Vizitator Catalin Parvu Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 (editat) Salut si bine v-am gasit pe forum, vin si eu la voi cu niste intrebari mai de noob Doar ce mi-am mobilat bucataria, si am vazut la Ikea ceva foarte interesant. Este vorba despre niste baghete led cu senzor care se monteaza in mobila, iar de ex atunci cand deschizi sertarul se aprinde lumina, cand il inchizi, lumina se stinge. Problema este ca eu am in jur de 12 sertare iar treaba asta costa in jur de 100 lei pe bucata. Ceva de genul: Acum, ei ce fel de senzor folosesc ei acolo ? De unde as putea sa cumpar asa ceva la un pret decent? Ma tot uit pe siteuri din china sa gasesc genul ala de senzori si sincer nu stiu exact la ce trebuie sa ma uit. Ma poate ajuta cineva ? Mc mult. Editat August 27, 2015 de Catalin Parvu Link spre comentariu
sesebe Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 (editat) Poti folosi un contact reed care sa-ti comande un tranzistor. Daca folosesti banda LED de 12V poti comanda direct cu contactul reed un tranzistor MOS. edit: poate nu stii dar contactul reed il actionezi cu un magnet Editat August 27, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Catalin Parvu Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Da, voi folosi banda LED de 12V. Dar o solutie cu un senzor de proximitate care detecteaza orice corp...cum este cel al telefonului de ex? Cele de la ikea nu sunt pe baza de magnet, tot aceeasi solutie o cautam si eu. Link spre comentariu
bercioiu Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Pui in fundul dulapului pe panoul din spate, in interior, spre sartar, un microswitch... Link spre comentariu
Stefan Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Cel mai simplu e cum a spus bercioiu, pui un limitator de cursa cu lamela si gata. Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 (editat) Buna ziua , as avea o intrebare la dumneavoastra unde as putea sa gasesc un senzor magnetic pentru tesiune de 12V , am gasit pe allieexpress dar va dura pana vine comanda sau ceva de genul .Va multumesc pentru intelegere .O zi buna si Sarbatori feritice ! Editat Decembrie 24, 2020 de bogdan Iacob Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Dacă vrei releu Reed, se găsesc uşor.Mai trebuie doar un magneţel.Dacă vrei o soluţie rapidă, cumpără o alarmă de geam deschis cu baterii, are şi releul Reed şi magneţelul. Se găsesc şi pe la Dedeman... Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Cum conectez band led la alarma respectiva ? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 (editat) Păi de la alarmă foloseşti doar releul Reed (trestie) care e un balon vidat cu două tije subţiri de oţel cu contacte.El se închide în apropierea unui câmp magnetic suficient de intens, care poate fi de la un magnet permanent sau de la o bobină.În cazul tău, releul va sta lipit pe un perete al dulapului şi magnetul va fi apropiat de releu de către sertar.Se poate folosi pentru asta o bandă magnetică flexibilă cum e cea de la frigidere, lipită pe o latură a sertarului.La uşi de dulapuri e mai simplu...nu mai intru în detalii.Există şi relee Reed cu două contacte NO/NC de la care se poate folosi u.nul, după caz şi nevoiDar sper că ai prins ideea. Editat Decembrie 24, 2020 de validae Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Firul negativ il conectez la comun si firul pozitiv la NC ? In ca de voi achizitiona https://www.a2t.ro/sisteme-alarma/contact-magnetic-aplicat-nc.html sau leg firul negitv de la banda la comun si dupa de la NC la sursa de alimentare si firul pozitiv il duc direct la banda ? Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Ma refeream daca fac conexiunile ca in acest video sau trebuie sa leg cablu rosu prin magnet si negru direct la alimentare Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Întrerupi oricare din fire, fie cel de plus fie cel de minus şi înseriezi releul (care e un simplu contact N.O.) între cele două capete tăiate.E cel mai simplu circuit posibil. Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Ce diferenta este Intre NO si NC ,am gasit magneti NC Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 La NC cand sunt apropiati magneti ramane lumina aprinsa si la NO este invers sper sa nu gresesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 "Magnetii" au un desen pe intructiunile de utilizare. De acolo ai sa afli si ce insemna NO si NC. Dar , daca se aprinde lumina cand magnetii sunt "apropiati" ... Este Ops ! Adica NO. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum