Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa cu backup, probleme?


louis

Postări Recomandate

Salut,

 

Am o sursa de noua, MeanWell AD-155A. Scoate 12V DC la 11A, reglabil si inca 0,5A pentru baterie.

 

Am luat-o in ideea de a alimenta 4 camere CCTV pe analog, un dvr si routerul, asa incat sa scap de 3 alimentatoare separate si sa am si backup.

 

Toate bune si frumoase pana le-am pus pe toate impreuna si am constatat ca lucrurile nu erau asa cum speram.  Am gasit ca are consumul in gol de vreo 6W la 13.7V output, fara baterii. E normal sa fie asa mare? 

 

Apoi, problema apare la switching-ul pe baterie. Nu le duce pe toate fara intrerupere. Outputul e reglabil. Consumul total pe DVR, 3 Camere, si un router vreo 28-30W, departe de cei 150W cu care se lauda in specs. Se opreste HDD-ul in DVR, probabil ca tensiunea scade sub minim. Apoi, cand intra bateria, porneste. Am tot crescut tensiunea in output pana pe la 15V si am lasat doar dvr-ul...si de-abea asa face switch cand il scot din priza fara sa se mai interupa. E defecta sursa? Nu e normal sa faca switch fara sa pice dispozitivele alimentate...macar pana la 5-6A consum?

 

Ce poate fi?

 

Am adaugat un condensator pe output, la 6800uF si asa face swich fara caderea dispozitivelor, pe o tensiune de output de 13,6V. daca scad tensiunea sub asta iar pica hdd in dvr.

 

Eu credeam ca daca setez output-ul la 12V, asa va scoate si cand e pe baterie. Din pacate bateria scoate cat e in ea, adica tensiunea nu e regulata (de la minimul setat in sus), sa stiu ca am pus 12.0V si toate dispozitiele vor primi 12.0V, indiferent ca e pe aterie sau retea.

Editat de louis
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • louis

    9

  • sesebe

    5

am luat un cond. de 22000uF. cu asta pot cobora voltajul sursei la 12,5 si sa nu pice hdd-ul dvr-ului la switchul pe baterie. ce e ciudat e ca la acest voltaj...cand bag iar in priza...ramane pe baterie, caci voltalul bateriei e 12,6>12,5 (cel setat ca output), si sursa intra in pauza (scotand un bazait) cu un consum de la retea de vreo 3W. oare e normal sa se comporte asa? de-abea dupa ce rotesc cursorul urcand voltajul de output peste cel al bateriei, intra releul si se cupleaza la retea.

 

bateriile par a fi incarcate peste noapte si azi toata dracia consuma 32W (cu output 12.8V), fata de 44W (cu output 13,6V) cat imi arata ieri.

 

tot e bine, si urmeaza sa-l las cateva zile de testare. nvr, dvr, IP Cam astea merg toate la 12V +-10%, iar sursa era setata din fabrica la output 13,8, adica 12V + 15%; la tensiunea asta camerele analoage faceau niste dungi rosii verticale pe infrared.

Editat de louis
Link spre comentariu
Vizitator dorinspeedy

Reglezi din potentiometru pana cand tensiunea masurata la bornele acumulatorului este intre 13,5V si 13,8V si cu asta ai rezolvat tot, camerele merg foate bine si la 14V, dvr-ului poate ar trebui sa-i pui alimentare separata daca nu vrea sa mearga altfel, sau incerci un condensator de ala de 0,5-1F care folosesc aia cu sisteme audio puternice pe masini, sau doi acumulatori in paralel. Cu tensiune de incarcare mai mica vei distruge repede acumulatorul si nu cred ca functioneaza nici sursa corect, de ce crezi ca era reglata din fabrica la 13,8V, eventual pune si cabluri mai groase pe partea de 12V.

Editat de dorinspeedy
Link spre comentariu

un acumulator e 70 lei. o camera IP buna e de 10x mai scumpa, si scrie la specificatii a suporta 12V DC +- 10% adica max 13,2V

 

DVR separat, care-i castigul? vine hotul, iti taie curentul si nu-l mai vezi pe inregistrare. tot sitemul trebuie dus de baterie in caz de pana de curent. altfel nu mi mai bateam capul...ca tot aia era.

 

eu am reglat tensiunea de output. cea de incarcare cred ca o face singur automat.

 

cum spuneam am pus unul de 22mili F si pot cobora voltajul pana la 12,5 cu tot cu dvr. dar l-am lasat la 12.8 sa fie mai mult ca-n baterie. am 2 baterii in paralel. dar nu asta conteaza, caci buba e pe retea...pana intra bateria. pana n-am pus condensatorul pe output nu s-a intamplat nimic.

Editat de louis
Link spre comentariu
Vizitator dorinspeedy

Eu cred ca gresesti, nu face nici o incarcare automata, tine acumulatorul tot timpul in "float", de accea trebuie masurata tensiunea de incarcare si reglata la 13,5-13,8V, asa spun producatorii de acumulatori, si mai cred ca are timpul de comutare prea mare de pe retea pe baterie, poate se putea folosi un UPS mai destept, poate sursa asta nu e potrivita pentru aplicatia asta.

Link spre comentariu

Number of Outputs: 2

Output Output Voltage-Channel 1: 13.8 VDC

Output Current-Channel 1: 10.5 A

Output Voltage-Channel 2: 13.3 VDC

Output Current-Channel 2: 0.5 A

 

 

reglabila nu e decat Output 1

 

timpul de comutare cred ca e standard, numai ca: ori are un defect, ori nu face asta decat pe consumuri de curent mici.

Editat de louis
Link spre comentariu

Camerele merg bine si la 14V.

Toate cele pe care le-am desfacut (si eventual reparat) aveau alte surse stabilizate (majoriattea in comutatie) care se alimentau din 12V de la intrare. Nici una nu alimenta nimic direct din intrare inafara stabilizatoarelor.

 

Daca totusi nu crezi, redu tensiunea cu un circuit aflat dupa sursa de alimentare. Acumulatorii ii distrugi daca nu ii incarci la 13,8V-14V si in plus incarcati numai la 12.5V energia stocata este infima (~20% din capacitate).

Link spre comentariu

pai eu intreb, daca am setabila tensiunea de output, e aceeasi cu tensiunea de incarcare a bateriilor? ca vedeti ce spun ei la specificatii. e vorba de 2 tensiuni diferite, una pe care o pot seta eu = output1 (si vine din fabrica la 13.8V), si care o livreaza sursa echipamentului atunci cand da energie din retea, si alta e tensiunea cu care face sursa incarcarea bateriei, de care ei zic ca e 13.3V.  deci sa zicem ca e tensiune pe retea..iar eu am setat output1 la 12,5V. daca in paralel bateria e descarcata, voi sustineti ca nu o incarca cu 13.3V?

Link spre comentariu

Nu-mi dau seama, mi-ar trebui schema interna si schema in care ai conectat-o tu.

 

Ce nu inteleg eu, de ce nu o conectezi si utilizezi asa cu recomanda producatorul?

 

Legat de timpul de conectare pe baterie nu este trecut nimic in datasheet deci nu stiu daca este ok sau nu, dar este cel putin ciudat sa nu fie trecut in datasheet, poate din cauza ca ceva nu esra in regula din start sau poate nu-i facuta sa mearga asa.

Link spre comentariu

Ce nu inteleg eu, de ce nu o conectezi si utilizezi asa cu recomanda producatorul?

 

intram in lucruri  ce nu au treaba cu electronica. am spus ca o camera IP costa de cateva ori cat pretul sursei si necesita 12V +- 10%. daca ar fi sa risti...ce ai alege sa faci? sa tii sursa la 13.8V si sa risti sa termini camera, sau invers?

 

UPS-urile dedicate pe langa costul ridicat, au si randament scazut. si pe langa asta stau si cu adaptoarele de 12V. din pacate piata de CCTV nu ofera surse decente cu backup pentru supraveghere video. sunt axati mai mult pe alarme PIR ce au consum mult mi mic.

Link spre comentariu

intram in lucruri  ce nu au treaba cu electronica. am spus ca o camera IP costa de cateva ori cat pretul sursei si necesita 12V +- 10%. daca ar fi sa risti...ce ai alege sa faci? sa tii sursa la 13.8V si sa risti sa termini camera, sau invers?

 

UPS-urile dedicate pe langa costul ridicat, au si randament scazut. si pe langa asta stau si cu adaptoarele de 12V. din pacate piata de CCTV nu ofera surse decente cu backup pentru supraveghere video. sunt axati mai mult pe alarme PIR ce au consum mult mi mic.

 

Nu domnu, aici nu ai dreptate, dar fie cu zici tu....

 

Protejeaza camera daca tot tii la ea atit si ai sa ai surpriza ca atunci cind o sa ai nevoie de alimentarea din acumulator, acumulatorul sa nu mai poata livra energie.

 

De ce ai mai intrebat aici daca tot nu stim nimic? Ori esti un simplu instalator de sisteme de supraveghere, ori esti cu adevarat electronist. Ai cel putin citeva variante, depinde numai de nivelul cunostintelor tale de electronica si de volumul de echipamente necesare a fi instalate.

 

Daca volumul este mare-foarte mare atunci ar trebui sa ai si un profit rezonabil ca sa poti sa-ti permiti alimentari de backup de calitate.

Daca volumul este rezonabil de mic si esti si electronist, atunci iti poti face tu o schema suplimentara de adaugat pt fiecare sistem de backup care sa protejeze camera. Nu ai dat o schema de conexiuni ca sa primesti ceva sfaturi cum sa o modifici ca sa nu mai ai probleme....

 

Apropo, ca tot te plingi ca folosesti camere foarte scumpe, ce masuri de protectie e lor ti-ai luat?

Ce protectie ai impotriva tensiunilor induse in firele de legaturi (alimentari si semnale) de catre fulgere si exploriile solare si impotriva diferentelor de priza de pamint?

Link spre comentariu

nu sunt nici un instalator de sisteme de supraveghere, nici electronist. am o profesie umanista iar chestia asta o fac pentru mine. electronica fac din an in pasti, cand am timp sau tangenta. e un mini-hobby.

 

nu am timp de protectii si super masuri ca nu-s banca. camerele sunt de interior, in aceeasi incapere cu sursa si stocarea, sau in maxim 5-10m de cablu. am avut un sistem analog cctv ultimii 7-8 ani, si singurele probleme le-am avut cu sursele (3 bucati: dvr, camere,router) care crapa invariabil la 2-3 ani. de aia vreau o sursa mare. daca se strica macar stiu care e si o schimb.

 

am cerut niste pareri stricte. nu am experienta cu sursele cu backup si voiam sa stiu parerea cuiva care poate are experienta. e defecta sursa...e altceva? e normal ca un consumator de 2-3A sa nu poata fi alimentat constant la 12V cand se trece pe baterie? e releul defect?

 

scheme nu am. e o sursa comerciala.

 

in fine, cum spuneam, am rezolvat-o cu condensatorul mare pus pe output. mai ramane sa vad cum e cu voltajul si bateriile, in timp.

 

 

iar cu UPS-ul dedicat...ia sa-mi spui cat te tine un consumator de 30W ..pe un ups cu 18AH...si cat te tine pe sursa mea cu backup. probabil dublu ca timp  :)

Editat de louis
Link spre comentariu

Intrebare: de ce nu postezi o schita cu conexiunile de alimentare folosite de tine?

In acest moment chiar as avea o solutie simpla pt tine ca sa ai ~13,8V tensiune incarcare si ~12V pt alimentare dar vreau sa vad schita si citeva poze cu interiorul sursei.

Comutarea chiar este realizata cu un releu? Mi se pare foarte ciudat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări