sesebe Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 (editat) Cred ca era de fapt o chinezarie ordinara in semipunte. Oricum a ramas foarte putin din ce era original pe placa. Trebuie tinut cont ca in limitarea de 20A statea foarte putin timp (cind se bloca surubelnita de obicei) si nu aveau timp componentele sa se incalzeasca. In schimb in limitarea la 4,5-5A a stat nopti intrebi la incarcat acumulatori. Original surubelnita era la 12V-14V (acumulator marcat 12V dar incarcat full tensiunea este peste 14V). Limitarea de curent a fost facuta cu un shunt "home made" din sirma de la o artificie si al doilea operational din 494. Intradevar cred ca erau si ceva probleme de stabilitate pt ca sursa se aurea "tiriind" cind era in limitarea de curent dar a reuit sa functioneze fara nici cea mai mica problema peste 8 ani cind a cedat motorul. Pe atunci nu aveam un osciloscop performant sa pot vedea mai bine exact ce se intimpla. Editat Septembrie 10, 2015 de sesebe Link spre comentariu
amudsen Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Ai o sursa excelenta in topicul de deschis de catre d-l CIBY2- http://www.elforum.info/topic/101105-sursa-forward-pentru-inlocuirea-acumulatorilor-la-masinile-de-gaurit-cordless/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Am 10kg trafo ATX semipunte, pot pune 2 in paralel pt curenti mari. Nu am timp (de fapt energie) sa bobinez, sa fac cablaj pt forward. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Da, am studiat acel topic si intradevar pare foarte ok dar, transformarea unei surse existente este mai rapida si mai ieftina. O sursa ca cea din topic am sa-mi fac cind voi vrea sa includ sursa in carcasa acumulatorului. Pt utilizare la surubelnita electrica unde majoritatea timpului cerinta de curent este relativ mica (sub 5A) iar curenti mari sint ceruti numai pt scurt timp, cred ca nu are rost sa te complici cu punerea in paralel a mai multor surse. Dupa cum spune-am, eu am folosit o chinezarie ordinara si a rezistat mai mult decit a rezistat motorul (de fapt functioneaza inca si acum...). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Deocamdata motorul meu ia 8A la 7V, asta era si sensul intrebarii, adica este ceva in neregula de este acest consum mare. Si cum se impaca consumul de 8A la 7V cu faptul ca la 2V motorul se invarte. De fapt pana nu se desface patim ca la oscul lui BIRD, poate curatarea periilor rezolva problema. Iar cu trafurile in paralel am spus la modul general, adica mai repede pun intro ATX modif inca un traf decat sa fac o sursa de la zero. Dar cand stai si mai gandesti un pic, acum am inteles interventia lui @amudsen: adica o rezolvare eleganta ar fi sursa in locasul acumulatorului. Dar e o operatie imposibila pt mine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum