en Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Vreau sa cumpar un amplituner second hand,dar majoritatea celor gasite si apte sa satisfaca cerintele mele,au impedanta de 8-16ohmi.Eu am boxe cu impedanta de 4ohmi.Parca n-as mai da cateva sute de lei pe alte boxe,tinand cont ca nu sunt un meloman inrait,ma multumesc cu ce am. Se pot adapta boxele de 4ohmi ca sa poata sa lucreze in zona 8-16ohmi,fara afectarea sunetului sau a caracteristicilor amplitunerului? Link spre comentariu
zal Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 (editat) Şi acele amplifuri pot funcţiona pe sarcini de 4 Ohmi, dar la volum mai mic decît pe 8 Ohmi, pînă la limita de curent acceptată de trz finali şi protecţie. Simplificat, e fizică elementară I=radical din P/R. Ochiometric, dacă volumul maxim fără distorsiuni supărătoare ar fi ptr 8 Ohmi la jumătate, să zicem ora 12, ptr 4 Ohmi ar fi în jur de ora 10. .............. Altă variantă e înserierea unei rez de circa 4 Ohmi cu boxa, pe fiecare canal. Puterea e proporţională cu puterea amplifului, dar 25W e acoperitor ptr majoritatea celor casnice. Despre modificările sunetului, părerile sînt împărţite, pînă nu verifici personal nu poţi şti. Editat August 27, 2015 de zal 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum