Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare casetofon vintage

Vizitator Vio Musicstudio

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator SemnalMec

De curand ( tot cautam pentru colectie ) am facut rost de un radio-casetofon stero RC 2320 fabricat de Tehnoton. Nu e deloc asa rau rau cum zic unii,ba din potriva ( drept pentru care mi-am mai cumparat unul).

Mecanismul casetofonului (fabricat de Electromures !) este foarte robust. Se numeste EMAC dupa cum scrie pe o placuta gasita in interior.Volanta este din alama,mecanismul de blocare a claviaturii si comezile sunt in intregime metalice,din material solid,gros.Are o singura curea de transmisie (cea originala pe care nici macar nu a trebuit sa o inlocuiesc).Rotitele angrenajelor sunt executate dintr-un plastic de buna calitate si suficient de gros (sincer,comparativ cu alte casetofoane ale unor branduri cunoscute din aceeasi perioada mi se par chiar bine executate partile din plastic). 

Capaul de citire este unguresc (BRG) la unul dintre ele dar se aude ok iar la celalat este "ZRK" (Unitra).

Sincer nu stiu ce probleme ar putea avea acest mecanism...cred ca doar rotita intermediara de frictiune care angreneaza axul de bobinare al casetei ar putea face figuri cu timpul...deocamdata insa mecanismele merg ceas dupa curatare si ungerea locurilor unde este necesar....

Link spre comentariu

Probabil că toleranţele mecanice şi frecvenţa problemelor de funcţionare erau mai mari decît lasă să se vadă un singur exemplar bine păstrat. M-am luptat cu o mecanică românească pe vremuri cînd încercam să-mi fac un casetofon inspirat din Tehnium. Cred că era fabricată tot la ELMureş, avea tastele deasupra şi eu încercam s-o folosesc ca la cele tip ''poşetă'' (Dana sau Star). Am renunţat.

Link spre comentariu

...cred ca doar rotita intermediara de frictiune care angreneaza axul de bobinare al casetei ar putea face figuri cu timpul...deocamdata insa mecanismele merg ceas dupa curatare si ungerea locurilor unde este necesar....

Exact cu acea rotita intermediara ( rola baladoare ) am avut si eu probleme la exemplarul meu de RC2320 , in rest confirm si eu ca mecanica era destul de solida .

Citind acest topic mai ca imi vine sa scot de la naftalina casetofonul sa vad daca mai misca :rade: :rade:

Eu va recomand unu din casetofoanele astea doua:

http://retrothing.typepad.com/.a/6a00d83452989a69e201630297d042970d-pi

sau

Super tare scula la vremea ei , dar din pacate in timpurile noastre televizorul integrat nu prea poate fi folosit ca nu prea mai sunt posturi emise terestru .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Citind acest topic mai ca imi vine sa scot de la naftalina casetofonul sa vad daca mai misca :rade: :rade:

Daca sta de cativa ani,mai mult ca sigur nu mai misca. Potentiometrele sunt tepene,gripate.Asa l-am gasit pe al meu si cand am incercat sa le deblochez,s-au facut firimituri :rade:

post-179783-0-70377700-1445891504_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca sta de cativa ani,mai mult ca sigur nu mai misca. Potentiometrele sunt tepene,gripate.Asa l-am gasit pe al meu si cand am incercat sa le deblochez,s-au facut firimituri :rade:

He He .....la al meu exemplar problema a fost rezolvata la vremea cand am intrat in posesia lui prin inlocuirea Putometriilor cu unii ALPS recuperati de prin casetofoane auto ...asa ca nu mai ramane decat mecanica care ar putea fi intepenita :rade: :rade: desi am eu un feeling ca in afara de cureaua lata pe care o am de schimb nu prea poate fi mare lucru ....oi vedea 

Si da intradevar potometrii romanesi erau biodegradabili :rade:

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec

Probabil că toleranţele mecanice şi frecvenţa problemelor de funcţionare erau mai mari decît lasă să se vadă un singur exemplar bine păstrat.

In total mi-au trecut prin mana trei exemplare si toate aveau mecanica OK. Cu primul am cedat nervos la montarea atei la scala si l-am dezmembrat (mai ales ca nu era deloc bine pastrat) apoi am cumparat un altul de pe net si mi-am mai luat si un RC 2321 ( acela cu led in locul indicatorul de acord cu ac). Nu am probleme cu mecanica niciunuia doar ca a trebuit serios curatata si reglat capacul de citire pana la obtinerea unui sunet cat mai clar...

Totusi fata de alte casetofoane straine care mi-au mai trecut pe sub nas as zice ca e foarte robusta partea mecanica.

Cu potentiometrele si eu am avut nici probleme dar nu chiar asa de grave. Erau doar putin blocate dar am reusit sa le repar. Bine..calitatea depinde foarte mult si de anul de fabricatie. Cu cat e mai vechi cu atat e mai bine executat.De exemplu intre RC 2320-ul din 86 si RC 2321 din 90 se vad clar diferentele de lucratura,pana si firele folosite sunt mai subtiri la cel din '90 iar cablajul mai prost decat la primul

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări