Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Samsung CK-21p30bt fulgerat

maranata94

Postări Recomandate

Va salut! Am primit acest model de tv la reparat, cu sursa UPS001 montata si se pare ca aceasta nu a fost afectata de fulger. Final linii bun... in rest jale, am gasit trasee de cablaj arse incepand cu bara de 33v ce alimenteaza CI KA7630 la pin 1. Nu inteleg cum tocmai bara de 33v a fost afectata.  Numeroase piese distruse precum si KA7630 (scurt pin 1 si 2 fata de masa). Am gasit traseu ars si spre procesor SAA5290ZP/044, sigur e distrus. Probabil e afectata si jungla,M52777SP , am 25ohmi la masa pe pin 9. Mai sunt si ceva tranzistoare distruse, cam tot ce era conectat pe bara de 33v. Credeti ca se mai merita reparat acest TV?  A fost conectat la un receiver satelit prin mufa scart. In urma fulgerului a fost distrus receiverul, chiar si LNB-ul si  toata aparatura electronica conectata la priza. A scapat doar frigiderul.  Ma gandeam sa-i pun o placa de baza universala dar nu stiu daca reusesc sa o montez in carcasa originala.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naetv

1

• maranata94

1

• dan cod

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

pai se pune usor se scoate mufa de la selector euroscartu sau rca depinde ce are si senzoru ir pentru telecomanda si gata tv-ul este pregatit asa am mai facut in cazuri de astea

procesor 70 lei jungla 60 lei fara transport si se ajunge la un sasiu nou asta cine stie ce mai are defect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări