Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

78m05

lama

Postări Recomandate

Salut

Nici nu stiu daca e corect sa intreb aici dar nu am alta idee.

Am facut o clona de Arduino Uno.

O alimentez de la 12V.

Clona consuma in jur de 14mA. Am constatat ca 78m05 se duce la 40 grade C. In datasheet scrie ca el fctioneaza intre -40 pina la 125 grade C.

Intrebarea prt cei care l-au mai folosit: e vreo problema daca sta ani de zile la temperatura aceasta(efectul de imbatrinire, etc).

Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lama

3

• Marian

2

• nico_2010

1

• lrai

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

14mA daca sta si nu face nimic. Vezi ca daca incepi sa atasezi una-alta creste consumul. Chiar si un lcd HD44780 consuma surprinzator de mult. (eu am nimerit un jaf chinezesc de consuma 50mA fara iluminare !)

Link spre comentariu

@lama: redu tensiunea de alimentare la 9V si vei reduce puterea disipata la jumatate.

Nu pot. Acea tensiune merge mai departe la un alt dispozitiv care merge la 12V.

14mA daca sta si nu face nimic. Vezi ca daca incepi sa atasezi una-alta creste consumul. Chiar si un lcd HD44780 consuma surprinzator de mult. (eu am nimerit un jaf chinezesc de consuma 50mA fara iluminare !)

Nokia 5110 fara iluminare, DS18b20, encoder. Acestea sunt active acum. O sa incerc sa luminez lcd-ul sa vad cit consuma.

Oare un 7805 in capsula TO220 s-ar incalzi la fel de tare?

Datasheetul zice ca tine 1,5A........

Sau am un AMS1117 la 5V. Dar nu e prea compatibil la pini. 

Editat de lama
Link spre comentariu

Cum ai montat 78M05-ul ? Ce suprafață de Cu îi revine ?

Fără radiator , TO220 se încălzește aproape la fel de tare . 

PS Nu curentul determină încălzirea ci puterea disipată , adică curentul ori diferența de tensiune . Deci ”ține 1,5 A” nu este relevant în această discuție.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Cum ai montat 78M05-ul ? Ce suprafață de Cu îi revine ?

Fără radiator , TO220 se încălzește aproape la fel de tare . 

PS Nu curentul determină încălzirea ci puterea disipată , adică curentul ori diferența de tensiune . Deci ”ține 1,5 A” nu este relevant în această discuție.

Suprafata de cupru e mica. Ma gindeam ca , capsula lui to220 are mai mult metal si o suprafata mai mare de radiere a caldurii.

Deci solutia pare un 7805 cu radiator. Sa vad ca refac cablajul sau poate reusesc sa il strecor ......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări