTpoHZQwM%253A%253B4XXh0p7mcGLvIM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.okazii.ro%25252Fcautare%25252Fcaseta%2525252Badaptor.html&source=iu&pf=m&fir=s2Q2OXTpoHZQwM%253A%252C4XXh0p7mcGLvIM%252C_&usg=__F5F8x7CSKLhhmFn-ADbKgtkGS38%3D&ved=0CDcQyjdqFQoTCJfl4cn-0McCFYoSLAodylMNvw&ei=XQ_jVdfCLoqlsAHKp7X4Cw#imgrc=s2Q2OXTpoHZQwM%3A&usg=__F5F8x7CSKLhhmFn-ADbKgtkGS38%3D sau un mp3 care se pune la bricheta si emite pe fm - se prinde pe radio fm ca orice post radio Editat August 30, 2015 de naetv Link spre comentariu
pasbogdan Postat August 30, 2015 Autor Partajează Postat August 30, 2015 Am exclus ambele variante,prefer varianta cablat.Cu respect, Link spre comentariu
naetv Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 fara schema cam greu de dat sfaturi in cazul asta , decit generalitati cred ca direct pe TDA7300D ar merge http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25114/STMICROELECTRONICS/TDA7300D.html datasheetul integratului - pinii 8,9,10,11 un canal - dreapta - si 12,13,14,15 alt canal - stinga - vazut corespondenta cu am , fm , cas si pus pe intrare cu un cond 2,2uf cum spun ei , sau intrerupt de la sursa pina la integrat , inainte de cond ce este in montaj si legate fire care sa duca la un jack intrare aux Link spre comentariu
pasbogdan Postat August 30, 2015 Autor Partajează Postat August 30, 2015 (editat) Sper sa nu va pierdeti rabdarea cand o sa adresez cateva intrebari care poate vi se par notiuni de baza. 1.Pinii 8.9.10.11 respectiv 12,13,14,15 sunt intrari stanga si dreapta.Pentru canalul stanga spre exemplu,se folosesc 4 pini,iar pe fiecare pin este o intrare de la o sursa diferita?Sursa diferita adica radio am,fm,casetofon?Iar in acest caz ar trebui identificat fiecare pin carei sursa de intrare corespunde,se alege sursa care va fi deconectata si se conecteaza canalul de la mp3? 2.La intrarea aleasa in procesor se conecteaza "+"de la mp3 iar "-"urmand sa fie conectat la carcasa sau pe placa? 3.TDA 7300 este definit in datasheet ca un procesor audio.Are rol si de preamplificare?Daca nu vi se pare mult prea complicat,v-as ruga sa imi explicati in cateva cuvinte ce rol are si de ce se alege ca varianta conectarea noii surse la intrarea in procesor si nu dupa.Reglajele de "ton" ale aparatului in ce zona dintre sursa semnal-preamplificare-amplificare intervin?Fiindca as dori sa pastrez posibilitatea reglarii tonului si cu reglajele aparatului,nu doar din aparatul sursa. Va multumesc pentru timpul acordat!! edit:Acum am vazut in datasheet pini care corespund bass etc.Inteleg ca daca intercalez noua sursa dupa procesor nu voi mai avea posibilitatea utilizarii reglajelor aparatului. editarea editarii....La selectarea sursei din panoul de comanda:spre ex functioneaza FM,in procesor intra semnal din zona radio,se introduce caseta,cine deconecteaza sursa FM?Procesorul in interior cupleaza si decupleaza sursele sau este o zona inainte de procesor care decupleaza/cupleaza fiecare sursa?Poate redescopar roata:) Editat August 30, 2015 de pasbogdan Link spre comentariu
naetv Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 1 - da se alege una di surse care va fi anulata si se intra cu semnal perechi 11 cu 16 - 10 cu 15 - 9 cu 14 si 8 cu 13 - "iar pe fiecare pin este o intrare de la o sursa diferita?Sursa diferita adica radio am,fm,casetofon?" da 2 - la cond pe intrare TDA se pune firul central de la cablu ecranat si tresa la masa , la minus 3 - nu amplifica - selecteaza sursa , face reglaje bas , inalte , balans , fader - se pune inainte si pentru reglaje si pentru a putea selecta sursa - " cine deconecteaza sursa FM" la lasarea casetei este actionat un microcontact care spune adevaratului procesor - de comenzi - ce se intimpla si acest procesor da comanda de schimbare a sursei la TDA7300 si acesta executa comutarea Link spre comentariu
pasbogdan Postat August 30, 2015 Autor Partajează Postat August 30, 2015 Apreciez munca de lamurire!! Incerc sa inteleg datele din datasheet si vad si eu acum,ca inainte de pinii pentru intrari apare "C" la valoarea pe care ati observat-o dvs imediat in documentatie,2.2uf. Ar trebui sa identific pe placa gata montati condensatorii,sa intrerup circuitul si sa pastrez condensatorii in noul circuit unde conectez semnalul de la mp3. Iar daca nu reusesc sa ii identific(daca nu sunt montati in imediata apropiere si pierd urma circuitului),sectionez circuitul si achizitionez condensatorii facand un montaj separat? Cu respect, Link spre comentariu
naetv Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 de obicei condensatorii sint in apropierea integratului si nu este greu de urmarit traseul - dar pot avea alte valori apropiate Link spre comentariu
pasbogdan Postat Septembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Aparatul functioneaza. Nu am reusit sa urmaresc pe placa circuitele intrarilor in procesor si am folosit schema cu pinii conectand la fiecare intrare sursa audio,schimband sursele de intrare de pe panoul de comanda.Am identificat prima data AM.La conectarea sursei audio fara a trece prin condensator semnalul era directionat catre un singur canal,in functie de numarul pinului de intrare.La conectarea semnalului prin condensator semnalul era trimis in ambele difuzoare,mono.Am renuntat si am conectat intrarile dinspre casetofon. Daca mai intereseaza pe cineva vreodata,postez poze cu auxiliarul conectat.Aparatul este un radiocasetofon Blaupunkt Audi gamma cc generatie 1990. Va multumesc, Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 3, 2015 Partajează Postat Septembrie 3, 2015 E destul de rar aparatul asta Link spre comentariu
pasbogdan Postat Septembrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2015 Din punct de vedere al panoului de comanda nu se intalneste prea des.Referitor la componentele interne se poate sa fie similar cu multe aparate Blaupunkt din generatie respectiva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum