Vizitator b_a_cosmin Postat Februarie 16, 2007 Partajează Postat Februarie 16, 2007 Eu lucrez la un robot si m-am lovit de problema aflarii distantei dintre el si obiectele din fata lui. am auzit ca acest lucru se face cu diode IR. cam atat stiu de acest lucru. Daca are careva vreo schema sau ceva pls sa ma ajute si mine .Multumesc . Link spre comentariu
Vizitator VanHauser Postat Februarie 16, 2007 Partajează Postat Februarie 16, 2007 Exista niste senzori IR special pentru masurat de distanta, GP2D de la Sharp. Link spre comentariu
Vizitator musaraf Postat Februarie 16, 2007 Partajează Postat Februarie 16, 2007 Se poate si cu ultrasunete (sonar), masoara timpul de la emitere la receptare, se imparte cu 2, se inmulteste cu viteza sunetului in aer => distanta. (un circuit simplu cu microcontroler si ceva condensatori).Transmiter si receiver US de 40kHz - UST40T si UST40R.Cu IR, GP2D masoara intre 4 si 30cm (max.80cm?), ultrasunetele cam intre 30 cm si 2m. Link spre comentariu
Vizitator b_a_cosmin Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 Am luat 3 senzori sharp gp2d12 , le-am conectat la un port AD de la pic 16f877a , problema esta ca valoarea lor este in schimbare continua si nu reusesc sa citesc o valoare stabila , chiar daca nu se shhimba distanta adica pun un obiect in fata si la iesire primesc o gramada de valori . As dori daca se poate o solutie : o schema , eventual ceva cod © .Multumesc anticipat . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum