Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mouse

Vizitator mirell2000

Postări Recomandate

Vizitator mirell2000

Buna , nu mai imi merge mouse-ul , nu mergea nimic la el decât se aprindea becu si am schimbat toți condensatori in el si merge doar click si el se mișca foarte greu, ce poate sa mai fie ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rx-Tx

3

• sesebe

3

• core

2

• leo 17

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poate fi senzorul defect. Am intalnit in trecut o marca cu design deficitar la care picau senzorii gramada. Tracking sensor era si driver pt led iar acesta era alimentat printr o rezistenta de valoare mica ceea ce facea ca ic ul sa fie suprasolicitat si dupa un timp se ducea naibi

Link spre comentariu
Vizitator mirell2000

Poate fi senzorul defect. Am intalnit in trecut o marca cu design deficitar la care picau senzorii gramada. Tracking sensor era si driver pt led iar acesta era alimentat printr o rezistenta de valoare mica ceea ce facea ca ic ul sa fie suprasolicitat si dupa un timp se ducea naibi

care este senzorul si cum verific?

ma duce gandu sa schimb rezistentele dar nu prea le disnting, si vreau sa pun rezistenta de pe celelalt mouse dar nu prea stiu codul culorilor

Link spre comentariu

care este senzorul si cum verific?

pai pune si tu o poza, un nume, o marca/model de mouse..sa stim si noi despre ce dispozitiv e vorba. Cel pe care l-am intalnit eu era un vivanco, senzorul era ceva cu a1001.

Senzotul e IC ul cu pinii auriti

Posted Image

Link spre comentariu

Vezi ca se rup foarte des firele din cablu exact la iesirea din mouse, daca nu-i wireless ca atunci sint rupte de tot.

La ale mele le tot scurtez firul pina sa-mi iau altul.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator mirell2000

post-248278-0-64964800-1440490552_thumb.jpg

pai pune si tu o poza, un nume, o marca/model de mouse..sa stim si noi despre ce dispozitiv e vorba. Cel pe care l-am intalnit eu era un vivanco, senzorul era ceva cu a1001.

Senzotul e IC ul cu pinii auriti

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator mirell2000

Nu cumva la x1 ala trebuia sa fie un quartz? Eu unul as fi luat altul, chiar daca il aveam de nu stiu cati ani. 

nu a fost quartz a fost rezistenta aia 

Link spre comentariu

Dacă nu sunt fire întrerupte (cel mai probabil caz) sau microcontacte uzate la click-uri sau encoder (mai rar dar se întâmplă) atunci nu ai ce-i face. Am la serviciu mouse de 10 Lei care merge de ceva ani....merită reparat doar dacă se strică seara și nu ai de unde cumpăra altul până dimineața.

Link spre comentariu

pune poza si de pe spate daca tot l-ai desfacut.

senzorul seamana cu ADNS-2051, desi nu pare identic.

in general exista un quart figurat cu Y1 pe placi cu senzor de ala. X e symbol mai vechi, dar daca zici ca nu a avut niciodata quart, poate a fost manarit de vre-un chinez si pus pe spate pe undeva.

Link spre comentariu

Nu mai cautati atita qurtz-ul!

In mouse nu o sa gasiti de obicei un quartz pt ca este prea scump. De obicei se folosesc rezonatoare ceramice care lucreaza similar cu un quartz dar sint mai ieftine.

Pe imagine am incercuit acest rezonator:

post-178603-0-80065300-1440574545_thumb.jpg

Link spre comentariu

@sesebe: cred ca de asta ne-am cam prins toti astia care pomeneam de quart, problema e ca in poza postata de initiator, apare o simpla rezistenta in loc de rezonatorul care ar trebui sa stabileasca referinta pt acei CI. Sper ca, chinezii nu s-au coborat atat de jos incat sa faca un circuit rezonant RC  Oricum, dupa constructie pare un mouse de vreo 15 lei maxim, nu merita sa pierzi timpul cu el..tinand cont ca unii fumeaza tigari de 15 lei intr o zi, daca te enervezi cu reparatia mouse ului, e posibil sa dai inca 15 pe un pachet in plus :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări