Vizitator victor ponta Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Dar de ce 70 si nu 23 de euro? Link spre comentariu
Vizitator Timeandrada Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Pai ori 178,ori 96 in 60 de zile sau 70 in 5 zile.Asta e "oferta"... Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Am inteles. Ai suma asta? Link spre comentariu
Vizitator Timeandrada Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Da:) Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Ok,m-am linistit. Link spre comentariu
one Postat August 26, 2016 Partajează Postat August 26, 2016 Daca ti-a venit scrisoare recomandata o sa fie clar daca ai platit sau nu in 5 zile. Eu recomand sa o platesti daca mai ajungi vreodata prin Italia, altfel ar putea sa iti sechestreze masina daca te opreste cineva pentru un control de rutina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2016 Partajează Postat Septembrie 14, 2016 (editat) Apropos de amenzi in strainatate; Mai acu' vreo luna jumate ma trezesc cu postasul care suna intotdeauna de doua ori cu o scrisoare din Austria. Foarte contrariat ca nu stiam de existenta unor neamuri pe acolo, o deschid si gasesc 4 coli...2 in germana si 2 in cea mai perfecta romana. Aleg ultima varianta de citit si constat ca sunt bun de plata sumei de 45 euro reprezentand depasirea vitezei legale pe un sector de drum cu 80km/h (mai exact pe autostrada in zona Nickelsdorf). Eu am avut...93km/h si zau ca am redus la vederea indicatorului. Asta e, in fine. A doua coala era o declaratie, in caz ca am incredintat altcuiva masina sa dau datele persoanei. Declaratii false, minciuni si alte mizerii amenda 5000 coco. A doua zi ma duc la banca si explic situatia dorind sa achit amenda. Una din fetele de acolo ma intreaba daca stiu cat e comisionul, zic nu. (ma gandeam eu sa fie vreo cativa euro). Suprizaaaaa! Daca doresc sa achit la banca comisionul este 35 euro!!!!!!!!!!!!! O varianta mai ieftina ar fi sa achit de acasa prin internet bankind , caz in care comisionul este 20 euro. Si o varianta si mai ieftina ar fi sa merg in Austria sa achit acolo cu comision zero (drumul fiind probabil gratis) Am ales a doua varianta, am platit si le-am dat un mail cu datele tranzactiei. (nu de alta dar tranzitez des aceasta tara). edit; Pe act se specifica foarte clar; aceasta amenda NU poate fi contestata. Editat Septembrie 14, 2016 de fluffy37 Link spre comentariu
one Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Schimba-ti banca. Link spre comentariu
lutza2 Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Am inteles ca in italia nu prea mai vezi politisti sa pazeasca trecerile de pietoni. Sunt camere video peste tot. Totusi daca masina era inchiriata, cred ca trebuia sa fie si o poza cu conducatorul auto in momentul savarsirii infractiunii. Amenda trebuia sa vina la firma de inchirieri si aia sa-ti opreasca din garantie. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 (editat) Si in Romania in multe orase am vazut camere video in intersectii. In Italia nu sunt camere video chiar peste tot, iar colegul nu se referea la o trecere de pietoni, ci la o zona unde circulatia vehiculelor neautorizate era interzisa. Se cheama Zona Trafic Limitat. Aceste zone se afla in general in centrul orasului si nu poti intra cu masina, dar unii pot exemplu vehiculele electrice, masinile pentru aprovizionarea magazinelor, vehiculele celor care locuiesc in zona si au un permis special. In acest mod te poti pacali, caci vezi si pe altii cu masina si iti imaginezi ca nu e interzis. In aceste cazuri exista camere video si eu insumi am primit o amenda de acest gen, dupa ce am parcurs la Florenta cu ajutorul navigatorului GPS (Google), o zona in care aveau acces numai vehiculele autorizate. In scrisoarea pe care am primit-o acasa erau comunicate o adresa web si un numar proces verbal, date cu care am obtinut acces pe situl politiei locale si am putut vedea fotografia masinii mele pe strada unde era interzis. Tin sa precizez ca este la ordinea zilei sa "arda" amenzi la turisti in mai multe orase din Italia, in timp ce un vehicul local care face aceeasi manevra este iertat. Este destul de incorect comportamentul dar nu prea poti face contestatie. Banii intra in bugetul local si sunt foarte motivati sa dea multe amenzi, spre deosebire de Politia rutiera, care nu exagereaza (cel putin din ce am observat eu). Intrucat aceste fotografii nu sunt facute de Politia rutiera ci de Politia locala, mai precis Primarie, de la momentul inregistrarii contraventiei pana la verificarea vehiculului, cine era la volan, etc. trece destul timp. Cei de la firma de inchirieri pot bloca banii pe card, dar nu stiu daca ii pot lua fara acordul tau, dupa ce au incheiat tranzactia pe cartea de credit cred ca nu mai pot deschide alta. In plus tu poti bloca plata daca nu esti de acord, iar daca ei au platit amenda atunci vor ramane cu buza umflata, asa ca asta nu se intampla si furnizeaza politiei locale datele tale. Eu am primit amenda acasa cam dupa 30 zile si eram cu masina mea, presupun ca la un vehicul inchiriat tranzactia se finalizeaza cel tarziu a doua zi dupa ce ai predat masina deci amenda ajunge dupa. Editat Septembrie 15, 2016 de one Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Fara dovada ca tu ai comis-o, nu plăti. Masina au inchiriat-o sute de persoane. Nu tu pv, nu tu poza, film cu tine, cum așa, cazi de fraier ca ești român? Contesta amenda, cere dovada!Eu sunt în Germania acum, de o săptămână umblu dezlegat cu mașină închiriată prin oraș, sper ca nu voi găsi cutia poștală plină în viitor! Link spre comentariu
norad Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Amenzile din strainatate, genereaza dobanzi ? Adica, daca nu platesti intr-un an amenda, vei plati dublu, dupa doi ani - triplu, s.a.m.d. ? In Romania nu se percep dobanzi sau alte penalitati la amenzile de circulatie, dar in strainatate nu stiu cum e. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2016 Partajează Postat Septembrie 15, 2016 Probabil te "umfla" dacă te mai prind pe acolo. Poate e ca la hotel... Link spre comentariu
one Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Nu stiu daca genereaza dobanzi dar sigur genereaza probleme. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 17, 2016 Partajează Postat Septembrie 17, 2016 Eu sunt în Germania acum, de o săptămână umblu dezlegat cu mașină închiriată prin oraș, sper ca nu voi găsi cutia poștală plină în viitor! Ochii la pietoni, la biciclisti si la semnele de circulatie si n-ai ce gasi in cutia postala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum