Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

distanta de la mina la obiectul din fata ( schema pls)

Vizitator b_a_cosmin

Postări Recomandate

Vizitator b_a_cosmin

Eu lucrez la un robot si m-am lovit de problema aflarii distantei dintre el si obiectele din fata lui. am auzit ca acest lucru se face cu diode IR. cam atat stiu de acest lucru. Daca are careva vreo schema sau ceva pls sa ma ajute si mine .Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator musaraf

Se poate si cu ultrasunete (sonar), masoara timpul de la emitere la receptare, se imparte cu 2, se inmulteste cu viteza sunetului in aer => distanta. (un circuit simplu cu microcontroler si ceva condensatori).Transmiter si receiver US de 40kHz - UST40T si UST40R.Cu IR, GP2D masoara intre 4 si 30cm (max.80cm?), ultrasunetele cam intre 30 cm si 2m.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator b_a_cosmin

Am luat 3 senzori sharp gp2d12 , le-am conectat la un port AD de la pic 16f877a , problema esta ca valoarea lor este in schimbare continua si nu reusesc sa citesc o valoare stabila , chiar daca nu se shhimba distanta adica pun un obiect in fata si la iesire primesc o gramada de valori . As dori daca se poate o solutie : o schema , eventual ceva cod © .Multumesc anticipat .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări