Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Siemens RE777

Vizitator Ciuperca Adrian

Postări Recomandate

Buna ziua! Am primit de curand un amplificator Siemens,cu preamplificator(perfect functional) si amplificator separat. Imi place foarte mult designul si a-si dori sa-l repar. Are finalii arsi si anume STK 0050II. Am cautat dar nu am gasit acest final in tara,cred ca nu se mai fabrica. In schimb am gasit un site unde se vinde un amplificator ca acesta si dupa spusele vanzatorului a fost reparat in Germania deoarece i s-a ars un final. In poze se vede clar,ca a fost inlocuit cu STK 0050 ! Eu am vazut schema din datasheet si sunt doua integrate diferite , se inlocuieste cu modificari ? Va rog dati-mi un sfat ! Va pun pozele cu articolul la vanzare .In anunt scrie ca functioneaza perfect ambele canale!

post-248921-0-62954600-1440140765_thumb.jpg

post-248921-0-66366200-1440140766_thumb.jpg

post-248921-0-28531400-1440140767_thumb.jpg

Editat de Ciuperca Adrian
Link spre comentariu

Vezi ca ala din poza e probabil o clona chinezeasca, din alea de 7 lei bucata ce se gaseste la mivarom, ce nu se stie cat merge (sau daca merge). Ca idee, poti inlocui STK-ul fie cu un montaj echivalent cu tranzistori, fie cu un kit cu TDA 7294 ce merge mult mai bine ca si clona aia.

http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/stk0050-chn-p-3656

Am vazut si eu chinezaria aia ,dar eu vreau sa mi-l fac pentru ani intregi , nu pentru saptamani .Si in plus eu am +- 50 V si pe mivarom scrie 36 volti asa ca 100% ar iesi artificii! :)) Multumesc pentru idee o sa caut schema sa vad ce pot face , am gasit pe EBAY dar e 20euro bucata asa ca..

Link spre comentariu

Avea @zal pe undeva o schema de inlocuire STK cu 2 finali darlington si niste diode . Eu am facut-o de multe ori si a functionat de fiecare data.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Sînt trei variante: 0050 simplu cu dublet de trz complementari, 0050II cu triplet de trz complementari şi 0050 DPP cu trz Darlington.

Acum nu sînt acasă ca să postez schema, aşa că o descriu. Diseară o voi ataşa.

Toate trei variantele se pot înlocui cu cîte o pereche de trz Darlington complementari şi o superdiodă simplă din trei 1N4003...4007 înseriate, eventual cu încă o rez de 10...100 Ohmi ptr a obţine în bazele trz circa 1,1V faţă de ieşire în gol. Trz se montează pe radiator şi legăturile se fac cu sîrme la placă. Dacă tens de alimentare nu trece de +/-45V se folosesc BDW83/84C sau TIP142/147 (atenţie la făcături).

La ampliful de mai sus trebuie neapărat rezolvată răcirea STK-ului de atac şi schimbaţi cond de lîngă el pe partea cealaltă a plăcii.

Link spre comentariu

Schema interna nu e un secret, se gaseste aici:

http://html.alldatasheet.es/html-pdf/89335/ETC/STK0050/97/2/STK0050.html

Cu schema interna identica gasesti STK0080II care nu-ti va creia probleme.

Am inlocuit de multe ori  stk-urile originale prajite cu chinezisme. Daca sunt montate CORECT si utilizate CORECT, nu ai probleme cu ele. In rest ramane valabila zicala:"cine e mai intelept , cedeaza!"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări