lucian_v Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Daca tot m-am apucat de reparat mai indraznesc niste intrebari aici Am desfacut o filetanta bosch care a fost folosita in regim de santier si am curatat-o bine, am pus vaselina etc...dupa cum arata cred ca mai tine mult si bine (scule de calitate nu chinezarii...). Problema este acumulatorul care tine doar maxim 1 minut ..sau daca opui rezistenta chiar si mai putin. Pe el scrie 12v si 1.2A. L-am desfacut si am vazut ca in el sunt 10 celule, care deduc eu sunt de 1.2v si 1200 mah fiecare... 1 - deductia mea este corecta? 2 - le pot inlocui cu orice celula de 1.2v de minim 1200mAh? poate gasesc de 2000 sau de 3000 de ex? 3 - inlocuirea lor necesita vre un procedeu special? am vazut ca lipiturile pe benzile metalice ce fac legatura intre ele sunt asa un fel de puncte... Si o recomandare de unde sa cumpar acele celule daca stie cineva... Va multumesc Link spre comentariu
leo 17 Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 da sunt acumulatori de 1,2 deci 10 buc 12v ..daca vrei sa i schimbi te poti juca cu asa ceva ..dar o sa fie mai greu la lipit firele de conectiuni ..poti lipi fasii de tabla prin aparat de sudat in puncte https://www.google.com/search?q=acumulator+3,8v+16850&espv=2&biw=1242&bih=585&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCMQsARqFQoTCLrI_KePuscCFQG7FAod5cwKTw#imgrc=9iKDmnxqVWRdtM%3A sau daca un acumulator de laptop prin dezmembrarea lui poate gasesti ceva elemente ok sa le montezi in acea carcasa a filetantei ..poti sa folosesti ce capacitate vrei tu .ideea sa ti incapa acolo ..problema e la incarcarea lor ..vezi chestia cu termistorul Link spre comentariu
lucian_v Postat August 23, 2015 Autor Partajează Postat August 23, 2015 Asa ceva ar fi bun? http://hobbyking.com/hobbyking/store/__51192__Turnigy_Rechargeable_Sub_C_4200mAh_1_2V_NiMH_High_Power_Series.html Link spre comentariu
leo 17 Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 e ok ..numai sa incapa in acea cutiuta a filetantei Link spre comentariu
lucian_v Postat August 23, 2015 Autor Partajează Postat August 23, 2015 Am gasit intre timp pe cineva care repara acesti acumulatori prin inlocuirea celulelor si am sa apelez la varianta asta tinand cont ca pretul mi s a parut foarye bun.Multumesc Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 Pe Ad.........da,gasesti atit acumulatori Ni-Cd,Ni-Mh,Li-ion si Li-Po cit si baterii de acumulatori.Depinde cit te tine buzunarul. Link spre comentariu
lucian_v Postat August 24, 2015 Autor Partajează Postat August 24, 2015 Oferta de care vb mai sus era de 80 de lei pt reconditionare totala, celule noi si il face de 12v si 2A. Evident se adauga costul transportului ca nu e din bucuresti, dar tot cred ca e ok pt ca presupunand ca voi gasi celulele la preturi mai bune sau tot pe acolo, nu le pot suda in puncte acasa ca nu am cu ce,,, Va multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Daca autofiletanta este surubelnita electrica, am si eu una cu acumulatorii dusi. Am alimentat cu atx modif., curent limitat de aprox 4,5A. In gol, daca apas butonul pana la capat, tens scade la 5V si iese fum de la perii. Dupa cateva incercari motorul se incalzeste mai mult in zona periilor decat a bobinajului, dar se poate tine mana pt ca nu am avut curaj sa vad cat evolueaza temperatura. Conteaza ca nu a fost folosita o perioada mai indelungata?--o sa intreb cat a fost. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Am modificat o sursa mai puternica, am limitarea la 8A. In cateva secunde iese un miros de ulei incins de la perii. A umblat cineva la perii la un astfel de motor? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 A curs puţin ulei lubrifiant pe colector, de acolo şi fumul rezultat. Trebuie demontat şi curăţate bine colectorul şi periile. Se demontează destul de uşor, capacul din spate fiind fixat doar prin presare sau cu două urechiuşe îndoite. Link spre comentariu
Vizitator surubel Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 De ce nu faci o intrebare la bosch? Nefiind o chinezarie, cred ca merita un acumulator nou. Ai avantajul garantiei, etc.Cum ai rezolvat pana la urma? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Astept proprietarul sa faca operatia propusa de @validae, eu sant cam paralel cu mecanica. Spunea ceva si de uzura (nu prea inteleg eu de ce consuma asa mult in "gol" ) asa ca mai bine particip si eu la una noua(este fratele meu). Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Ce inseamna nepriceperea! Am scos motorul si la 8A limiteaza sursa la 7V. In schimb cu o sursa cu 317 la 5,5V si in serie cu 2,2ohm am 2V pe motor si se invarte frumos. Astept desfacerea lui. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Eu am folosit tot o bosch peste 8 ani pe o sursa ATX modificata dramatic (scos aproate tot din ea si lasat minimum necesar) la care i-am reglat 14,5V si limitarea de curent la 20A. Am setat la 14,5V pt a putea folosi sursa si la incarcarea acumulatorilor auto, folosind alte borne de iesire ce aveau inseriat un shunt mai mare si intra limitarea de curent pe la 4,5-5A. Cei 4-5A sint insuficienti pt o surubelnita electrica. La una noua este dificil sa o blochezi complet cu mina. La blocare trage din acumulatori mult peste cei 20A pe care-i pot eu masura cu multimetrul de acasa. Am setat limitarea la ~20A pt a fi sigur de valoarea curentului. Daca as fi putut masura mai mult de 20 A as fi setat limitarea mai sus dar am vrut sa fiu sigur la ce valoare a curentului imi intra limitarea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Probabil este o sursa buna, eu nu as avea curaj sa pun limitarea la 20A la Delux cum am majoritatea pe care le modific. !4,5V nu reduce din eficienta daca acumulatorul are 18V? 2) limitarea nu este cu shunt, de fapt cand vorbim de atx modificate nimeni nu spune ca este semipunte sau forward. Probabil nimeni de pe forum nu a modificat un forward. Eu la toate am facut limitarea cu rez de 0,1ohm in paralel si am urmarit sa fie stabile cu scurt pe iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum