Vizitator Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Buna ziua. Am 2 motoare electrice de curent continuu luate de prin imprimante. Cum aflu care e mai puternic? Nu ma multumeste p=u*i, vreau justificare si procedura de masurare. In sarcina, in gol,in scurtcircuit, alimentat 10%. Cum fac fizic, ce masor, ce deduc, cum interpretez datele? Intuitiv eu l-am ales pe cel puternic dar pentru cei interesati ar fi util. Ce am facut eu nu se poate aplica la orice motor. Eu le-am alimentat la 12 v si am inseriat ampermetrul cu ele apoi am fortat oprirea mecanica a axului si am citit valoarea. Unul avea 0.6 A, celalalt 0.4 A. Mie imi este clar ca cel care absoarbe 0.6 A la 12 v e mai puternic decat cel care absoarbe 0.4 A dar vreau sa stiu cum aflu ce putere are un motor pe care nu il pot bloca manual, plus ca poate sa ia si foc in anumite situatii. Desigur, astea sunt cu statorul facut din magneti permanenti, jucarii. Principiul de masurare e mai valoros decat motoarele in sine. Sa zicem ca am un motor si stiu despre el ca se alimenteaza la 24 v. Cum pot sa aflu daca e bun pentru in ventiloator sau pentru o bormasina? Va rog sa exemplificati pentru fiecae tip de motor in parte daca difera procedura. Voi cum ati facut in astfel de situatii? Excludem cititul pe eticheta. Vreau doar metoda de masurare, caz general pentru orice motor, fie ca e din imprimanta, fie ca e de la tractiunea locomotivei electrice. Va multumesc! Link spre comentariu
QQme Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Ca ideie generala: curentul demers in gol 1/10 din curentul nominal(valabil la mot. derivatie sau cu mg. perm.) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Merci ! Bine punctat. Asteptam si alte opinii. Ce ramane scris aici poate fi util si altor cititori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum