Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cd player

Vizitator nicxx

Postări Recomandate

Vizitator nicxx

Salut! Am un cd player denon dcd-1560,care mie imi place mult cum se aude,dar nu prea mai vrea sa citeasca discurile.

Problema consta in felul urmator: ia discul,il invarte(se aude ca vrea sa-l citeasca 3-4sec) si apoi apare pe display ca si cand nu are disc inauntru.

I-am sters putin lentila,i-am schimbat cureaua de la sertar si ... nimic,la fel. Tind sa cred ca-i o problema de la vreun condensator sau altceva care tine de partea digitala.

Totusi in ultimul timp mai citea,dar acum nu mai vrea deloc. Sa se fi dus blocul optic....de tot??

Orice sfat mi-ar prinde bine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DRACU

5

• Eusebiu Angelescu

3

• tinel

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator nicxx

Are lumina rosie ,deci dioda nu-i dusa. Atunci cand citea,daca apuca sa citeasca un disc nu mai facea probleme,in sensul ca rula fiecare melodie perfect,nu sarea,derula perfect,mergea brici.

Daca apuca sa citeasca un disc nu se mai incurca deloc,il citeste perfect.

Editat de nicxx
Link spre comentariu

problema este ca exprimarea dvs. denota o lipsa de experienta in depanarea acestor aparate CD/DVD cu unitati optice....... faptul ca are "lumina rosie" nu inseamna ca este si OK.  Deci daca nu aveti experienta va recomand sa duceti aparatul la un service...... daca nu doriti lucrul asta si incercati sa-l reparati pe riscul dvs. procedati asa:

1. cautai serivce manual/schema cu tensiuni ( in unele SM este data si o schema logica de depanare);

2. verificati/masurati tensiunile mentionate in schema... aveti grija ca sunt indicate intr-o stare  ori "STOP" ori "play" ori ambele

3. daca tensiuni ok ==> ...vedeti ca pe unitatea optica este un semireglabil. Notati pozitia exacta apoi rotiti un pic si verificati daca citeste CD-ul.....

Ca sa intelegeti blocul optic este considerat "consumabil"..... se schimba dupa un anumit nr. de ore de functionare

PS: Punctul 3. de mai sus  este ultima solutie...... puteti prin operatiunea asta sa-l defectati iremediabil !!! riscul este al dvs......... Practic  in service se masoara puterea de emisie si se urmareste prezenta forma/ amplitudinea semnalului RF apoi se fac anumite reglaje. etc.

Link spre comentariu

Tipul asta de Denon foloseste laserul Sony KSS151A ,care nu se mai fabrica .Pe net zic unii ca se poate schimba dioda laser , care se gaseste de vanzare pe ebay.Dupa care trebuiesc refacute reglajele conform manualului de service.

Daca nu functioneaza solutiile prezentate de @Eusebiu Angelescu si vrei neaparat sa repari cdplayerul ,apeleaza la cineva cu experienta si ,neaparat, dotat cu osciloscop, care sa-ti schimbe dioda laser.

Link spre comentariu
Vizitator nicxx

Da,nu se mai gaseste decat recuperate din alte aparate. Cei drept n-am experienta necesara si nici "mesteri" la noi in oras. Pacat de el,este un aparat deosebit ca si constructie,dar si aspectuos(este culoare aurie).

Link spre comentariu

Acest Denon merita toata atentia.Mecanica si capul optic sunt printre cele mai bune din lume.Chiar daca s-a uzat laserul un pic cei de la Denon au lasat o rezerva mare de reglaj.Problema e ca reglajele trebuie facute ca la carte pt ca nu-s putine , cu osciloscop si generator de semnal daca e cazul. Totusi o recapare totala nu strica.Eu am unul identic, mi-a luat o zi intreaga sa schimb toti condensatorii si sa relipesc toata plava pe spate.Acest tip de cd-player nu are racire absolut deloc si cositorul de pe spate are tendinta sa se dezlipeasca.Incepe cu recaparea si relipirea pieselor pe spate inainte sa umbli la vreun reglaj!!!Ai un cd care face toti banii.Am prezentat intr-un topic mai vechi ce i-am facut.dai pe google "denon dcd 1560 elforum "si o sa gasesti 2 topicuri pe langa el.Are deja unele din cele mai bune dac-uri ever si nici ce moda la el nu prea e pt ca e construit dupa toate regulile modarii de astazi direct din fabrica.Doar alte doua modele sunt mai bune ca el, dar diferentele sunt atat de insignifisnte incat te poti lauda ca detii unul din cele mai bune cd-playere facute vreodata oriunde si n-o da te faci de rusine.Eu am prezentat si posibilele imbunatatiri si pe cele pe care le-am facut deja.

Editat de DRACU
Link spre comentariu

...sincer sa mai invat si eu ceva....la ce se reglaje se foloseste generatorul in aceste cazuri (cd/dvd)?...ca eu n-am auzit/folosit decat test-cd...Ps...sau va referiti la depanarea lantului audio?

Link spre comentariu
Vizitator nicxx

S-a rezolvat problema cand ai refacut lipiturile fara a schimba condensatorii? A mai fost nevoie si de alte reglaje? Problema este ca la mine nu are cine sa faca asta in oras,la reglaje ma refer.

Link spre comentariu

La fel am patit si eu cu un sony care sarea si folosea kss240 pe care am dat o caruta de bani in 2000, am tot cautat unitate optica, si tot mergind prin tirguri pe la electronice am gasit un model de sony mai nou,cu aceiasi unitate optica la pretul de 10 lei tot aparatul fara cablu retea si ce credeti si functional,l-am lasat asa nu i-am luat unitatea pt cel defect,de aceea va spun nu va mai concentrati asupra ap dv cautati altul,Bafta!!!

Link spre comentariu

...pai inseamna ca sunt expirat .. Pe timpul meu generatorul af insemna generator iar cd-test altceva.... Ps poate nu cunoasteti dar cd-urile folosite pentru testRe sunt un pic mai speciale decat cd realizat de tine .. No ofence

Link spre comentariu

Domnule Ovidiu, dvs aveti norocul dvs, croit dinainte de big bang...el il are pe altul.De unde stiti cu exactitate care este motivul.Acest kss este reglat din fabrica foarte fin si nu iti primeste orice cd nici daca e nou.Mai intrebati si pe altii care au platforme Sony.Cine stie cand mai gaseste un Denon dintra-asta?Credeti ca au circulat pe toate drumurile comunale?Va rog sa deschideti denon-ul si deasupra si dedesubt si sa ne puneti si noua doua trei fotografii!

Link spre comentariu
Vizitator nicxx

Domnul DRACU are dreptate,problema este din pcb-ul cd player-ului. Doar ce m-am uitat putin acum la el dupa ce am citit post-ul lui DRACU si am miscat putin din stabilizatoarele acelea de tensiune(care se si cam incing am vazut). Acum citeste perfect. Maine o sa si refac lipiturile la el.

Editat de nicxx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări