XAN77 Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 (editat) Cred că trebuie să te gîndești mai bine ce vrei. Un driver de motor e una (cu convertor dc-dc reglabil pentru randament bun indiferent de reglaj) Un monitor de motor e alta (implică măsurarea vitezei reale, deci ventilatoare cu 3 fire musai și cred că se ajunge la microcontroler). doar acesta îți va da informații reale despre turația motorului, dar numai tu ști cît de important este acest lucru. Un controler de motor cred că le va face pe ambele. Pentru un indicator banal al tensiunii aplicate ventilatorului (ceea ce teoretic corespunde cu turația) am indicat acel LM3914, pentru că la un magazin prin oltenia este 2,9 lei, deci bate orice soluție, iar cum multora le place cum arată 10 leduri versus 3, e o soluție perfectă. Nu trebuie să folosești leduri distincte că devine prea mare, ci un bargraf de 10 leduri. Eu personal aș face cu mcu, da, nu are asta relevanță. Editat August 23, 2015 de XAN77 Link spre comentariu
aygun Postat August 23, 2015 Partajează Postat August 23, 2015 De acord cu @XAN77 . Daca vreau doar luminite pe bord , circuitul recomandat de el. Daca nu , MCU. Sincer .monitorizarea tensiuni aplicate o vad ca pe o chestie de genul , "uite ce de luminite am eu !" Link spre comentariu
ddd3d Postat August 26, 2015 Autor Partajează Postat August 26, 2015 Astazi am primit comanda de pe tme momentan am montat doar partea de fan controler iar partea cu "uite ce luminite am eu" inca nu ma-m hotarat ce sa folosesc am cateva scheme cu LM3914 Multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum