Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masurare condesatori

Emil 1986

Postări Recomandate

Informațiile nu sunt suficiente . Mai trebuie să spui dacă e un condensator standard sau LoESR și la ce tensiune este . Unul LoESR ar trebui să aibă 0.1R - 0.3R iar unul standard 0.3 - 1.5 R, în funcție de tensiune.

Valorile date de mine sunt orientative .

Link spre comentariu

Iartă-mă , într-un TV poate fi și standard și LoESR . De asemenea poate avea orice tensiune de la 16V la 250V să zicem . Dar , mă rog, răspunsul meu rămâne valabil.

Link spre comentariu

La 100uF/160V esr de 2,4 este 100% ok condul.Cei defecti au diferente mari de esr.Tabele sunt multe dar experienta te ajuta sa ,,vezi,,repede care e defect dupa masurare

Link spre comentariu

După măsurarea capacităţii şi a altor chestii, proba supremă e încărcarea cu tensiune şi verificarea pierderilor în dielectric, adică cît rămîne încărcat. Ăia buni ţin şi un an, ăia proşti se descarcă iute. Cei mai buni se încarcă singuri, din electricitatea statică înconjurătoare.

..............

Apropos de asta, pe vremea tv-urilor cu tub cinescop, cînd aveam cond cu inscripţionările şterse sau nemarcaţi (piraţi), îi plimbam pe tub şi aflam polaritatea lor.

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări