Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Folie parbrize...

dj_tepex

Postări Recomandate

Salutare cu respect!Stiu k sunt cam off-topi, dar nu stiam unde sa postez, asa ca imi cer scuze si rog moderatorii sa mute unde cred de cuviinta.Deci care-i baiu meu.... am o dacia break.. mai vehe si care e recarosata de curand.... problema e ca vreau sa ii pun folie parasolar pe geamuri... da n-am mai facut asta niciodata... si de asta intreb.. poate e careva care s-o ocupat cu asa ceva. :prayer: :prayer: :prayer: Ce ma dreanjeaza pe mine ins instructiunile cu care vine pachetu de folie care suna cam asa:1. Clean the window with a non-amoniac window cleaner... buun, pana aici totu ii clar;2. for rounded rear windscreens, cut films in 2-5 stripes, depending on window height... tot clar;3. spray the inside of the window with the soap solution... eee, deja incepe sa puta;4. remove the liner film while spraying the solar film with the soap solution... pute in continuare;5. place the wet side of the window film on the wet window glass(fron the inside), and slide it into the corect position... asta parca mai are logica;6. once the film is in place, spray it with the soap solution to ensure a scrach free instalation. using the squeegee provided, remove water or air pockets. always start from the middle, working cutwards. repeat until film sticks to the window like a skin... deja iar o ia pe aratura;7 cut the excess, spay the film again, smooth it out with the squeegee repeatedly.... nush ce sa mai zic;nah.. daca o mai avut cineva dea face cu asa ceva, rog prea plecat :prayer: :prayer: sami explice si mie carei faza cu sapunu asta...cu multumiri anticipate va salut cu respect!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Incepator

1

• Abram Burel

1

• dj_tepex

1

Top autori în acest subiect

Tinand cont ca e o problema de electronica cu care m-am intalnit, ma gandesc sa incerc un raspuns.Folia pe care o pui va trebui frecata in fel si chip. Pentru ca frecarea asta e sursa de zgarieturi, trebuie sa iti iei toate precautiile pentru a nu se porduce asa ceva. Avand in vedere ca se lucreaza in mediu "umed", cea mai simpla chestie e cea cu... sapuneala. Tot ce vor sa spuna instructiunile alea este ca totul trebuie sa alunece cat mai usor si pentru asta se utilizeaza o solutie de apa cu sapun.Desigur, daca folosesti sapun cu sulf... pute. Asa ca iti recomand... Dove :d .

Link spre comentariu

Solutia este :Apa in amestec cu sampon de copii atat cat sa-ti alunece degetele cand ai degetele ude cu ea.Uzi geamul pe exterior lipesti folia asa cum este de geam fara sai desfaci protectia aia doar sa stea lipita sa o poti decupa cu caterul pe marginea geamului ,atentie pe ce parte ai lipiciul ca atunci cand o vei aplica pe interior sa fie lipiciul spre geam.Dupa ce ai decupat-o cat mai perfect in special partea de sus care va intra sub cheder vei uda geanul din interior si ai sa-l cureti usor cu o lama de cater apoi il uzi din nou si tragi apa dupa el cu un cauciuc flexibil cum sunt alea de curatat gemuri ptr. casa.Acum din nou uzi geamul si cineva va tine folia de colturi(sa uzi si acolo ca altfel se vor vedea amprente) (asta pe verticala)si tu vei indeparta foita de protectie in timp ce este pulverizata cu apa din abundenta(cand spun apa este aceea apa amestecata cu samponul respectiv.)Geamul fiind ud si folia cu lipiciul la fel o aplici pe geam ,vei putea sa o plimbi pe geam ptr ca este efectul samponului dar atenti nu abuza este f pretentioasa doar cativa cm. acolo pana o pui la marginea geamului si vei lasa 5mm pana la marginea de sus dar in lateral aisa mergi cu ea undeva la 2mm sub cheder.acum ca este pe pozitie iei un cauciuc mai tare sau ala care se gaseste in set si incepi sa scoti apa dinspre centru spre exterior dar cu delicatete ca acea folie este f proasta si nu are strat de protectie de suprafata prea de calitate .Ptr unealta de scos apa este un cauciuc special care nu zgarie dar in acelasi timp este si destul de tare. Bafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări