Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum aflam puterea unui motor?

Vizitator

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am 2 motoare electrice de curent continuu luate de prin imprimante. Cum aflu care e mai puternic? Nu ma multumeste p=u*i, vreau justificare si procedura de masurare. In sarcina, in gol,in scurtcircuit, alimentat 10%. Cum fac fizic, ce masor, ce deduc, cum interpretez datele? Intuitiv eu l-am ales pe cel puternic dar pentru cei interesati ar fi util. Ce am facut eu nu se poate aplica la orice motor. Eu le-am alimentat la 12 v si am inseriat ampermetrul cu ele apoi am fortat oprirea mecanica a axului si am citit valoarea. Unul avea 0.6 A, celalalt 0.4 A. Mie imi este clar ca cel care absoarbe 0.6 A la 12 v e mai puternic decat cel care absoarbe 0.4 A dar vreau sa stiu cum aflu ce putere are un motor pe care nu il pot bloca manual, plus ca poate sa ia si foc in anumite situatii. Desigur, astea sunt cu statorul facut din magneti permanenti, jucarii. Principiul de masurare e mai valoros decat motoarele in sine. Sa zicem ca am un motor si stiu despre el ca se alimenteaza la 24 v. Cum pot sa aflu daca e bun pentru in ventiloator sau pentru o bormasina? Va rog sa exemplificati pentru fiecae tip de motor in parte daca difera procedura. Voi cum ati facut in astfel de situatii? Excludem cititul pe eticheta. Vreau doar metoda de masurare, caz general pentru orice motor, fie ca e din imprimanta, fie ca e de la tractiunea locomotivei electrice. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• QQme

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări