MLGore Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Akai Gx-f91, al mai bun deck facut vreodata, dupa parerea mea. Link spre comentariu
clauelf Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Da, 91-ul este de exceptie dpv al lucraturii, cel mai frumos deck construit vreodata, are un design atat de futurist incat este imun la trecerea timpului. Insa dupa parerea mea, dpv al calitatii sunetului (la redare) deck-urile care fac diferenta sunt Revox B 215 si Tandberg 3014. Link spre comentariu
MLGore Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Discutabil, diferenta dintre preul de redare din F91 fata de b215 si 3014 e ca diferenta dintre avion si bicicleta. La f91 constantele de timp sunt intetstage si sta muuult mai bine cu defazajele. Oricum, cea mai importanta e alinierea pistelor capetelor de play rec intre ele iar aici Akai a facut minuni, la alte deck-uri cu 3 capete am gasit defazaj intre canale la 10khz si de 90 grade intre semnalele de pe cele 2 canale, la Akai nu am avut mai mult de 5. Link spre comentariu
clauelf Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Intr-adevar, insa dupa gustul meu GX la redare nu suna ca un cap moale (depinde de preferintele fiecaruia), desi la inregistrare este imbatabil. Am un GX-F 71 pe care l-am modificat schimbandu-i capul cu cel discret de la GX95 MK2 (PR 4-10) inclusiv tot blocul mecanic , iar pe inregistrare cel putin este incredibil. Insa stabilitate in Lissajous pe osciloscop a elipsei la 10 khz ca pe Revox B 215 inca n-am vazut ( are ambele cabestane comandate FG cu quartz). F de acord cu conceptia exceptionala a pre-ului de redare din 91. Din punctul meu de vedere pe caseta tragi pe GX si asculti pe cap moale. Link spre comentariu
MLGore Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Eu am un Gx-f90, un 91 si un 71. La 71 intr-adevar, ai ceva probleme cu fluctuatiile de turatie (la 91 nu pt ca ai Quartz) dar beleaua mare la ele sunt presoarele si cureaua dintre volante, daca patineaza pt. ca sunt lucioase. Daca vrei te pot ajuta cu reglajele, mai am o mecanica pe post de donator de organe, un cap original, casete de test pt reglaje de la GennLab si un EMT424 proaspat achizitionat ca sa vedem cum stam cu vow and flutter. O sa ramai uimit ce va deveni deck-ul tau daca e reglat ca la carte. Despre Revox si Tandberg : au mecanica mult mai buna decat Akai-ul, asta nu poate nimeni contesta. Pt. mine deck-ul ideal e cel cu mecanica de Revox si electronica de F91. Link spre comentariu
clauelf Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Cred ca ai pus punctul pe i ( mecanica de Revox si electronica de 91). La 71 eu zic ca mecanica i-am rezolvat-o, cureaua intre cabestane este noua iar idle reel-ului i-am pus un cauciuc de la o rola de imprimanta net superior calitativ originalului, la fel ptr rola presoare mica din stanga. Casete test nu am din pacate, mi-am facut eu una cu generator de ton pe un Sony TC-K 970 ES aproape nou, insa nu este ca o caseta facuta original pe un cap full track. Mi-ar placea sa tinem legatura, sincer nu prea am cu cine schimba o parere pe latura asta (ma descurc singur in general desi nu sunt electronist, asta e doar hobby), considerata desueta din pacate. Link spre comentariu
MLGore Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 (editat) La capetele GX este esential reglajul de aliniere de piste si azimuth din cauza intrefierului foarte mic. Ai spus ca ai pastrat capetele de la GX95, ai idee daca au aceeasi rezistenta in DC ca cele originale (rp 4-5)? tel. meu e 0722253211 costin email: [email protected] Ps. Nu lucrez pe bani, si la mine e tot un hobby. Editat Ianuarie 31, 2016 de MLGore Link spre comentariu
clauelf Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Pe sectiunea de redare este o diferenta fata de rp4-5, rezistenta in dc ceva mai mica, insa pe sectiunea de inregistrare diferenta este mica ( parca 10 ohm in dc - de aceea am reusit sa reglez f bine bias-ul pe normal, cr, metal ). Nu mai stiu pe dinafara valorile, le am notate. Insa capul combinat de la 95 mk2 are independente sectiunile play-rec, practic sectiunea rec se azimuteaza separat fata de cea play. Link spre comentariu
MLGore Postat Ianuarie 31, 2016 Partajează Postat Ianuarie 31, 2016 Un lucru bun, pe care nu-l stiam Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 capul combinat de la 95 mk2 are independente sectiunile play-rec, practic sectiunea rec se azimuteaza separat fata de cea play. http://forum2.magnetofon.de/board13-verst%C3%A4rker-phono-decks/board61-cassetten-decks/9007-zeigt-her-eure-k%C3%B6pfe/ Link spre comentariu
clauelf Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 F bun link-ul, franzm. Link spre comentariu
Vizitator Pavel Ionescu Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 (editat) O parere despre acestea? Care credeti ca ar merita mai mult? Eventual daca a avut cineva de pe aici asa ceva, m-ar interesa daca suna bine. Editat Februarie 2, 2016 de Pavel Ionescu Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 O parere despre acestea? Care credeti ca ar merita mai mult? Eventual daca a avut cineva de pe aici asa ceva, m-ar interesa daca suna bine. Imi aduc aminte ca prin `95 avea un amic exact modelul acela(Philips). Sa sune bine...in comparatie cu ce?! Sunau atunci ok, in comparatie cu un boombox "de taraba"(international, Silver, Crown), dar fata de mediaplayerele din 2016, (inclusiv cele portabile), e o gluma proasta! Link spre comentariu
nationalistu Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 (editat) O parere despre acestea? Care credeti ca ar merita mai mult? Eventual daca a avut cineva de pe aici asa ceva, m-ar interesa daca suna bine. SONY fara doar si poate...robust atit la partea mecanica cat si electronica...acuma contaza si pretul.PHILIPS arata bine pe dinafara...inauntru alta poveste,nu recomand sub nici o forma...poate doar daca e la un pret extrem de,derizoriu. Editat Februarie 7, 2016 de nationalistu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum