Vizitator Timeandrada Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Buna seara,Am o intrebare referitoare la o amenda pe care am primit-o din Italia,unde am fost in vacanta acum 6 luni.A fost trimisa cu recomandare prin posta la adresa de domiciliu.Noi am inchiriat o masina in vacanta si presupusa amenda a fost primita datorita trecerii cu autovehiculul printr-o "pedestrial area"lucru pe care,bineintels nu l-am facut voit si nici nu imi amintesc exact despre ce este vorba.Amenda este de 178 euro sau 70 euro platita in 5 zile de la receptie.Ideea este ca ca nu exista o data de emitere a amenzii,nu exista proces verbal(sau se considera ca am luat la cunostinta in momentul in care am ridicat coletul de la posta???) si nici prea multe detalii despre incident.As vrea sa stiu daca pot sa o contest si cum(scrie ca doar in limba italiana se poate face o contestatie) sau daca nu cumva s-a prescris,am citit un anumit articol ce spunea ca in 2 luni de la emitere,daca nu se ia la cunostinta de catre amendat se poate prescrie.Orice informatie este binevenita.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 O platesti. Iti da si contul? Link spre comentariu
Vizitator Timeandrada Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Da,exista un cont,bineintels ca taxele aferente transferului tot eu le platesc :( Nu exista nicio posibilitate de a face contestatie?Adica dupa 6 luni tu imi trimiti o amenda si 3 cuvinte si sa dau 178 euro? Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Daca venea mai repede si era cat un pomelnic,dadeai 178euro? Mergi la un avocat. Cum naiba ai nimerit fix pe forumul asta? Cine te-a trimis? Link spre comentariu
doru3160 Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Cum naiba ai nimerit fix pe forumul asta? Cine te-a trimis? opozitia,cum cine... Link spre comentariu
Vizitator Timeandrada Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Ai fost de mare ajutor,iti displace topicul,nu citesti..M-am gandit ca cineva a mai trecut prin situatia aceasta si ma poate ajuta.Tu ti-ai pierdut timpul citiind si raspunzand.Numai bine! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 (editat) Pai ai nimerit`o fix ca nuca`n perete pe site-ul electronistilor cu probleme de legislatie auto internationala si mai esti si suparat ca nu te ajuta nimeni. Intreaba pe unu cu specific auto, calatorii, legislatie. Grig Editat August 27, 2015 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Vizitator Timeandrada Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Nu sunt suparata,dar exista sectiune de legislatie rutiera la hobbyuri unde am observat ca se discuta si genul acesta de topicuri.Repet,am scris in ideea ca cineva s-a intalnit cu aceasta situatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Am un prieten care a trecut prin ceva asemanator, nu in Italia ci in alt stat. I-au venit acasa cateva scrisorele de-alea si apoi i-au venit alt gen de scrisorele de la o firma de recuperatori din GB....asta a fost in urma cu cativa ani si din cate stiu inca nu a platit nimic Desigur, eu nu incurajez nimic...fiecare face cum doreste. Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Problema se pune in felul urmator. Poti sa n-o platesti. Dar apar niste aspecte ce trebuiesc luate in seama. Mai devreme sau mai tarziu,o firma de recuperari datorii se poate ocupa de asta. Nimic nou sub soare. Dar ce te faci daca aia ,de unde or fi ei,colaboreaza cu unii din Romania. Ai sa ajungi sa platesti cat nu face. Alt aspect. Nu se intampla nimic din toate acestea. Amenda neplatita figureaza in baza de date la italieni. Mai ajungi pe acolo si se intampla ceva,Doamne fereste. Baza de date fiind interconectata ,te gaseste cu datoria catre statul italian. Ai s-o platesti,vrei nu vrei. Prescrierea amenzii...o gluma buna. Doar daca ma uit la legislatia noastra imi dau seama ca nu se poate. PS. Am un prieten care si-a cumparat un tir si face transport extern. E pasionat el de chestia asta si isi castiga traiul astfel. Stiu ca-si plateste toate amenzile pe loc. Candva,demult am fost oprit de carabinieri pe o autostrada. Daca nu plateam amenda,imi sechestra masina. Cauza a fost depasirea vitezei. Un bou de roman cu masina de Italia,a vazut in oglinda retrovizoare masina mea cu numar de RO. Statea numai in fata mea si frana. Incercam sa-l depasesc,el accelera si tot in fata mea se posta. Nu intelegeam care-i treaba. Pana la urma am bagat talpa in acceleratie..... In nici patru kilometri au aparaut carabinierii. Pe el l-au luat cu totul,eu am platit amenda pentru viteza. Link spre comentariu
iuli09 Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Ce vrei sa spui ? legislatia romana prevede termene de prescriptie pentru acest gen de obligatii ... sunt destul de sigur ca ele exista si in legislatia italiana . Link spre comentariu
Vizitator victor ponta Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Desigur. Daca citesti cu atentie legislatia ai sa constati ca in 90% dintre cazuri nu poti indeplini conditiile de prescriere. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Scuze de suparat... Intreaba si pe avocatnet. Grig Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Eu zic sa incerci sa platesti doar 70 de euro (lor le apare cand ai semnat de primire). PLatind prin transfer bancar poti scrie la mentiuni: am platit in 5 zile de cat am primit plicul. Daca ar fi fost prescrisa amenda nu-ti venea plicul. Deci esti inca in vizorul lor. Link spre comentariu
Vizitator Timeandrada Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Va multumesc tuturor pt.raspunsuri!Voi plati cei 70 de euro,sper sa ia in considerare faptul ca am achitat amenda in 5 zile si data viitoare mai mergem si pe jos:) O zi frumoasa in continuare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum