valyvis10 Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 (editat) Am un incarcator de acumulatori provenit de la o bormasina Hitachi FDS 12 DVA (la 12V) si nu-l mai folosesc (am adaptat acumulatorul nou de la un Einhell). Doresc sa va cer parerea privind posibilitatea de modificare a incarcatorului in redresor pentru acumulatorii auto, mai precis pentru un acumulator de 70A. Este destul de solid construit si imi pare rau sa-l arunc. Sunt putin nedumerit asupra unor aspecte: - pe incarcator scrie ca scoate 12V cc la 1,55 A iar la masurare pe aparat, in gol, scoate 18,8 V, oare merge ? - cum conectez iesirea T astfel incat ledul indicator sa imi semnalizeze incarcarea completa a acumulatorului (ca si pentru bormasina)? Multumesc anticipat si pun niste poze exterioare. Charger.pdf Editat August 24, 2015 de valyvis10 Link spre comentariu
leo 17 Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 1,5 amp pt acumulator de 70 amp ..nu merge sigur 1 Link spre comentariu
valyvis10 Postat August 24, 2015 Autor Partajează Postat August 24, 2015 1,5 amp pt acumulator de 70 amp ..nu merge sigur Multumesc pentru raspuns. Păcat de el ca este confecţionat cu transformator (are cca 1,5 kg), nu ca răgacea de la Einhell. Parca vad ca-l dau si dupa imi trebuie la ceva. Totusi cat ar fi limita minima (de amperaj)? Link spre comentariu
doru3160 Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Daca scrie pe el 1,5A atunci poti fi sigur ca atat poate sau cu 20%mai mult pe perioada scurta.Poti incarca si un acumulator de 70Ah daca nu te intereseaza un timp anume...adica daca n-ai graba,in cateva zile il rezolvi.Cel putin teoretic,pt acumulatorul tau de 70Ah iti trebuie un transformator care sa poata ceda usor,fara incalzire excesiva macar 5A(ideal ar fi fost 7A). Link spre comentariu
valyvis10 Postat August 24, 2015 Autor Partajează Postat August 24, 2015 Daca scrie pe el 1,5A atunci poti fi sigur ca atat poate sau cu 20%mai mult pe perioada scurta.Poti incarca si un acumulator de 70Ah daca nu te intereseaza un timp anume...adica daca n-ai graba,in cateva zile il rezolvi.Cel putin teoretic,pt acumulatorul tau de 70Ah iti trebuie un transformator care sa poata ceda usor,fara incalzire excesiva macar 5A(ideal ar fi fost 7A). Multumesc, am inteles. Link spre comentariu
validae Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Eu l-aș păstra tot pentru încărcat acumulatori, astea cu surse în comutație pică pe capete....eventual îl modifici pentru alte tipuri de acumulatori (alte tipuri de soclu) Link spre comentariu
valyvis10 Postat August 25, 2015 Autor Partajează Postat August 25, 2015 Eu l-aș păstra tot pentru încărcat acumulatori, astea cu surse în comutație pică pe capete....eventual îl modifici pentru alte tipuri de acumulatori (alte tipuri de soclu) Multumesc, asta o sa si fac până la urma. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum