Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare casetofon vintage

Vizitator Vio Musicstudio

Postări Recomandate

Daca esti focusat pe ala,eu zic sa mai incerci la ore la care omul de la tara se linisteste pe langa casa,pt ca altfel e greu de prins si parca asa am observat ca e de undeva de la tara,dupa locatia declarata.

Link spre comentariu

Recomand sa achizitionezi din zona ta,(oras,judet) sa poti pipai scula respectiva,asa eviti eventualele neplaceri si surprize care pot aparea daca achizitonezi in orb,bazandu-te numai pe foto si descrierea vanzatorului.In cel mai rau caz poti primi o caramida...boltar...sau o bucata de lemn de esenta tare in coletul respectic.In orice caz colet cu verificare la primire,te scuteste de multe neplaceri.

Link spre comentariu

Am gasit pe net o poza mai buna. Se pare ca este modelul Tobishi TR-014LS. Pe fm se pare ca are banda comunista din pacate. Nu stiu daca merita sa-l iei. Nu prinde nici radio actualitati macar.

Tobishi care apare in imagine a fost al meu,L-am avut in colectie pana l-a vrut cineva in mod deosebit,

Sunet foarte placut, aspect frumos si lucratura impecabila.

Din pacate era pe banda est asa ca l-am dat fara regrete.N-am vrut sa-l modific. E din vremurile din care se lucra bine.Oricum a avut nevoie de revizie cand l-am cumparat. Curele ,conzi sursa si mecanica gresata.

Cam astea trebuie facute la orice aparat de 30 de ani.

Editat de blueicon
Link spre comentariu
Vizitator SemnalMec

Un aparat foarte fain am gasit aici:

http://olx.ro/oferta/radio-casetofon-hitachi-trk-8005e-stereo-portabil-vintage-japan-ID4hZ7y.html#64e496bfaf

Am si eu un Hitachi asemanator...difera doar designul si sunt foarte multumit de el. Al meu este TRK-8170K si arata ca cel din linkul de mai jos:

http://www.shizaudio.ru/audio/data/media/1/IMGP0172.JPG

L-as da pe al meu la schimb (doar la schimb nu vand) cu un radio-casetofon stereofonic produs de Tehnoton (RC 2321) cu conditia sa fie in stare buna. Daca il vrea cineva astept MP si discutam,fac poze etc)

Editat de SemnalMec
Link spre comentariu
Vizitator chintix

Va recomand "Sharp" ! De la GF 8686 in sus.

Exemple:

GF 8686

Posted Image

GF 8989

Posted Image

GF 9090

Posted Image

GF 9292

Posted Image

GF 9696

Posted Image

...etc.

Spor!

Link spre comentariu

Aveti cumva si poze cu capetele de la Sharp? Eu am vreo 5 buc. originale dar nu stiu de la care modele. Pe unul l-am încercat si merge pâna pe la 15-16 kHz (caseta de test BASF, -20dB).

Link spre comentariu
Vizitator chintix

Aveti cumva si poze cu capetele de la Sharp? Eu am vreo 5 buc. originale dar nu stiu de la care modele. Pe unul l-am încercat si merge pâna pe la 15-16 kHz (caseta de test BASF, -20dB).

Va salut!Cu regret, nu !
Link spre comentariu

Ca sa nu existe ceva nedumeriri tin inainte de toate sa spun ca m-am ocupat 20 de ani de depanarea casetofoanelor si magnetofoanelor in cadrul cooperativei Radio Progres inainte de anii 89. Pentru cei care doresc sa-si cumpere un  radiocasetofon si sa-l reconstitue recomand ca NU CUMVA sa cumpere unul european, singurele radiocasetofoane sau casetofoane care mai pot fi reparate cu adevarat sunt DOAR cele de provenienta asiatica. Casetofoanele rusesti, romanesti, nemtesti, austriece, olandeze, unguresti, poloneze au fost aparate ce nu mai pot fi reparate decat dupa eforturi foarte mari si cu performante enorm de modeste. Daca exista o situatie fericita asta NU intareste regula. Problemele  foarte mari la aparatele cu banda magnetica sunt, piesele din cauciuc, nu se mai gasesc curele de calitate. Am cautat peste tot, curelele care se gasesc sunt dintr-un cauciuc PROST, care nu are elasticitatea unei curele pentru a nu produce fluctuatii de viteza. Presoarele sunt un alt mare inconvenient iar capetele deasemeni. Trecand peste asta mai sunt probleme la MOTOARE care daca au regulatorul electronic mai pot fi remediate dar cele cu regulator mecanic sunt uzate, probabil nu se mai fac din anii 1975 si tot odata cred ca mai sunt putini care mai stiu sa repare un asemenea motor. Am vorbit mai mult de partea de casetofon pentru ca de radio in afara de UUS si un post pe MA nu mai gasesti nimic din cauza schimbarii formei de emisie pe US. Ultrascurtele se pot modifica usor daca sti ce sa faci asa ca nu conteaza banda, important sa nu fi avut interventi multe la radio deoarece nu prea se mai gasesc heterodine pentru reglare si nici depanatori sa o faca nu prea mai sunt. Bafta in dorinta ta.

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Respect activitatea d-voastra in domeniu,insa parca prea ati eliminat cativa jucatori seriosi de pe piata,si ma refer la blaupunkt,grundig, ITT,telefunken.La aceste marci n-am vazut doar unul functional,ca sa spun ca nu intareste regula.Am avut de a face ocazional cu diferite modele,ale altor proprietari,pe mine nu ma prea pasioneaza subiectul(in sensul sa le detin),insa asta voiam sa spun,am vazut exemplare fabricate in anii 70...80 la care cauciucul arata surprinzator de bine,dupa cum am vazut unele  la care cauciucul era ca plastelina.Cred ca in cazul unei achizitii de acest gen cel mai sanatos este sa dai capacul jos si sa bagi ochiul peste tot in punctele de interes,decat sa refuzi din start oferta,pe motiv ca nu e asiatica.Pana la urma un motoras fie el si cu reglaj de turatie centrifugal (defect sau nu) se poate schimba cu altul cu reglaj electronic,se pot face destule artificii tehnice ca sa aduci pe linia de plutire o astfel de scula,insa intr-adevar daca presoarea nu se prezinta bine e cam delicat sa o repari/schimbi,desi totul e posibil pana la urma.Situatia difera de la caz la caz,nu cred ca e o reteta a succesului universal valabila...pana la urma si cu un asiatic poti pati bucuria cu presoarea sau alte gume la interior,deci atentie sporita la cauciucuri cred ca ar fi o observatie mai aproape de adevar,pt ca la fiecare depinde starea de felul cum a fost conservat,in ce conditii a stat,cat timp a lucrat,etc.

Link spre comentariu

Motivul pentru care m-am prezentat asa a avut un singur scop, acela ca userul ce a cerut sfatul sa inteleaga ca nu sunt unul care nu stie ce spune, prin maini mi-au trecut mii de casetofoane si radiocasetofoane, cand am eliminat anumiti concurenti am facut-o in ajutorul cititorilor, nu pentru a elimina anumite firma ci am vorbit in urma experientei pe care am acumulat-o. As putea sa detailez la fiecare dintre cei enumerati care sunt problemele in amanunt dar nu cred ca face scopul respectivului post. Uite, pentru a nu "ma lauda" pot spune ca toate produsele germane, austriece si olandeze au folosit drept cablaj unul facut din hartie, de multe ori mai subtire de 1 mm ceea ce face ca depanarea partii electronice sa fie foarte grea, dupa o dezlipire de piesa, cablajul se exfoliaza, facand foarte grea depanarea. Exceptie au facut-o aparatele facute in Asia cu nume europene.  Mecanica de multe ori din plastic de foarte proasta calitate incepand cu anii 1980. Capetele cu profile nestandardizate si cu prinderi pe plastic nepermitand schimbarea cu unele clasice..as putea comenta mult pe tema asta. Ai dreptate privind vizitarea interiorului dar este important si faptul ca au trecut multi ani peste aparate iar uzura pieselor din plastic ce domina aparatele produse in Europa de vest este vitala si de ne reparat. La aparatele din Estul Europei nu are sens sa mai spun ceva. Este bine ca oricine sa stie cu ce se confrunta inainte de "marea aventura".P.S. Telefunken au facut niste magnetofoane profesionale pentru studiouri de foarte buna calitate, chiar excelente dar domeniul consumului public a fost jalnic.

Am sters citatul postarii mele pt ca nu-si are rostul cat timp ati postat imediat dupa mine.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Ok,in mod sigur aveti dreptate,insa sa fim indulgenti,cei care aduna asemenea scule nu le aduna pt folosire intensiva(ca in vremurile lor bune) ci folosire ocazionala,de dragul unor vremuri de mult trecute.Deci daca in momentul achizitiei jucaria are sa zicem capul in stare buna,apoi sigur nu va ajunge sa-l schimbe prea devreme fie el si de format nestandardizat.Desigur din punctul de vedere al unui depanator,aspectele mentionate sunt reale si pot provoca necazuri,dar atunci unde-ar mai fi farmecul?Probabil experienta mea in domeniu este infima in comparatie cu a d-voastra,insa as vrea sa am ocazia sa gasesc un cablaj din hartie la Grundig...pana acum am avut ghinion si m-am minunat totdeauna ce ingrijite pot fi realizate pt vremea din care vin,probabil am vazut prea putine.Sunt sigur ca cei care au citit postarea d-voastra vor tine seama de sfaturi, pt care va multumim.

Link spre comentariu

In ceea ce priveste mecanica aparatelor din gama Grundig, ITT, Unitra, etc., si eu as avea retineri. Am avut cateva experiente neplacute cu tot felul de role dintate din diferite angrenaje ale acestor tipuri de deck-uri sau casetofoane, care in timp s-au deteriorat in asa fel incat, ori le-au cazut dintii (nu e o gluma), ori s-au transformat intr-o masa amorfa de plastic de nerecunoscut. Pe de alta parte, modelele Grundig m-au impresionat placut din punct de vedere a sunetului redat si a constructiei.

Nu este o regula totusi ca toate aceste aparate germane sa fie de lepadat. Multe dintre acestea merita achizitionate si reconditionate, in cazul in care prezinta interes pentru persoana care se va ocupa de acest aspect. Altfel, ele nu au nici o valoare, daca nu exista cerere pentru ele.

Nici eu nu am cine stie ce experienta vasta in domeniu, dar am avut vreo cateva aparate, incepand cu Elektronika 302, trecand prin diverse Majak-uri si terminand cu AKAI GX-95 si Sony TC-K970ES. Sincer n-am vazut cablaje din hartie pe nicaieri, nici prin deck-uri, nici prin casetofoane stationare.

Cele mai subtiri cablaje pe care le-am vazut vreodata, erau in portabile de la AIWA sau Sony, din anii lor de glorie. Spre exemplu, am servisat la un moment dat un portabil din colectia mea de pe atunci, AIWA HS-P505 MKII parca (au trecut mai bine de 10 ani de-atunci) care avea un cablaj foarte suplu, un pic mai gros decat 3-4 foi asezate una peste alta. Cu putina neatentie, il puteai distruge in doi timpi si trei miscari. Sau mai bine un timp si o miscare...

In rest, referitor la piesele din cauciuc, intr-adevar la magazinele de profil se vinde gunoi. Dar, cautand in afara, se gasesc piese de calitate. Eu am cumparat chiar role presoare de magnetofon AKAI din Germania si am fost multumit. De asemenea role de tip idler pentru diverse deck-uri Pioneer si AKAI. Deci piese s-ar gasi, doar ca preturile sunt pe masura.

Daca vrei un casetofon simplu, fara absolut nici o pretentie, ia Elektronika 302. Mecanica este din fier integral. Este mono. Frecventa maxima redata parca nu depaseste 8 kHz. Dar este foarte rezistent. Daca vrei ceva mai performant, orienteaza-te spre casetofoane asiatice in primul rand iar apoi cele europene.

Parerea mea este ca suma de care dispui este prea mare pentru ceea ce-ti doresti. Eu nu as da atatia bani decat pe un model de top.

A.

PS: Elektronika 302 era o gluma, evident! Ma simt dator sa adaug acest lucru.

Editat de ALEKS
Link spre comentariu

...P.S. Telefunken au facut niste magnetofoane profesionale pentru studiouri de foarte buna calitate, chiar excelente dar domeniul consumului public a fost jalnic.

Ce parere aveti de Telefunken RC300?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări