turcu_dan Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 (editat) Salutare, ce parere aveti despre acest tip de boxe? Merita banutii sau nu? ( ) http://www.aoy.ro/boxe-de-raft/24073-heco-victa-201.html Pot fi ele capabile sa reproduca banda de frecvente joase de 50-36Hz, asa cum e trecut in specificatii? Din cate am vazut sunt printre singurele care pot cobor asa jos si care au un pret mai mic, cat de cat. Si ce inseamna ( impedanta : 4-8 ohmi)? Sunt de 4 sau de 8ohm? Treaba asta nu mi-e clara. Editat August 26, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
zal Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Părerea mea e că nu merită. 36Hz cu 12cm membrana e de necrezut. La fel ca şi 38kHz la înalte. Başca 4-8 Ohmi poate însemna orice. Nu mai e nici firma asta ce era prin anii 80. Poate alţii cred altceva. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 26, 2015 Autor Partajează Postat August 26, 2015 Vad ca majoritatea au trecut in specificatii 4-8ohm, pai daca am un amp la care nu pot pune decat boxe de 8ohm ce ma fac? Dupa specificatiile lor nu ma pot lua...... Link spre comentariu
zal Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Asta ca să vîndă boxele oricui, indiferent de ampliful omului. Erau mai cinstite alea din anii 90 cu 6 Ohmi. La astea cu 4-8 nu poţi fi sigur decît dacă le măsori, ori nu prea cred că te lasă la magazin. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 26, 2015 Autor Partajează Postat August 26, 2015 Poate tot mai de incredere sunt cele second. Link spre comentariu
bmwh548 Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 http://www.alchimieaudio.com/t373-heco-victa-201-diffusori-in-offerta-su-amazon-a-30-euro-minitest Nenea ala parca spune ca scade sub 4 ohmi impedanta. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 26, 2015 Autor Partajează Postat August 26, 2015 (editat) Multumesc colegii, dupa ce am aruncat o privire pe mai multe site-uri, m-am lasat pagubas, se pare ca o mare parte din boxele comercializate in prezent sunt in aceeasi situatie. (preturile sunt destul de mari si exista o lipsa de incredere). Probabil ca o sa ma inarmez cu rabdare si o sa caut ceva second, unde parametrii fabricantului sunt mai reali... Din cate mai tin minte la boxe de 8 ohm cu filtre, rezistenta masurata cu multimetrul este undeva in jurul valorii de 6,... ohm, nu? Editat August 26, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
maxente Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Incercati sa vedeti ce au cei din Cluj de la magazinul ala power zone Vad ca sunteti din Mures, deci pe aproape Sun sigur ca oamenii sunt amabili si eventual faceti si vreo proba Link spre comentariu
zal Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Totuşi, din ce am văzut pe la ei în ultimul timp, au crescut preţurile de zici să sînt unici importatori. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 26, 2015 Autor Partajează Postat August 26, 2015 Da, am fost in primavara la ei , insa sunt foarte putine incintele care au un aspect placut ochiului, pe care le poti integra sa zicem asa intr-o mobila moderna. O sa mai trec cand am ocazia, dupa cum zice si @zal au si preturile piperate. Link spre comentariu
Dominicue Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 .....................Din cate mai tin minte la boxe de 8 ohm cu filtre, rezistenta masurata cu multimetrul este undeva in jurul valorii de 6,... ohm, nu? Da , este corect . Link spre comentariu
VTP Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Poate ca ar fi bine sa spunem lucrurile pe nume: - acele boxe (pentru ca nu se incadreaza la categoria incinte acustice!) pot reda si 1 Hz si 100.000 Hz! Problema este PROST pusa: fata de caracteristica de frecventa cat de cat liniara, care este incadrata in limitele +/_ 3 dB pentru majoritatea incintelor, cu ce presiune acustica boxa poate reda, de exemplu, cele doua frecvente citate. - conform cu normele general aplicate , cand se da o caracteristica de frecventa intre +/- 3 dB cuprinsa intre (sa zicem) 50Hz - 20 kHz si se mai aminteste de domeniul 35Hz - 30 kHz, la capetele acestei benzi de frecventa, caderea SPL-ului este de minim 6dB si maximul 10 dB (fapt care este specificat de firmele cat de cat serioase). - in concluzie, un woofer oricat de mic si cu Fs de 30 Hz sau de 60 Hz va putea reda si frecvente de 15-20 Hz. Incinta il poate ajuta, dar nu va putea sa il ajute astfel incat sa poata reda frecvente sub Fs la acelasi SPL cu cel declarat de producator, sau, cu alte cuvinte, nu se va putea extinde si lineariza caracteristica sa de frecventa cu o octava sub Fs. - cand se face referire la impedanta 4 - 8 ohmi, se face referire la amplificatoare care suporta impedante cuprinse intre 4 si 8 ohmi. E adevarat ca in trecut s-au construit incinte care aveau borne si pentru 4 ohmi , dar, si borna pentru 8 ohmi. Intre cele doua borne se monta o rezistenta bobinata de putere care crestea impedanta de 4 ohmi la aproape 8 ohmi pentru a fi folosite cu amplificatoare cu capabilitate mica de curent si care nu rezistau la impedante sub 8 ohmi. - e adevarat, lucrul nou e lucru nou, dar, cu 600 lei poti sa achizitionezi o pereche de incinte SH, mult mai apropiate de ce iti doresti ca extensie la joase, pe 3 cai, cu woofer de min. 20 cm, medie si tweeter. De preferat woofer de 250 mm, cu suspensie de cauciuc, medie si tweeter de preferat cu calota , pe care, preliminar le audiati. Puteti, apoi sa revizuiti reteaua de separare, sa schimbati condensatorii prea vechi, etc. Oferta este generoasa si puteti alege. Personal, am rezolvat mai multe probleme urgente, cumparand astfel de SH-uri! Grundig, Philips, Dual, Canton, Metz ................. aveti de unde alege! Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 27, 2015 Autor Partajează Postat August 27, 2015 O sa tin cont de sfaturile de mai sus, dar ce nu inteleg, este partea cu decibelii si cu octavele.... se poate cumva o trimitere catre o documentatie? Deci sunt de preferat wooferele cu dimensiuni de 20-25 cm si suspensie de cauciuc, din cauza ca? Pot reda mai bine frecventele joase, si pun in miscare o cantitate mai mare de aer? Suspensia de cauciuc fiind mai rezistenta in timp? Spre ex cum se interpreteaza un asemenea grafic? In realitate se doreste ca linia sa fie cat mai dreapta, din cate stiu, in acest sens construindu-se filtrele.... Dupa cum se vede in poza razpunsul incintei incepe undeva de la 20-25Hz, dar la un nivel de cca 20dB, asta insemnand ca se aude foarte incet? Continuand ca de la 50Hz, nivelul acustic sa fie de 80dB sau peste, in aceasta zona incinta auzindu-se mul mai tare? Ca si comparatie intre Jamo Cornet 165 care au: impédance (Ohms) : 8,Puissance admissible (W) : 80,Performances Acoustiques, Bande Passante : 47 – 20000, Sensibilité (dB/W/m) : 90.0 si Radiotehnica S30B cate au graficul din poza atasata, impedanta de 8 ohm si 30W, boxele Jamo la care desi este trecut in specificatii 47 – 20000Hz, sunt foarte slabe la partea de bass fata de Radiotehnica S30B, practic fara un subwoofer muzica nu se aude bine........ pe cand Radiotehnica S30B se aud bine fara nevoia de subwoofer. Link spre comentariu
turcu_dan Postat August 27, 2015 Autor Partajează Postat August 27, 2015 (editat) Cautand pe net si alte variante, am gasit aceste incinte:Technics SB-CA01A, 2way, Frequency Response: 45 Hz to 36kHz, Power Handling: 50W Crossover Frequency: 3500 Hz, 6 ohm ( http://www.audioweb.ro/oferte/vizualizare/technics-sb-ca01a/ ) , credeti ca s-ar preta pentru boxele surround spate la un sistem home cinema? Receiverul este un Sony STR DH500 cu iesirile pe 8 ohm, insa nu cred ca ar fi afectat de impedanta mai mica a incintelor, pt ca in timpul vizionarii filmelor nu ajung cu volumul nici la 25%. O alta varianta ar mai fi ( http://www.audioweb.ro/oferte/vizualizare/canton-karat-100/ ) acestea sunt pe 8 ohm, insa nu-mi prea place aspectul lor, fiind mai retro. Editat August 27, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Salutare, ce parere aveti despre acest tip de boxe? Merita banutii sau nu? ( ) http://www.aoy.ro/boxe-de-raft/24073-heco-victa-201.html Pot fi ele capabile sa reproduca banda de frecvente joase de 50-36Hz, asa cum e trecut in specificatii? Din cate am vazut sunt printre singurele care pot cobor asa jos si care au un pret mai mic, cat de cat. Si ce inseamna ( impedanta : 4-8 ohmi)? Sunt de 4 sau de 8ohm? Treaba asta nu mi-e clara.Pas. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum