Juice Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Buna ziua dragi colegi.Ca fiecare om, revin cu o problema ... o problema enervanta care consta in brumul care se aude in boxe.Am nevoie de o schema buna, testata, de filtraj a retelei.Cand bag alimentatorul laptopului in priza,sau receiverul de la tv, apare sfantul brum.Am incercat si sa renunt la impamantare ( desi in casa 2..3 prize am doar cu asa ceva ) , am intors si stecherul, rezultatul fiind acelasi . Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 1, 2015 Partajează Postat Septembrie 1, 2015 Nu ai specificat totuși în ale cui boxe (difuzoare) se aude brumul cu pricina, precum şi ce fel de brum este.....prezența unei bune împământări este foarte utilă în cazul surselor în comutație. Cred că de fapt ai nevoie de nişte filtre EMI pe tor de ferită montate pe cablurile de reţea ale echipamentelor ce conţin surse în comutaţie (cam toate au acum). Aceste filtre trebuie de fapt să existe (şi de multe ori există, dar sunt ineficiente) la intrarea de reţea a oricărui echipament electronic ce conţine sursă în comutaţie Link spre comentariu
Juice Postat Septembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2015 Fiind niste blocuri de kkt din 30 de prize, doar 2 sau 3 au impantare si culmea , nu se afla in camera cu pricina. Brumul este ca un scartait.Aveti dreptate, doar cand bag sursele in comutatie, atunci apare acel brum tampit. Stiu ca pe net is f multe scheme dar ma gandeam ca au mai patit si altii si au gasit ceva util.... Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 1, 2015 Partajează Postat Septembrie 1, 2015 Montează filtre precum cele prezentate mai sus la toate aparatele care bruiază rețeaua.Poți testa diverse combinații, eventual recuperezi filtre de calitate din aparatură mai veche, de calitate. Ceva ca astea: http://www.egeelectronic.com/wp-content/uploads/Photo-0331.jpg sau http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1367013206_1/EMI-Filter-for-all-kinds-of-circuit-and-machine-CO2-laser-cut-machine.jpg, http://g02.a.alicdn.com/kf/HTB1XRvSHVXXXXX8XXXXq6xXFXXX1/New-EMI-power-filter-single-phase-220V-single-phase-single-pole-220V-EMI-10A-CW4L2-10A.jpg Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat Septembrie 1, 2015 Partajează Postat Septembrie 1, 2015 mai degraba eu numesc paraziti.ei pot proveni si din aparatura vecinului,eu am avut problema cu un incarcator de telefon al vecinului care era in comutatie,cu greu l-am convins sa-i dau un incarcator cu traf. cum sunt cele vechi de nokia,si uite asa am scapat de parazitii din retea. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 1, 2015 Partajează Postat Septembrie 1, 2015 A specificat clar de unde provin (alimentatorul de laptop, receptor satelit) deci singura soluție rapidă ar fi montarea unor filtre EMI eficiente pe cablul de alimentare a acelor aparate. Alimentarea laptop-ului dintr-o sursă clasică cu traf de rețea e posibilă, dar e o soluție nerentabilă energetic și voluminoasă. Dar să modifici toți consumatorii din casă ce au surse în comutație deja e o utopie.... Link spre comentariu
Juice Postat Septembrie 1, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2015 (editat) Bun.Ma apuc sa caut pe la magazinele online ... Consumul e undeva la 1.5kw Defapt, cred ca piesele dintr`un ups m-ar ajuta sa il fac eu ... problema ii cu valorile la astfel de consum Editat Septembrie 1, 2015 de Juice Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 1, 2015 Partajează Postat Septembrie 1, 2015 Păi nu trebuie să faceți deparazitarea întregii case, ci doar a consumatorilor ce parazitează, fiindcă paraziții de radiofrecvență sunt produși de multe ori ,,pe plan intern,, nu vin neapărat din afara casei. Link spre comentariu
Juice Postat Septembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2015 (editat) Am folosit filtru dintr*o sursa dar fara vre*un rezultat.Oare sa fie din cauza lipsei de impamantare???care ar fi solutia??sa folosesc in locul alimentatorului standard o sursa pc? Editat Septembrie 4, 2015 de Juice Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Ați încercat și cu tor de ferită, ca în prima mea postare ? Link spre comentariu
Juice Postat Septembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Da.la fel se comporta....ma gandesc sa schimb alimentatorul....Toate is chinezesti cu conzi pe filtraj ce scriu pe ei 100uF si care in realitate au defapt 50-70uF Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum