Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suport de plastic pentru bobina ventilator

Vizitator Liviupfir

Postări Recomandate

Vizitator Liviupfir

Buna ziua. Am un ventilator ca si cel din imaginea de la atasament post-181027-0-14512600-1440444760_thumb.gif si mi s-a ars bobina de pe el. As dori sa cumpar suportul din plastic si sa rebobinez. Aveti idee de unde as putea cumpara un astfel de suport? Am incercat pe unele siteuri  de specialitate dar nu am gasit ceva asemanator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• daniel_88

1

• PKP98

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De ce trebuie folosit vreun suport de plastic, mai bine zis?! (asta daca va referiti la suportul alb). Motorasele astea sunt foarte slabe calitativ, recomand motorasul de 20W romanesc, folosit la pick-upuri sau ventilatoarele de dinainte de `89. Fara moarte.

Link spre comentariu

Banuiesc ca cel de la bobina arsa e topit in urma supunerii la temperatura.Stiu cum sunt carcasele de plastic, sunt pacatoase, la fel intalnesc si la transformatori, se topesc si incastreaza si din spire. Ideea e ca o poti face chiar tu. Dupa ce ai desfacut armatura si ai scos bobina arsa, o tai cu flexul perpendicular pe dispunerea spirelor, dupa care poti numara spirele, ca sa ai idee cu cat bobinezi la loc. Masori un capat de sarma cu un micrometru, si vei sti si ce grosime va avea sarma. Dupa care faci rost de niste sticlotextolit, il tai la dimensiuni astfel incat sa faci o replica cat mai fidela ca dimensiuni cu cea originala. Inainte sa bobinezi este bine sa identifici firul de inceput si cel de sfarsit al bobinei arse, astfel iti poti face o idee despre sensul bobinarii. Sincer nici nu e obligatoriu sa o faci pe o carcasa, cred ca o poti face si pe un sablon de lemn, un pic mai mare (2-3 mm) ca dimensiuni decat coloana magnetica, dupa care o matisezi cu material textil la fel cum ai bobina un toroidal, o imersezi in lac si cu asta basta.Bafta.

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări