Vizitator Tomy Postat Februarie 17, 2007 Partajează Postat Februarie 17, 2007 Salut.Stie cineva cum se comanda afisajele astea cu leduri, genu 88888? Deci are un anod sau un catod comun, nu? Daca are un catod comun atunci se comanda in plus, asai? Ok, problema mea este: daca il conectez direct la un microcontroler (ex. pic16f84), pentru doi digiti imi trebuie 14 pini, si nu sunt deajuns. Si stiu ca se poate comanda cumva mai destept. Un totorial, m-ar ajuta mult.MersiCu stima,Tomy Link spre comentariu
andiy Postat Februarie 17, 2007 Partajează Postat Februarie 17, 2007 Salut.Stie cineva cum se comanda afisajele astea cu leduri, genu 88888? ...Un totorial, m-ar ajuta mult.MersiCu stima,TomyPoti sa citesti toata cartea. Meritahttp://www.mikroelektronika.co.yu/roman ... lavlje.htm Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 17, 2007 Partajează Postat Februarie 17, 2007 Comanda este multiplexata. Se aprinde cate o cifra (segmentele sunt legate in paralel, anozii sau catozii se alimenteaza pe rand). Practic in fiecare moment este aprinsa o singura cifra, dar, din cauza inertiei ochiului tu le vezi pe toate aprinse. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 Pentru comanda direct din PIC se pot folosi 7 porturi pentru fiecare segment si 2 porturi pentru comanda pentru fiecare digit multiplexata.Sau daca cauti sa reduci numarul de porturi folosite, pentru un digit se poate trimite comanda BCD catre un driver de afisaj(CDB447,MMC4511,MMC4543).In cazul asta se folosesc 4 porturi + inca unul pentru fiecare digit suplimentar.Pentru comanda mai multor digiti se foloseste legarea in paralel a aceluiasi segment de la fiecare digit( se folosesc 7porturi)si cate un port suplimentar pentru fiecare digit de afisaj. Link spre comentariu
Vizitator VanHauser Postat Martie 24, 2007 Partajează Postat Martie 24, 2007 Poti comanda 4 digiti cu doar 2 pini. Am incercat personal cu un driver SAA1064 conectat la un PIC prin I2C. Ai chiar si posibilitatea de a regla intensitatea luminoasa.Later edit: De fapt, cu inca 3 montaje cam ca acesta si cu ajutorul pinului ADR (detalii in datasheet-uri) se pot comanda 16 digiti prin doar 2 pini :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum