carageae Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Chinezarie sau nu, Mean Well face surse rezonabile...eu am acum pe masa doua surse WEI-YA...sa vedeti acolo piese stricate...si aici doar le-am desfacut sa le cercetez, ca nu sunt acasa si am doar un set minimal de scule...electrolitice, 2 diode din puntea de pe redresare retea, dioda de pe iesire...le-am luat pt. piese de schimb si pretul a fost ok, dar ma indoiesc ca la o sursa gen Mean Well sau mai buna se strica atatea piese odata la o avarie. Ce Mean Well am avut eu pe mana - vreo 2-3 surse - au fost fie in stare buna (cumparate din piata, la pret de fier vechi), fie au mai avut de schimbat electrolitice pe iesire...dupa un timp, mai ales la sursele neventilate, se duc si alea mai bune...doar ca mai tarziu ca alea ieftine...sunt convins ca interlocutorii de mai sus stiu mai bine ca mine cum sta treaba...ultima pusa de mine pe alimentarea unui monitor LCD isi face bine treaba, dupa ce sursa originala si-a dat duhul, iar una chinezeasca (intamplator si frumos colorata...alb cu portocaliu) a murit la mai putin de un an de la punerea la treaba. Link spre comentariu
elmar Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Eu sunt de părere că orice firmă producătoare de componente electronice face piese de mai multe calităţi...posibil cele chinezesti să facă mai mult piese de slabă calitate...dar dacă comparati un produs finit chinezesc vândut în Germania,SUA...o să vedeţi că nu se compară nici pe departe cu un produs vândut la noi!...bineînţeles că şi pretul celor două produse sunt diferite ...dar nu diferenţă prea mare! Deci, problema e(şi) la noi...se caută profitul cel mai mare cu mărfuri ieftine...de calitatea a treia! Şi mai e o problemă...cum naiba să mai ai curajul să cumperi piese scumpe de calitate,când electronicile sunt extrem de ieftine!? Păi dacă am cumpăra piese de ”top” s-ar ajunge ca reparaţia finală să coste mai mult decăt aparatul de reparat! Nici dacă se foloseste piese pentru construcţii noi electronice nu e o soluţie bună achiziţionarea de piese de calitate superioară ...rişti să dai faliment inainte să ajungi să vinzi primul produs!...cum să faci concurentă unor giganti care tin preţurile foarte jos...si mai ales pe o piaţă de desfacere săracă cum e a noastră !? De mult nu se mai fac produse care ”să ţină o viată”! Nu aşa se fac banii... păi dacă omul şi-ar lua o maşină care ar ţine 50 de ani...firma care a produs-o va da sigur faliment!...aşa si cu toate produsele, fie ele piese electronice! E o iluzie ... dacă iei piese de la o anumită firmă-de firmă,iei sigur piese bune...care nu-ţi vor face probleme niciodată! Link spre comentariu
Stefan Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Carageae am vazut (si reparat dar nu mai vreu sa fac asta) surse WH (ex: H-120-12 ... H-240-12) ce te uitat de la 2metri si puteai jura ca scrie MW, aveau condensatorii de 10V sursa fiind de 12V (reglaj intre 11 si 14V). Dupa o saptamana ne miram de ce pica toate sursele. Stiu ca pentru unii pare incredibil dar asta e purul adevar. l.e: Link spre comentariu
carageae Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Exact....dar se poate si la case mai mari...acum cativa ani spunea un coleg pe la audio ca a gasit pe ramura de 15V - alimentarea preamplificatoarelor - condensatoare electrolitice la 16...in ceva amplificator Yamaha de bani multi...legal era ok, dar orice electronist bun, amator sau profesionist, stie ca un condensator se alege cu macar o treime peste tensiunea nominala de lucru...s-ar putea spune ca acolo era o sursa stabilizata...da, dar daca se strica elementul regulator, ghici cine se mai strica dupa el? Sau invers Aia cu 10 in loc de 12 am vazut si eu in ceva surse ATX, si culmea, erau inca bune...acolo niste diode s-au dus, din cauza de suprasarcina. Evident, le-am schimbat si pe alea, dar m-a amuzat faptul ca au mers mai bine de un an asa...pana cand "looserul" si-a schimbat placa grafica...cu una care costa de 10 ori mai mult decat sursa adusa mie s-o repar. I-am recomandat sa-si ia una noua si i-am dat 10 lei pe aia de la mine dupa ce am vazut ca pot s-o repar...un Delux parca, dar a fost buna la un PC cu grafica onboard. Cred ca si acum e in functiune, dar cu diode de 30A pe iesire si condensatoare recuperate de mine de pe placi de baza de servere...EPCOS, YAGEO si altele...parca RUBYCON. Link spre comentariu
em2006 Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Nu-mi dau cu parerea despre sursa romaneasca, probabil e bine proiectata, dar la componente au facut economie... Nu cred ca le depasesc pe cele Mean Well cu parametri apropiati (poate doar la pret), e mai greu cu productia in Romania. Am cumparat totusi, din 2 motive: 1. Sunt romanesti (pentru unii e, poate, un motiv mai greu de inteles, dar sa zicem ca am si eu niste fixuri) 2. Mi-a convenit garantia. Asta-i garantia cu care am primit Sursa din poza pe care am postat-o anterior: Asta-i carcasa sursei: Am cumparat in aceeasi zi si o sursa Mean Well cu parametri apropiati, de la Conex, am poze si la ea: Astea-s facturile, ca sa putem compara preturile: Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 20, 2017 Partajează Postat Mai 20, 2017 Pana la urma am cumparat o sursa MDM SH, de pe forum, si absolut toti condensatorii Capxon erau praf, cei Jamicon inca mai mergeau folositi dar am decis sa-i schimb pe toti. Proiectarea sursei MDM pare facuta cu simt de raspundere dar nu prea au lucrat la aspectele comerciale: design, condensatoare de o calitate mai buna, filtru EMI ce nu pare facut in garaj ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum