Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare casetofon vintage

Vizitator Vio Musicstudio

Postări Recomandate

Nu stiu daca am ales bine categoria, daca nu, va cer scuze. Mi-a venit un dor nebun de casetofoanele vechi de odinioara a caror calitate nici nu se poate compara cu jafurile aparute dupa revolutie, acelea cu multe beculete colorate si mecanisme cu rotite de plastic ca de ceas care se stricau foarte repede. Nu mai zic de cat de prost imprimau acele jafuri, cu fasaiala. Am prin casa o combina medion luata prin 2000 dar si aceea este proasta, mecanism la fel de prost, sunet cu bazaiala pe fundal etc. Doresc sa caut un casetofon din anii 70 sau 80, din acelea cu 2 difuzoare, stereo, cu mecanism de fier. Din pacate in anii 80 (in copilaria mea) nu am avut asa ceva, am avut doar un magnetofon majak pe care il am si acum. Tin minte doar atat, fratele tatalui meu a stat in anii 80 o perioada la noi, si si-a cumparat unul romanesc (cred ca Stereo Spatial daca nu ma inseala memoria) si apoi unul asemanator rusesc, imi scapa numele. Alte marci, modele chiar nu stiu ce sa caut. Va rog, cei care erati mai mari in acele timpuri (eu sunt nascut in 78 deci eram copil in anii 80) recomandati-mi si mie un model bun, fiabil cu bass si cu mecanism solid de fier eventual de pe olx sau okazii care se si gaseste la vanzare. De pe ebay nu am posibilitate sa cumpar. M-am uitat si eu dar sunt și unele marci de care nu am auzit in viata mea, National, ITT, Wilco, Radiotone. Nu as dori sa imi ia ochii o poza si sa nimeresc tot vreo chinezarie din anii 90. Pretul sa fie unul pe masura, sa nu dau foarte mult daca nu face un anumit model, adica sa nu iau teapa.

Editat de Vio Musicstudio
Link spre comentariu

Faptul ca n-ai auzit de acele marci nu inseamna ca n-au produs scule de calitate.Ma si mir ca n-ai amintit de sharp,sanyo,sony,akai,philips, blaupunkt, grundig, aciko etc.Marci care au tinut stacheta calitatii sus in acele vremuri.Depinde si de buget,am vazut scule frumoase care si in zilele noastre par scumpe in raport cu gradul de utilizare,dar probabil mai sunt entuziasti(?) care pot oferi asemenea sume(peste 1000 lei).Stereo spatial,chiar daca e modelul de electronica nu te sfatuiesc decat ca piesa de colectie sau de hoby,ca sa umbli toata ziua sub capac sa-i mai faci cate ceva.In ansamblu au fost bunisoare,dar pt ascultat casete sunt sigur ca vei gasi ceva mai bune.Ia-o usor pe olx si sigur gasesti ce-ti trebuie.Au mai fost si pe forum de vanzare,dar oferta e incomparabil mai mica decat ce poti gasi pe site-urile specializate.N-am fost un adept al modelelor respective,poate si din cauza lipsei de bani in perioada respectiva,deci nu ma hazardez sa recomand un model anume,si apoi pt asta trebuie mai multe amanunte,decat doar dorinta de a cumpara.

Uite de ex asta sigur nu e chinezesc

http://olx.ro/oferta/radio-casetofon-nemtesc-telefunken-deutschland-bajazzo-cr7500-stereo-ID4qjcC.html#f19def1f29

Sau un exemplar mai mofturos la pret

http://olx.ro/oferta/radio-casetofon-sharp-gf-9191-ID32hwb.html#f14cf458fb

Asa cum spuneam,ia-o usurel si vezi ce iti place sau se incadreaza in pret.

Link spre comentariu

Bugetul, să zic un maxim 400-500 lei. N-am amintit de sharp,sanyo,sony,akai,philips, blaupunkt, grundig deoarece de astea am auzit. National vad ca este de fapt Panasonic. E frumos exemplarul mofturos dar prea mofturos la pret pentru buzunarul meu.

Link spre comentariu

"Teapa" veti lua oricum, e putin probabil ca un astfel de boombox dupa 25 de ani sa mai fie intreg din punct de vedere al electronicii, iar din punct de vedere al mecanicii...curele, curele, curele. Dar se rezolva cu multa alergatura si transpiratie. Mecanisme"din fier"(adica sasiul) rareori se puneau la boombox-uri, mai degraba asa ceva aparea la deck-uri. Singura bucata de fier masiv era volantul, pana prin `90 integratele regulator de turatie costau prea mult.

Suma luata in discutie e prea mare, de nostalgie asa ceva maxim 100 de lei ar merita...mai ales ca dupa aia o sa aiba sigur nevoie de service.

Daca tot v-a cuprins nostalgia dupa casetofoane, macar achizitionati un deck direct-drive, un Nakamichi Dragon, ceva...

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Si mie mi se pare mult pt niste scule fara viitor,scoase din uz de ceva ani,insa e o vorba,gusturile nu se discuta.Cred ca la metal se referea la comenzile/tijele de actionare si diverse parghii,pt ca pinioanele tot din plastic erau la toate,insa diferenta intre acele parti mecanice era mare fata de partile mecanice de la pocnitorile de dupa 90.Curelele intra la consumabile oricum,deci daca nu fac acum probleme,vor face dupa un timp de folosire sau mai rau,de nefolosire.Poate are noroc si prinde o scula cu curele noi,montate in locul unora rupte deja. :rade:

Link spre comentariu
Ne pare rău, acest conţinut nu este disponibil momentan
Linkul pe care l-ai deschis a expirat sau pagina este vizibilă doar pentru o audienţă din care nu faci parte.
Link spre comentariu

Sunt foarte multe modele de boombox, rusii aduna din astea la greu, parca erau si cateva situri rusesti cu ele. Am avut multe...daca nu e umblat in ele, se schimba curelele si eventual capul de redare. nu am vazut pana acum nici un boombox la care sa nu mearga radioul.(clasice defecte sunt comutatoarele de "RADIO-TAPE si cele de schimbare a gamelor), astea se curata cu un contact spray de calitate

Link spre comentariu

Rusestile au condensatorii electrolitici morti din nastere, si inauntru e o complicatie dementiala, atat pe partea electrica cat si pe cea mecanica... daca sunteti din Bucuresti, sambata si duminica dimineata la tarrgul de la Valea Cascadelor se gasesc boombox-uri de top, la preturi studentesti, si se poate si proba, talciocul are prize.

Pe net se arunca la preturi mari cei care pun anunt, cine are PC si net, nu e chiar muritor de foame.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări