v67 Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 rog pe cei cunoscatori sa-mi spuna daca geamul termopan cu tri rinduri de sticla are un randament semnificativ fata de cele clasice si ce ar fi bine sa stiu innainte de a comanda asa ceva Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 In primu rand cercevelele nu vor tine sunt geamuri grele si distrug balamalele . Depinde de care ceri, eu nu am mai lucrat cu astfel de geamuri de 15 ani, si atunci nemti cereau enorm de muulte . 3 foi pot fi si cu sticla de 3mm. Unde am lucrat foloseau 2-4-6mm cu bageta de 10mm iesea gros ca dracu, dar era super ok ca si izolatie fonica si termica . Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 (editat) Nu trebuie sa ceri anume cercevele, ca doar nu esti in piata la ales legatura de zarzavat. De la firma respectiva obtii toate datele necesare ca si comparatie. Eu am avut 4-4-4mm. Stateam in centru si trecea tramvaiul.... Era groaznic. Fata de termopanul obisnuit schimbarea era majora. Si daca erai surd,puteai face diferenta. Atentie deosebita la montaj la spatiul dintre toc si zidarie. Pretul,cel putin dublu fata de varianta consacrata,3-4 camere profilul,2,5-20-2,5mm sticla. Editat August 27, 2015 de victor ponta Link spre comentariu
Vizitator Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 In primul rand ar fi trebuit sa incepi cu un context clar. Daca stai intr-o bomba de bloc la etajul 6 e una, daca ai inceput un proiect de casa pasiva, ai rezolvat cu toate celelalte si ai ajuns la ferestre, pai asta e cu totul altceva..................................................... Lucrurile se judeca la nivel de ansamblu. Solutiile se aleg fct. de rezultatul FINAL pe care vrei sa-l atingi. Si acest rezultat depinde de modul in care se trateaza intreaga constructie, nu doar la nivel de ferestre. Acustic prezinta diferente semnificative, termic e o poveste mai complexa... Link spre comentariu
Spitfire Postat August 29, 2015 Partajează Postat August 29, 2015 Vax albina... cu Rehau Euro 70 iarna trecuta am avut 24 gr. C in tot apartamentul, si factura la gaze sub 50 lei, centrala Ferolli normala, nu in condensatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2015 Partajează Postat August 29, 2015 Înseamnă ~35mc gaz, apa caldă și încălzire până la 24 grade, în 30 zile... Fără un context clar de ansamblu, nu comentez. Avantajul la bloc este că poți fi înconjurat total de vecini, coroborat cu expunere bună, ierni blânde, "termostat" setat inteligent, izolație... Se poate... Link spre comentariu
Spitfire Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Exact, de aceea nici nu am cumparat apartament pe coltul blocului, fiindca imi dadeam seama ca v-a conta la incalzire-izolatia peretilor de porotherm e foarte buna, orientare spre S-E, balcon retras si inchis, ferestrele sunt banale-Rehau Euro 70, termostat wireless Computherm Q7RF, rezultatul de ansamblu e admirabil, insa. Link spre comentariu
manolo Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Cam tras de par consumul ,numai consum apa calda ,aragaz iarna e pe la vo 25-30 ron, sau poate nu se foloseste ,si o fi si un apartament de 3 camere. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Eu am scos 230 lei, toata iarna. Apartament expus doar cu un perete, orientare sud, termostat setat 19.5 cand nu suntem acasa, si 21.5 cand suntem acasa. Am facut un grafic pe termostat, 00:00-06:30 19.5 grade, 6:30-12:30 21.5 grade, 12:30-17:30 19.5 grade, 17:30-00:00 21.5 grade. Au fost undeva in jur de 175 mc, din octombrie pana prin martie. Vecinul are spre 800mc. Ce-i drept, sunt 3 (cu copil), spala mult, si zice ca are setat pe 26 grade. De ce, nu stiu... La diferenta aia 22-26, consumul creste exponential. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Cam tras de par consumul ,numai consum apa calda ,aragaz iarna e pe la vo 25-30 ron, sau poate nu se foloseste ,si o fi si un apartament de 3 camere. Apa calda mai mult ca vara sigur nu consum iarna, din motive de multiple dusuri zilnic(vara)iar aragaz la fel si iarna si vara-15,23 lei pe luna trecuta au venit gazele (10mc). Conteaza enorm izolatia, ideala e situatia cand sunt doi pereti paraleli spre exterior, adica daca se interpune o camera, gen balcon inchis, intre exterior si incaperea interioara incalzita. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2015 Partajează Postat Septembrie 1, 2015 In formula de calcul G, exista niste indici de corectie corespunzatori suprafetelor care separa spatiul locuit de spatii incalzite, de poduri incalzite sau nu, de sol, sobsoluri incalzite sau nu, precum si alte spatii. Evident ca, daca la modul teoretic absolut toti peretii apartamentului sunt comuni cu spatii incalzite, nu vei avea nevoie de alte surse de incalzire altele decat cele inerente. Acolo unde am o deschidere cat mai mica spre exterior, dintr-un anume total, energia se pierde intr-un alt ritm. Teoria este extrem de complexa atunci cand incerci sa atingi un anume rezultat, inca de pe hartie. Dar e la intelegerea oricui ca orice spatiu adiacent, incalzit pe buzunarele altuia, e binevenit... Elementul care se opune pierderii de energie printr-o suprafata, este similar cu cel al rezistentei electrice, intr-o oarecare masura. Valoarea R, adica a rezistentei termice a elementului perete, este dependenta pe langa caracteristica proprie a materialului, lambda, de GROSIMEA acestui material sau ansamblu de materiale care formeaza peretele, iar suma Rtotal, o reprezinta suma R1+R2...+Rn corespunzatoare fiecarui strat care formeaza peretele respectiv. La tamplarie/sticla, valoarea R creste cu a R sticla + R plus de aer in mediu inchis. Ambele lambda, pentru sticla si pentru aer inchis sunt de gasit in tabele. R= grosimea in metri/lambda material. Diferentele termic, generic, intre tripan si termopan sunt mici, acustic sunt evidente. Aceste diferente conteaza atunci cand TOATA CASA este judecata impecabil. Cand casa are greseli banale si comune, si tu te gandesti la tripan, se numeste judecata eronata. Fie duci totul nemteste pana la capat, si aici ma refer si tehnic, si financiar, fie ramai pe o solutie generala corecta in contextul ala. Am spus-o mai sus. La 250mm "Porotherm" + 100mm EPS, pierderile sunt mari, tripanul este frectie la piciorul mesei. Daca ai structura lemn cu panouri vegetale de inchidere, si izolatie totala de 600mm, atunci DA... Dincolo de nivelul de pierderi de energie al casei, exista un lucru important de luat in seama. Senzatia ca "trage"... Aici e o alta poveste care tine de confortul imediat, de senzatii, de perceptii, de modul in care simt si relationez cu spatiul. Asa cum orbirea este o problema, si "trage" este o alta, care schimba datele problemei cand vine vorba de confort. Asta inseamna ca, in modul ideal, toate suprafetele din casa ar trebui sa aiba dincolo de o anumite temperatura si pe cat posibil omogena in toata casa. Daca am 18grd la pereti si 12grd la sticla, asta se simte imediat. Se formeaza curenti de aer, se pierde energie prin convectie, prin radiatie, intr-un alt ritm. Aici tripanul ajuta, sau macar incearca sa....................... Singura metoda de omogenizare ideala in felul asta, il reprezinta fatadele duble, fatadele ventilate total... Am la cunostinta de o singura cladire cu o astfel de tennologie din Romania si Europa de Est, certificata si premiata, care prezinta fatada dubla. O casa executata corect, reprezinta un organism extrem extrem de complex, si este dincolo de puterile oricarui cetatean de rand s-o rezolve tehnic. Degeaba se bat astia cu pumnii in piept prin magazinele de bricolaj, ca fac ei pe dracu. Nici nu-si imagineaza cat de departe sunt de adevar. Apelati la arhitecti bine pregatiti, si ascultati-i cu atentie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum