Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TL494 open lamp protection

tiby_1981

Postări Recomandate

Buna ziua.Va rog ma poate ajuta cineva cu o idee,cum se anuleaza protectia open lamp protection la acest integrat?

Varianta cu pinii 13-14 impreuna si conectati prin intermediul  unei rezistente de 10-22kohmi la pinul 2 nu da nici rezultat.

Va multumesc anticipat..

Editat de tiby_1981
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

3

• tiby_1981

2

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Asa se anuleaza pfrotectia de lampa uzata..

m un invertor cu 4 lampi,vreau sa il pun pe unul 2 lampi,problema este faptul ca es simte acest lucru si blockeaza invertorul,invertorul pus pe monitorul cu 4 lampi functioneaza perfect oricat il las,pe cel cu 2 lampi se aprinde displayul 1 secunda apoi se stinge.

Daca il pun pe invertorul care functioneaza si scot o lampa,dipalyul nu se mai aprinde deci este vorba de 2 protectii diferite..

Link spre comentariu

Pentru dezactivarea protectiei, respectiv sa nu se mai stinga lampile, lipesti o rezisteta de 1 MOhm de la +12V pe pinul 15 al integratului,asta dupa ce ai decuplat pinul 15 din montaj

Link spre comentariu

Asa se anuleaza pfrotectia de lampa uzata..

m un invertor cu 4 lampi,vreau sa il pun pe unul 2 lampi,problema este faptul ca es simte acest lucru si blockeaza invertorul,invertorul pus pe monitorul cu 4 lampi functioneaza perfect oricat il las,pe cel cu 2 lampi se aprinde displayul 1 secunda apoi se stinge.

Daca il pun pe invertorul care functioneaza si scot o lampa,dipalyul nu se mai aprinde deci este vorba de 2 protectii diferite..

e tot aia protectie ,lipsa lampa sau obosita,daca invertorul are 2 trafuri sau un singur traf atunci trebuie legate amandoua neoane pe aceleasi traf pe cuplele originale,deoarece pot fi cate 2 neoane inseriate pe un traf sau infasurare,si e normal sa nu merga cu un neon cuplat la partea de jos si unul la partea de jos,alte variante ar fi legarea iesirilor  reci la cele ne montate la iesirile reci a celor care au neoane dar tot trebuie respectat legarea pe un singur traf,bine inteles ca ultima varianta poate merge si fara protectie anulata,dar asta depinde de montaj si controlerul folosit,ultima varianta am folosit-o cu succes la monitoare benq hp si nu numai,cand nu aflasem de eliminarea protectiei,bine inteles trebuie ca montajul sa fie ok si ca anularea protectie sa fie doar din cauza neoanelor obosite sau lipsa,daca este montaj cu 2 trafuri sau 4 trafuri cele ne folosite se pot scoate,

http://s25.postimg.org/6yu1r7xrz/26131_1.jpg

Link spre comentariu

Mai era varianta, sa pui rezistente de o anumita valoare in locul neoanelor nfolosite.

Am sarit protectia la majoritatea invertoarelor originale din lcd-uri, dar la astea universale din comert  nu am avut okazia sa incerc.

Spune-ne ce ai mai incercat sa faci, eventual daca ai rezolvat problema.

Link spre comentariu

gasisem undeva si acesta metoda 120k 5w pentru 22inchi ,am testat pe 19inchi se incalzea destul de dare rezistenta dupa care incepea si traful,asa ca am aplicat metoda cu firul rece de la un neon ok legat la cupla neonului obosit pe care il scosesem din cupla

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări