Vizitator weasel Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Salutare tuturor,Astazi am cumparat dintr-un magazin de specialitate un corp ptr neon cu neonul aferent de 36 w.Dorinta mea a fost sa inlocuiesc vechiul corp din baie (20w) cu unul mai luminos.Aici s-a petrecut surpriza: odata conectat la retea, noul neon (teoretic mai luminos)nu face decat maxim 75% din lumina celui vechi.Mentionez ca neonul este Phillips cu lumina rece iar corpul neon este cea maiieftina chinezarie (17 lei). Daca ma puteti lumina v-as fi recunoscator.Multumesc! Link spre comentariu
blazeu Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 (editat) Cum ati masurat? Senzatia NU e in nici un caz liniara.... Si este posibil ca intensitatea descarcarii sa fie mai..."economica", tubul va lumina mai palid insa va fi mai durabil (cel putin puteti spera!) Editat August 31, 2015 de blazeu Link spre comentariu
validae Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Cel mai probabil că balastul electronic al noului ,,neon,, nu are nici pe departe puterea înscrisă pe el. Nu e ceva rar ca un astfel de corp de iluminat să aibă puterea ,,umflată,, cu niște Wați în plus. Am măsurat de curiozitate prin sondaj puterea mai multor lămpi economice și balasturi electronice și foarte puține au corespuns datelor declarate.Cel puțin cele ieftine au parametrii declarați cu mult diferiți de realitate. 1 Link spre comentariu
vera Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 (editat) Sunt de acord cu afirmatiile colegului @validae. Eu am rezolvat problema, schimbandu-i balastul electronic, cu unul recuperat de la un bec economic de firma (la care culmea, se uzase tubul, dar el functiona). Intr-adevar, cu acesta, lumina este mult mai puternica (cu toata ca balastul are 24W si este pus pe bec de 36W) si functioneaza de peste un an, fara probleme. Editat August 31, 2015 de vera Link spre comentariu
puriu Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Lampile pe care scrie "Philips" sunt tot chinezarii, dar fabricate in Polonia. Firma nu mai fabrica nimic in Olanda. Link spre comentariu
costi75 Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 (editat) Eu patesc exact invers. Am o lampa de veghe intr-un hol cu bec economic de 11W,care s-a ars. Am schimbat becul cu unu de 9W, asa am avut prin casa, si culmea, lumina este mai puternica, chiar deranjanta, pentru o lampa de veghe . Dreaq sa mai stie unde o sa ajungem cu bataia asta de joc. Editat August 31, 2015 de costi75 Link spre comentariu
validae Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Şi eu, ca şi colegul vera am două tuburi fluorescente de 36W la care folosesc balasuri electronice recuperate din lămpi economice de 20W. Puterea consumată este de 20W dar lumina dată de lămpi este clar mai bună decât dacă utilizam un tub de 20W dedicat. În plus, sunt convins că tubul de 36W folosit sub puterea nominală va rezista mai mult. @costi75 În cazul tău, ai folosit un tub cu putere mai mică decât balastul de alimentare, în acest caz lampa este suprasolicitată şi dă o lumină mai puternică, dar nu va rezista mult astfel. Link spre comentariu
iuli09 Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Singurele repere Philips care nu provin din China sau Polonia sunt starterele : ...asta daca e sa ne luam dupa marcaje . Link spre comentariu
Spitfire Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Initiatorul a precizat ca doar tubul este un Philips de 36W, iar corpul "este cea mai ieftina chinezarie".Corpurile Philips cu un tub de 36W incep de la 120 de lei si sunt foarte bune calitativ. http://www.emag.ro/corp-fluorescent-aparent-philips-lineco-tms022-1-x-36w-ip20-871829104531199/pd/DSY58MBBM/ Acel drossel electronic din corpul no-name de 17 lei este o bataie de joc, de aici problema. Nu recomand deloc utilizarea tuburilor fluorescente, indiferent de cat de bune ar fi, intr-o camera de baie. Solutia optima pentru baie e un corp de iluminat cu LED-uri alimentate la 12V, cu alimentator capsulat, de tipul incarcatoarelor de laptop. Link spre comentariu
aygun Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Unde sunt balasturile alea Romanesti din corpurile astora cu neon ? Mergeau brici cu orice natie de lampa. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Mai merg si in baie.Nici nu mai stiu de cand am trecut pe "economice"Undeva intre 2004-2006 cred.Pana acum,decedat cel din baie,pur si simplu s-au corodat firele din lampa pe placa,plus inca unul pe holul de la intrare,asta era cel mai solicitat la aprinderi-stingeri.Le-am pus lampa de la alte modele mai ieftine si le-am pus pe casa scarii.Din pacate nu stiu cat au tinut ca au disparut repede. Link spre comentariu
Vizitator weasel Postat Septembrie 1, 2015 Partajează Postat Septembrie 1, 2015 Va multumesc tuturor pentru ajutor! Intre timp am cumparat un corp ptr neon "model vechi" - balast electromagnetic si starter, am luat si o lampa tot phillips dar mai scumpa (13 lei in loc de 7.5 cate fusese prima) si se pare ca acum lucrurile stau mai bine. Mi-ar fi placut sa incerc schimbarea balastului cu unul recuperat dintr-o lampa economica insa sunt total afon in ceea ce priveste electronica - mai mult decat sa leg un cablu sau sa schimb o priza mi se pare treaba de inginer Oricum judecand dupa senzatia lasata de vechile neoane din casa de 20w, ma asteptam in mod eronat se pare, ca unul de 36w sa imi orbeasca si vecinii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum