Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cd player

Vizitator nicxx

Postări Recomandate

.Acest kss este reglat din fabrica foarte fin si nu iti primeste orice cd nici daca e nou.Mai intrebati si pe altii care au platforme Sony. 

Am avut si mai am cdplayere Sony asa ca pot spune ca , daca laserul e cat de cat OK (atat cat poate fi dupa 15-20 de ani)  , citeste fara pb. orice jaf de CDR no-name ars pe calculator la 48X.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DRACU

5

• Eusebiu Angelescu

3

• tinel

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

....nu sunteti singurul care a mai avut si mai are cd playere sony...Este posibil sa aveti dreptate in 99%din cazuri, dar se pare ca de data asta am nimerit-o...asa-s unii, mai norocosi!Le-a cazut in mana exact dcd1560 in starea cea mai jalnica.Si inca ceva...chiar daca platforma sony este identica si la sony 557-esd si la denon dcd1560, reglajele sunt facute complet diferit , dacurile sunt complet diferite si implementarea de asemenea...ca sa nu mai zic de sunet care la denon este mai liniar si echilibrat fara sa piarda nici un detaliu chiar daca unele cd-uri le citeste si altele nu.Sa nu-mi spuneti ca ati avut si un sony mai bun ca 557 acum!Eu am trecut de faza tda1541 e mai bun ca tda1543 pt ca nici pcm1701 nu e mai rau ca tda1541.Implementarea face banii.Denon are oversampling la greu si daca-i inlocuiesti operationalele de la coada e un miracol.Problema e ca nu pt toti...

Link spre comentariu
Vizitator nicxx

Imi place mult cum suna denon-ul asta . Este un aparat deosebit si se pare ca nu sunt singurul de aceeasi parere.

Am avut si player-e de la sony,insa denon-ul asta le da clasa la sunet.

post-249058-0-80925400-1440750568_thumb.jpg

post-249058-0-45893900-1440750627_thumb.jpg

post-249058-0-97191400-1440751014_thumb.jpg

post-249058-0-24022600-1440751018_thumb.jpg

post-249058-0-23949700-1440751260_thumb.jpg

Editat de nicxx
Link spre comentariu

Acum trageti aer in piept si inchipuiti-va ca poate suna si mai bine cu o zi de munca si aproximativ 100 de lei pt niste condensatori de calitate , scoaterea unor tranzistori , scoaterea filtrului de-emphasis si folosirea unui alt operational in locul lui ne5532 cu anularea ultimului etaj inainte de njm4556 , integratul pt casti(adica a doua jumatate a lui ne5532 ).Eu am folosit op275 cu ambele operationale interne strapate in paralel in locul primului operational din capsula ne5532.Altii gasesc ne5532 nesatisfacator in multe philips-uri si il inlocuiesc cu lme4562, 49710,49720 care sunt mai moderne , dar de cele mai multe ori operationalul respectiv este folosit si pt filtrul activ ultrasonic pe cand in acest caz filtrul este complet pasiv si upc4570 n-are nici o greata sa-l impinga ...nu e treaba lui ne5532 decat sa citeasca filtrul si sa adapteze semnalul la iesirea de linie paralel cu sarcina semireglabilului de 10k ce da in operationalul pt casti.Multi ar inlocui si operationalul upc4570 care face conversia curent tensiune cu niste fantasmagorii audiofile , dar player-ul are oversampling de opt ori si asta inseamna ca cei 8v/us sunt cu mult peste nevoi ca sa nu mai zic ca in bucla de integrare un capacitor stiroflex cu folie de cupru , iar caracteristicile lui upc4570 sunt ideale pt conversia i-u ca dovada ca denon l-a folosit la conversia i-v si in modelele lor ultime,  cu doua trafuri de alimentare, alimentari stabilizate  separate pe fiecare canal si dac-uri cu iesiri diferentiale.

Eu am inlocuit cu op275 pt ca la vremea aia nu aveam ceva mai bun la dispozitie si voiam sa reduc un etaj care prin anularea de-emphasis-ului (astazi este inutil) si a tranzistorilor de mute (si astia s-au dovedit inutili dupa modificari), acest etaj deci, devenea el insusi inutil, adica a doua jumatate a operationalului dublu ne5532.De fap se poate lasa ne5532 in loc si doar pune in paralel a doua sectiune cu prima a operationalului.evident ar trebui sa va uitati cu atentie la schema pt a opera toate schimbarile.

Daca sunteti multumit de sunet puteti sa-l lasati asa.Vedeti daca sunt conzi uscati in alimentare totusi!...Ai mei erau praf...

Am o rugaminte la dvs: faceti rost de niste casti decente si spuneti-ne si noua cum vi se pare iesirea de casti pt ca am avut niste meciuri pe site-ul asta cu niste persoane care nu pot accepta ca acest operational de doi lei bucata poate suna foarte bine, asta fiind varianta mea.Poate ma insel si  acum pot auzi si ei o  a doua opinie.Poate nu mai tin eu bine minte cand afirm ca acolo e un njm4556...va rog faceti si dvs o verificare dubla si expuneti rezultatele daca aveti acces la niste casti de calitate!

Editat de DRACU
Link spre comentariu
Vizitator nicxx

Sunt convins ca poate suna mai bine daca se modeaza,dar este prea mult pt. mine in sensul ca nu ma pricep. O recapare cred ca o sa-i fac. Am niste casti somic mh463. Stiu nu par cine stie ce,dar daca le are cineva o sa inteleaga de ce. Le-am testat pe iesirea de casti,suna mult mai bine decat ma asteptam.Sunetul are o dinamica foarte buna,bass controlat si destul,scena stereo foarte buna,de medii si frecvente inalte nu am ce spune,sunt excelente. O sa arunc o privire si ce amplif are pe casti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări