Vizitator jimmy__ Postat Februarie 17, 2007 Partajează Postat Februarie 17, 2007 saluteste prima data cand scriu pe forumvreau sa fac o incinta bass reflex pentru un difuzor 104x dual voice coil 10" de la directed audio poate ma ajuta cinevaparametrii sunt urmatoriiFs (free-air resonance, Hz) 38.00Vas (equivalent compliance, cu. ft.) 0.83Vas (equivalent compliance, liters) 23.68Qms (Q, mechanical) 5.50Qes (Q, electrical) 0.60Qts (total driver Q) 0.54Re (DC resistance, ohms) 7.70Z (nominal impedance, ohms) 8.00Le (inductance, mh) 3.44Efficiency (2.83V @ 1M, dB) 85.43Xmax (one way linear excursion, in.) 0.39Xmax (one way linear excursion, mm) 10.00Pe (continuous power handling, watts) 200Peak power handling (music, watts) 400Mms (total moving mass, grams) 113.39Cms (mechanical compliance, mm/N) 155Bl (motor strength, Tesla-M) 18.70Sd (effective radiating area, sq. cm.) 330.06Sd (effective radiating area, sq. in.) 51.15Frequency range (Hz) 40-2.5Energy Bandwidth Product (EBP) 63.33Driver Physical Dimension Mounting hole diameter (inches) 9.00Mounting depth (inches) 4.50Basket diameter (inches) 10.50Recommended Enclosures Typical sealed enclosure (cu. ft.) 0.70SPL Sealed Enclosure (cu. ft.) 0.42Low Qtc Sealed Enclosure (cu. ft.) 1.30Vented enclosure (cu. ft.) 0.60Port tuning frequency (Hz) 40.00Port diameter (inside, in.) 3.00Equivalent square port (in.) 2.68x2.68Port length (in.) 16.00multumesc anticipat Link spre comentariu
radue Postat Februarie 17, 2007 Partajează Postat Februarie 17, 2007 Vented enclosure (cu. ft.) 0.60 Port tuning frequency (Hz) 40.00 Port diameter (inside, in.) 3.00 Equivalent square port (in.) 2.68x2.68 Port length (in.) 16.00 multumesc anticipat Ti-ai dat raspunsul singur. Numai ca acum mai trebuie sa traduci in unitatile de masura din SI. Link spre comentariu
Vizitator jimmy__ Postat Februarie 17, 2007 Partajează Postat Februarie 17, 2007 scuze pentru "ajutor"dimensiunile de pe cutia difuzorului sunt exterioare si anume sealed 12.25 x 14.75 x 10.75 invented 13 x 15.5 x 11.25 inconform tabelului sealed are 0.7 cu ft, si vented are 0.6 cu ftla prima vedere ar trebui sa fie inversnu stiu ce sa zic dar chiar si cu dimensiunile date de producator portul este prea lung si nu stiu cum sa-l amplasez Link spre comentariu
radue Postat Februarie 17, 2007 Partajează Postat Februarie 17, 2007 Nu este obligatoriu ca cea de reflex sa aiba volumul mai mare decat cea pe compresie. Acest lucru depinde de parametrii difuzorului.Din Qots-ul difuzorului ar rezulta ca merge bine intr-o incinta inchisa.Totusi, intr-adevar portul este foarte lung ( 16 inci ).O sa incerc sa simulez ceva in seara asta sa vad daca am putea scurta portul sau daca gasesc ceva mai bun. Link spre comentariu
Vizitator jimmy__ Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 am realizat incinta conform datelor furnizate de producatorportul(2.675x2.675 in) l-am facut din lemn folosind doi pereti ai incintei avand forma de Lproblema este ca se aude un sunet ciudat (vajait)nu este executat portul cum trebuie? Link spre comentariu
stefanev Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 daca se aude un vazait inseamna ca viteza aerului prin porturi e prea mare, conluzie, porturile prea mici ! Link spre comentariu
Vizitator jimmy__ Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 nu are nici o importanta daca este facut portul ajutat de peretii incintei? in cautarile mele am citit ca si asta conteaza Link spre comentariu
Vizitator jimmy__ Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 nu am reusit sa fac sa nu se mai auda acel zgomot ciudat.portul era prea aproape de difuzor, l-am taiat dar tot nu se aude bine si mi se pare ca fara un calcul nu ajung la nici un rezultat.as avea rugamintea sa faca cineva priceput o simulare ca vreau sa fac o incinta mai mare. eu am facut in cateva programe dar nu ma pot baza pe asta(nu am experienta). sunt si cateva chestii pe care nu le stiu precum : param t/s la dvc sunt calculati pentru legarea in serie a bobinelor. Link spre comentariu
Vizitator jimmy__ Postat Martie 19, 2007 Partajează Postat Martie 19, 2007 as vrea sa fac o cutie de 42 de litri cu un port de 4.8 cm si lungime de 7.80 rezultat din unibox. ar merge? musai vreau sa fac BR Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Martie 20, 2007 Partajează Postat Martie 20, 2007 Eu zic sa te mai uiti inca odata la recomandarea producatorului in ceea ce priveste incinta recomandata,nu cred sa faca gafe de genul nu intra portul ca e prea lung.(ai grija la conversia unitatilor de masura,sunt pe net site-uri cu conversii)(by the way,portul recomandat e patrat?2.68x2.68) Daca tot insisti sa vezi ce ar'iesi cu o boxa de 42 litri si port de 4,8 cm diametru,uite ce mi-a dat mie: fb= 31.63 Hz f-3= 28.53 lungime port = 7,01 cm Peak = 1.21 dB (apare aceasta amplificare a frecventelor joase care sper sa nu deranjeze) Eu am folosit schema logica data de autor si sunt multumit de rezultat http://www.mhsoft.nl/Ventedsystem_en.asp P.S. Initial schema iti recomanda un volum,daca tu vrei sa-l schimbi atunci mergi pe partea dreapta a schemei,dupa cum iti indica. Vezi ca se poate parca si download-a un program de calcul de pe site. Bafta. Link spre comentariu
radue Postat Martie 20, 2007 Partajează Postat Martie 20, 2007 Portul poate sa fie mai lung. Dar de obicei nu se dau astfel de lungimi. Si in cazul in care este mai lung se curbeaza in incinta in asa fel incat sa fie la distanta minima de 3 cm de perete orice . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum