Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampi la tensiune redusa

Gh Dorian galenistul

Postări Recomandate

Ziua buna, as dori sa stiu care dintre urmatoarele lampi functioneaza la tensiune anodica redusa,rugandu-va sa precizati si valoarea acesteia :PCH200, PCL84,ECL80,ECH84,PCC88,ECH81,ECC81,EF95,EH90,EF94,PCL82,PCL86,PCC85 .Multumiri anticipate !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gh Dorian galenistul

4

• mila

2

• flomar60

1

• george ilisoi

1

Acum depinde ce inseamna a functiona. Zona de functionare sub 36V e clar neliniara si nu a interesat pe multa lume atata timp cat sunt lampi dedicat sa functioneze la 12V anodica.

Din ce ai mai sus sigur "functioneaza" la 24V PCH200, ECH84, PCC88 si ECH81 poate ECC85 si ECL80 dar pe astea nu le-am testat.

"functioneaza" inseamna banda audio redusa la 4-5KHz si receptoare cu reactie/superreactie

Link spre comentariu

doua pdf-uri interesante:

http://www.gtlab.net/gtlab2/filemanager/userpix/igor/low_anode_1.pdf

http://www.gtlab.net/gtlab2/filemanager/userpix/igor/low_anode_2.pdf

Si de cate ori ar amplifica mai putin daca le-as folosi la o tensiune anodica de 12 volti ?

http://www.cqham.ru/forum/showthread.php?7023/page2

vezi postarea #18,primul si al-II-lea link (3jpg,2jpg)

Editat de vio2007
Link spre comentariu

Vroiam sa fac un receptor simplu, si ar fi primul cu lampi, si as vrea sa il fac prima oara pe baterii, Multumesc pentru link-uri !

Acum depinde ce inseamna a functiona. Zona de functionare sub 36V e clar neliniara si nu a interesat pe multa lume atata timp cat sunt lampi dedicat sa functioneze la 12V anodica.Din ce ai mai sus sigur "functioneaza" la 24V PCH200, ECH84, PCC88 si ECH81 poate ECC85 si ECL80 dar pe astea nu le-am testat."functioneaza" inseamna banda audio redusa la 4-5KHz si receptoare cu reactie/superreactie

Puteti sa repetati inca o data ultimele doua lampi la care v-ati referit, posibil sa fi gresit denumirea deoarece eu nu am aceste doua lampi .Multumesc frumos !
Link spre comentariu

Eu am facut un receptor radio cu reactie cu 2 tuburi 12J1L alimentat la 12V (anodica si filament). Merge bine pe UM, UL si US. La fel de bine acest radio merge si cu 2J27L, atentie insa la tensiunea de filament, e mai mica decat la 12J1L.

Etajul final a fost un LM386, alimentat tot la 12V, in locul tranzistorului folosit in schema de mai jos ca etaj final.

Mai demult, am incercat un alt radio cu reactie cu ECC85 tot la 12V, a mers mai mult decat satisfacator si ala. Dar, cum a spus si Dl. Mila, la tensiunea aia anodica, are o banda limitata care insa, pentru receptie radio e suficienta.

P.S. Daca gasiti un ECC86, ala va merge cel mai bine la 12V.

Posted Image

Editat de Untold
Link spre comentariu

Vroiam sa fac un receptor simplu, si ar fi primul cu lampi, si as vrea sa il fac prima oara pe baterii,

Multumesc pentru link-uri !

Puteti sa repetati inca o data ultimele doua lampi la care v-ati referit, posibil sa fi gresit denumirea deoarece eu nu am aceste doua lampi .

Multumesc frumos !

Chiar daca nu ati lucrat cu tuburi electronice ar trebui sa intelegeti ce se intampla cu tuburile electronice,asadar priviti imaginile de mai jos si analizati ce se intampla in zona de interes pentru Ua=12,5V cu familiile de carateristici pentru grila de comanda.Indiferent ce varsta avem este foarte important sa STIM CE FACEM intotdeauna.

Eu cred ca vor functiona multe tuburi in acea zona dar cum vor functiona...Posted Image

http://postimg.org/image/m3cuejey3/

P.S cel mai bine ar functiona la Uanod mica,dupa cum vad carateristicle,tuburile 12J1L,2J27L si 1S12P.

post-175212-0-62029200-1440747300_thumb.gif

post-175212-0-41400400-1440747317_thumb.gif

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Ziua buna, as dori sa stiu care dintre urmatoarele lampi functioneaza la tensiune anodica redusa,rugandu-va sa precizati si valoarea acesteia :PCH200, PCL84,ECL80,ECH84,PCC88,ECH81,ECC81,EF95,EH90,EF94,PCL82,PCL86,PCC85 .

Multumiri anticipate !

PCC85 e identica cu ECC85 in afara tensiunii si curentului de filament care e 9V/300mA

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări